Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

pmpakos

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pmpakos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • One Year In
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. "Για να γίνει αποδεκτή η αίτηση θα πρέπει πρώτα οι δυνητικά δικαιούχοι να έχουν υποβάλλει δήλωση για τα έσοδά τους κατά την περίοδο αναφοράς του 2020 στην πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ." Για όσους έχουν κάνει έναρξη τον Ιανουάριο του 2021, τι ακριβώς πρέπει να δηλώσουμε μέσω του myBusinessSupport? Το αγνοουμε και απλά κάνουμε την αίτηση?
  2. Οτι οσοι ΚΑΔ ξεκινανε με 7219 ειναι του ΤΣΜΕΔΕ, νομιζω το ηξερα και απο πριν.. Τι υπαγεται σε ΟΑΕΕ, μαλλον πρεπει να το μαντευουμε. Θα ρωτησω οταν ξαναμιλησω με μια συγκεκριμενη κυρια απ τον ΕΦΚΑ που με εσωσε με το ποσο εξυπηρετικη ηταν, εαν υπαρχει αυτο σαν λιστα, αν και η απαντηση φανταζομαι ειναι ηδη Οχι... Οσον αφορα το αν θα γινει η αλλαγη στην Ειδικη απο φετος, μου ειπε η ιδια κυρια οτι η αλλαγη θα γινει απο το επομενο ειδοποιητηριο, και το αν θα ισχυσει και για τους προηγουμενους δυο μηνες, εξαρταται απ την ΔΟΥ και θα το μαθω οταν γνωστοποιησω και στην ΔΟΥ την αφαιρεση των ΚΑΔ.. Οποτε περιμενω
  3. Καλημέρα. Δεν ξέρω εάν ενδιαφέρει κανέναν, αλλά μάλλον βρήκα λύση σε ό,τι αφορά το δικό μου πρόβλημα. Τελικά αυτό που δημιουργούσε πρόβλημα είναι ότι εμφανιζόμουν να έχω παράλληλη ασφάλιση και στο ΤΣΜΕΔΕ και στον ΟΑΕΕ με τους ΚΑΔ που είχε επιλέξει (VasKar96 το είχε πει απ την πρώτη στιγμή!). Και άρα αρκεί να βγάλω τους ΚΑΔ του ΟΑΕΕ και να κρατήσω μόνο του Μηχανικού (από το site του efka), ώστε να αφαιρεθώ από το μητρώο του ΟΑΕΕ. Ταυτόχρονα θα πρέπει να δηλώσω και στην ΔΟΥ ότι αφαιρώ τους συγκεκριμένους ΚΑΔ απ τη δραστηριότητά μου. Ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν και υπομονή/κουράγιο, μάλλον χρειάζεται αρκετό.
  4. Μάλιστα, οκ ευχαριστώ. Θα πάρω και απο αύριο στα κεντρικά του ΕΦΚΑ και ελπίζω κάποτε να βγάλω άκρη!
  5. Θα μπορούσες να μου πεις σε ποια πλατφορμα αναφερεσαι? Σου έστειλαν προσωπικό μήνυμα εννοείς?
  6. Έναρξη σίγουρα δεν έχω ξανακάνει, οπότε κάτι πρέπει να έχει γίνει λάθος που έχω συνδυάσει τους ΚΑΔ αυτούς, και να εμφανίζομαι με αυτήν την παράλληλη ασφάλιση λόγω αυτού. Όπως και να χει, ευχαριστώ για τη βοήθεια, θα απευθυνθώ στο 1555! Καλή συνέχεια.
  7. Όσον αφορά το τελευταίο, σωστά, φαίνεται η επιλογή της Ειδικής Κατηγορίας απο μεριάς μου, και το είδε και η υπάλληλος του ΕΦΚΑ μέσα στο σύστημα ότι όντως έχω επιλέξει την Ειδική. Παρ όλα αυτά, οι εισφορές που έχω να πληρώσω είναι υπολογισμένες με βάση την 1η κατηγορία, και δεν μπορούσε να το ερμηνεύσει κάπως. Έστειλα μέιλ και στο [email protected], έχετε να προτείνετε κάτι άλλο?
  8. Καλησπέρα. Εκανα έναρξη στις 15/1 με ΚΑΔ Μηχανικού (7112), επιλέγοντας ως νέος μηχανικός την Ειδική Κατηγορία Εισφορών(126€). Παρόλα αυτά, πριν δύο εβδομάδες εκδόθηκε το πρώτο ειδοποιητήριο εισφορών (01/2021), στο οποίο υπολογίζονται εισφορές σαν να έχω επιλέξει την 1η Κατηγορία (210€). Επιπλέον, έχω επιλέξει τους ΚΑΔ 72191200 (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ) και 72192904 (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ). Σε σημερινή μου επίσκεψη σε υποκατάστημα ΕΦΚΑ μου είπαν ότι ενδεχομένως να προέκυψε πρόβλημα επειδή εμφανίζομαι ταυτόχρονα ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ και στο ΕΦKA, αλλά δεν ήξεραν με σιγουριά. Μήπως θα μπορούσατε να με διαφωτίσετε εσείς, σε περίπτωση που ξέρετε? Μετά από επικοινωνία με διάφορους συναδέλφους, που έχουν γραφτεί με παρόμοιους ΚΑΔ και έκαναν έναρξη τον τελευταίο καιρό σαν Μηχανικοί, έμαθα ότι και σε αυτούς έχει συμβεί το ίδιο. Γνωρίζω ότι από την Παρασκευή 5/3 έχει ανοίξει ειδική σελίδα εντός του EfkaServices που δίνεται η δυνατότητα σε νέους μηχανικούς να επιλέξουν την Ειδική Κατηγορία για να διορθωθεί το λάθος. Κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν δούλεψε για εμένα, καθώς το μόνο που μου εμφανίζει είναι "Δεν προκύπτει δυνατότητα αλλαγής ασφαλιστικής κατηγορίας.". Πού πιστεύετε ότι έχει γίνει το λάθος? Ευχαριστώ!
  9. Ναι. Φαντάζομαι ότι έχω πρόβλημα επειδή έκανα την έναρξη δραστηριότητας στις 15/1/2021. Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με ΕΦΚΑ τις προηγούμενες μέρες, μου είπαν ότι φαίνεται ότι όντως έχω επιλέξει την Ειδική, αλλά το σύστημά τους μου έχει βγάλει ειδοποιητήριο με την 1η κατηγορία. Δεν ξέρω τι να πω!?!
  10. Καλημέρα. Παρακαλώ, εάν κάποιος καταφέρει να κάνει την επιλογή της Ειδικής κατηγορίας, να το αναφέρει εδώ. Γιατί εγώ μπήκα πριν λίγο και μου επιστρέφει " Δεν προκύπτει δυνατότητα αλλαγής ασφαλιστικής κατηγορίας. "
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.