Μετάβαση στο περιεχόμενο

Jerry Pylarinos

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jerry Pylarinos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Προ λίγο έλαβα από τον τοπογράφο μου και το επισυναπτόμενο έγγραφο με ημερομηνία 26 Αυγούστου 2004 για ακριβώς ίδια περίπτωση στην Κρήτη. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια εγκύκλιος μετά η οποία αναιρεί το κείμενο αυτό.
  2. Καλησπέρα και ευχαριστώ όλους που έχουν προσφέρει βοήθεια. Έχοντας την βοήθεια σας, κατάφερα και μίλησα με άλλο γνωστό μου τοπογράφο μηχανικό ο οποίος απάντησε τα εξής: Η άποψή μου, που είναι σύμφωνη με αυτήν του τοπογράφου σου όπως αναφέρει στην δήλωσή του, του ν.651/77, βασίζεται στο εξής: Η αρτιότητα και η οικοδομησιμότητα είναι όπως ακριβώς αναφέρονται στις διατάξεις που παραθέτεις. Πέραν τούτων, ισχύουν επίσης τα εξής (ορισμοί του ισχύοντος ΓΟΚ, άρθρο 2): «Γήπεδο (ή οικόπεδο) είναι η συνεχόμενη έκταση γης που αποτελεί αυτοτελές και ενιαίο ακίνητο και ανήκει σε έναν ή σε περισσότερους κυρίους εξ αδιαιρέτου.» «Πρόσωπο οικοπέδου ή γηπέδου είναι το όριό του προς τον κοινόχρηστο χώρο.» Η γραμμή ορίων οικισμού δέν τέμνει το γεωτεμάχιο. Όπως αναφέρει και το έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ που σου επισυνάπτω: «...και δεδομένου του ενιαίου του γηπέδου και του γεγονότος ότι η γραμμή του ορίου του οικισμού δεν δημιουργεί κατάτμηση αλλά χωρίζει την ιδιοκτησία σε δύο τομείς (εντός οικισμού και εκτός σχεδίου),...» Τούτων λεχθέντων, προκύπτει οτι το δικό σου γεωτεμάχιο έχει πρόσωπο σε ΚΧ. Η ύπαρξη(?) ενδεχομένως εγγράφου κάποιου υπαλλήλου που ισχυρίζεται το αντίθετο, δέν μπορεί να αποτελεί νομολογία. Το συγκεκριμένο γεωτεμάχιο λοιπόν, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.
  3. Καλημέρα nbr, Δεν γνωρίζω αν είναι προ 23. Απ' ότι διάβασα στη δήλωση του τοπογράφου μου (επισυναπτόμενη εικόνα) πρέπει να είναι. Σαν "γήπεδο" δεν θεωρείτε όλο το οικόπεδο (και τα 2 τμήματα του)? Συνεπώς, με πιάνει αυτός ο νόμος για άδεια εκτός?: γγ) Τα γήπεδα που υφίστανται κατά τη 17.10.1978 ημέρα δημοσίευσής του από 6.10.75 π.δ/τος (ΦΕΚ 538/Δ`). Ελάχιστο πρόσωπο:25 μέτρα Ελάχιστο βάθος:40 μέτρα Ελάχιστο εμβαδόν 2000 μ2 Νομίζω θα ισχύσει και μεταβατική περίοδο του ενός χρόνου για το νέο νομοσχέδιο?
  4. Ο οικισμός του χωριού είναι πολύ κάτω των 2000 κατοίκων. Αυτή η πολεοδομική περίπτωση προέχει (ή φθάνει) παρότι το εντός δεν έχει πρόσωπο με δημοτικό δρόμο (η άλλη - αρνητική περίπτωση) για να είναι το εντός οικοδομήσιμο?
  5. Ευχαριστώ για την απάντηση Παύλο. Βεβαίωση αρτιότητας οικοδομησιμότητας μόνο από το τοπικό πολεοδομικό γραφείο μπορώ να πάρω ή από κάπου ανώτερα, καθώς το τοπικό πολεδομικό γραφείο θεωρεί πως το οικόπεδο δεν είναι οικοδομήσιμο.
  6. Καλησπέρα Δημήτρη, Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Αν κατάλαβα σωστά, με το Άρθρο 7.1, τα τμ του εντός τμήματος μπορούν να συνεκτιμηθούν (ή προστεθούν) στο εκτός τμήμα?
  7. Καθώς δεν γνωρίζω τι ισχύει για οικόπεδο που το όριο οικισμού το διασχίζει, θα μπορούσε κάποιος να με συμβουλέψει αν το οικόπεδο που επισυνάπτω είναι οικοδομήσιμο? Ο τοπογράφος μηχανικός μου, θεωρεί πως είναι οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση σύμφωνα με το άρθρο 1, παράγραφο 2.γγ του ΦΕΚ 270/Δ/85 και λόγω του ότι η γραμμή του οικισμού δεν δημιουργεί κατάτμηση, αλλά υπάλληλος της πολεοδομίας επιμένει ότι το εκτός οικισμού τμήμα θα πρέπει να είναι >= 2000τμ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.