Μετάβαση στο περιεχόμενο

Bandit_84

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Bandit_84

  1. Στείλανε μνμ οι ίδιοι στον ελεγκτή? γιατί εμένα μου είπανε να στειλω μεηλ να επικοινωνήσει ο ίδιος μαζι μου αλλά δεν έγινε ποτε και εστειλα 2 φορές..
  2. Σε πόσους έχει συμβεί κάθε φορά να ζητάνε και διαφορετικές εκκρεμότητες? Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Δηλαδή έχουν περάσει 2 μήνες και μου ζητάνε 3η φορά διαφορετικά πράγματα....
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι, όπως είδα και παραπάνω οι αξιολογητές ζητάνε περίεργα πράματα. Εμένα μου βγάλανε χτες ένα κατεβατό και μέσα στα άλλα ήταν και υπέυθυνες δηλώσεις για τις τέντες και για τον ηλιακό όπου ο προμηθευτής να αναφέρει τεχνικά χαρακτηριστικά, γενικά!! Εννοείται έχω ανεβάσει τα πάντα από πιστοποιητικά με τεχν. χαρακτ κλπ και με τις κλασικές υπ. δηλώσεις των προμηθευτών. Τα έδειξα και στου προμηθευτές αυτά που μου ζητάνε και μου λένε πρώτη φορά ζητάνε κάτι τέτοιο και δεν ξέρουν τι να γράψουν ειδικά ο τεντάς.. Έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα μία φορά που μου ζητούσαν β.α. κλιματιστικών όπου και μου τους στείλανε σε υπεύθυνη δήλωση και έγινε η εκταμίευση. Αλλά τώρα τι έχει γίνει? Του έτυχε κανενός κάτι παρόμοιο πρόσφατα? Μπορώ να πάρω κάπου τηλέφωνο και να ζητήσω διευκρινίσεις? Μου ζητάνε επίσης να ξανανεβάσω το έντυπο παρεμβάσεων το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ το αρχικό με σωστά στοιχεία χωρίς να διευκρινίζουν τι λάθος έχει, το έχω τσεκάρει 10 φορές και δε βρίσκω κάτι, πέραν του ότι το έντυπο το ΙΙΙ προφανώς δεν συμφωνεί 100% σε ποσότητες και τιμές με το τελικό το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VI. Ένα παραστατικό (απόδειξη λιανικής) δεν αναφέρει επάγγελμα στα στοιχεία πελάτη (δηλ ιδιώτης) και ζητάνε υπ. δηλ. από τον ωφελούμενο για το επάγγελμά του!!! Γι αυτό που αναφέρει ο συνάδελφος εδώ σε αντίστοιχη περίπτωση ο προμηθευτής έκοψε τα παραστατικά απ ευθείας στον ωφελούμενο και όχι στον ανάδοχο, αλλά δε γνωρίζω αν είναι απαιτούμενο γενικά. Ευχαριστώ
  4. Δίκιο έχεις φυσικά, Τα χιλιοστά των κοινοχρήστων βγαίνουν με απλή αναλογία με τα τ.μ.?
  5. Καλησπέρα, ξέρει κανείς τι γίνεται σε περίπτωση που τα χιλιοστά των διαμερισμάτων (σύνολο 4) είναι από την αρχική σύσταση και από τότε τα διαμερίσματα έχουν αλλάξει αρκετά (όλα πλήρως νομιμοποιημένα)? τα 3 από τα 4 έχουν μικρή αύξηση αλλά του τελευταίου ορόφου από 2 διαμερ/τα των 20, σύνολο 40, έχω τώρα ένα των 105 τ.μ.!!! Να βγάλω δικά μου θεωρητικά χιλιοστά? να αφήσω τα αρχικά? να το παρατήσω τελείως? έχεις κανείς καμιά ιδέα? Ανεβάζουμε πουθενά τη σύσταση?
  6. Αν ήταν κοινόχρηστη όλη η εξωτερική θερμομόνωση τότε δε θα ήταν επιλέξιμη και για τύπου Β ??? Όπως λέει ο οδηγός ξεκάθαρα στον περιορισμό (6) για τύπου Β μόνο δώμα και πιλοτή είναι επιλέξιμες. Βέβαια στην τύπου Α δεν έχει το (6) το έχει μόνο για τύπου Β. Αλλά είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται διαφορετικά ρε παιδιά στη μια και στην άλλη περίπτωση? Και επίσης εφόσον τύπου Β δε σε αφήνει να μονώσεις τοίχους καθόλου άρα δε μπορείς να μονώσεις ΜΘΧ ενώ στην τύπου Α θα μπορείς? Πάντως ειδικά για τύπου Α είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαριστεί που πάει η θερμοπρόσοψη. Το θέμα έχει συζητηθεί και στην αρχή του τόπικ και είχαν καταλήξει κάποιοι συνάδελφοι ότι πάει στο διαμέρισμα με το οποίο συμφωνώ κι εγώ.
  7. Καλησπέρα σας, για την αμοιβή του ΠΕΑ (που επιδοτεί το πρόγραμμα) για πολυκατοικία αίτηση τύπου Α & Β, την υπολογίζουμε με τη συνολική επιφάνεια (διαμερίσματα + κοινόχρηστοι (κλιμακοστασιο κλπ) ή με την ωφέλιμη? Λογικά το πρώτο ε? Η συνολική αυτή επιφάνεια θα φαίνεται σε κάποιο επίσημο έγγραφο, σύστημα? σχετίζετε με το ΑΦΜ? ξέρει κανείς? Όχι ότι έχω λύσει όλα τα υπόλοιπα, είδα όμως ότι βγήκε εγχειρίδιο για τύπου Β, τύπου Α νταξει μωρέ 2 μέρες πριν.... έλεος.. Ευχαριστώ.
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι, όσον αφορά τα προσαρτήματα οι οδηγίες λένε ότι εφόσον το αρχικό xml όταν το τρέχεις βγάζει μνμ Υπάρχουν περίεργες τιμές κλπ τότε δε μπορεί να γίνει η διαδικασία με το προσάρτημα.. Το έχει επαληθεύσει κανείς ότι όντως ισχύει αυτό? (οι περίεργες τιμές είναι επειδή στο παλιό xml είχε μπει βα > 1 σε A/Θ αντί να μπει στο διπλα κελι το COP... που είναι αρκετά ηλίθιο από τη στιγμή που στο πρώτο μόνο κελί σου έχουν κ επιλογή για αυτόματη επιλογή βα ανάλογα το σύστημα..) Ευχαριστώ
  9. Νέα Μελέτη ΦΑ?? Για ποιο λόγο? Και ξανακατάθεση στην ΕΔΑ? Υπάρχει πάντως η αρχική μελέτη.. Η μελέτη ΦΑ δεν περιλαμβάνει την όδευση και διαστασιολόγηση σωληνώσεων αερίου? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!
  10. Καλησπέρα, έχει τύχει ποτέ σε κανέναν περίπτωση αντικατάσταση λέβητα φυσικού αερίου (παλαίο 12ετίας) με νέο λέβητα φυσικού αερίου?? Πιστεύετε είναι επιλέξιμο? Ο ιδιοκτήτης θέλει να τον αλλάξει γιατί έχει χαλάσει και για να φτιαχτεί θέλει πολλά και δεν αξίζει, χώρια η καλύτερη απόδοση ενός καινούριου. Στον οδηγό έτσι όπως το γράφει δεν το αποκλείει: "Η εγκατάσταση νέου ή αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης με καινούριο σύστημα (κεντρικό ή ατομικό), φυσικού αερίου/υγραερίου/βιομάζας/αντλίας θερμότητας/Σ.Η.Θ.Υ.Α." , αφού δε διευκρινίζει τι μπορεί να είναι το υφιστάμενο.. (διορθώστε με αν κάπου αλλού εξηγεί κάτι παραπάνω) Πέρα από αυτό φοβάμαι μην προκύψει θέμα και στα δικαιολογητικά μετά αφού αν μου ζητήσουν μελέτη εγκατάστασης Φ.Α. δε θα έχω αφού έχει γίνει πριν 12 χρόνια.. εκτός αν βρω την παλιά και τους κάνει.. Ευχαριστώ
  11. Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά από οτι ξέρω δεν γίνεται να κάνεις ανάκληση σε ΠΕΑ άλλου επιθεωρητή.. Δε θα έχεις πρόσβαση στο αρχείο. Η ανάκληση εξ ορισμού γίνεται από τον ίδιο ΕΕ. Μόνο να βγάλεις καινούριο και ο ιδιοκτήτης να στειλει Υπ. Δηλ. ότι επιθυμεί το καινούριο να ισχύει αντί του άλλου..
  12. Γεια χαρά σε όλους, Απάντηση με μέηλ από το ΤΕΕ για υποστήριξη εξοικονομώ! σε ερώτηση σχετικά με έκδοση νέου ΠΕΑ από άλλον Εν.Επιθ. ενώ υπάρχει ΠΕΑ μετά του 2017 και ο ιδιοκτήτης θέλει να αλλάξει επιθεωρητή: "Κε ****** καλησπέρα. Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση όπου έχει εκδοθεί Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) σε κτήριο κατοικίας ανεξαρτήτου λόγου έκδοσης και ο ιδιοκτήτης του επιθυμεί την έκδοση νέου Π.Ε.Α. για την υπαγωγή στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ», τότε το εν ισχύ Π.Ε.Α. θα πρέπει ανακληθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 19 του ν.4122/2013 (Α΄ 42), όπως ισχύει (επισυνάπτεται). Σας υπενθυμίζουμε ότι το Π.Ε.Α. είναι δεκαετούς ισχύος και ανακαλείται από τον Ενεργειακό Επιθεωρητή που το έχει εκδώσει σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στην παρ. 1 και 4 του άρθρου 19 του ως άνω νόμου. Κατά τα λοιπά σχετικά με την τροποποίηση των συστάσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε εν ισχύ Π.Ε.Α. κτηρίων κατοικιών, ισχύει η διαδικασία δημιουργίας ηλεκτρονικού προσαρτήματος, όπως αυτή περιγράφεται στις από 09.11.2020 οδηγίες του ΥΠΕΝ. Επίσης, η ανάκληση του ΠΕΑ λόγω αίτησης του ιδιοκτήτη δεν προσμετράται στο 5% των ανακλήσεων διότι δεν αποτελεί ευθύνη του ΕΕ. Τέλος, στην ΥΔ του ιδιοκτήτη που θα υποβληθεί στο Αρχείο Τεκμηρίωσης του αιτήματος ανάκλησης θα αναγράφεται ο νέος ΑΠ του ΠΕΑ ακόμη και εάν δεν έχει υποβληθεί οριστικά από τον άλλο ΕΕ προκειμένου η υπηρεσία μας να συνδέσει εν ισχύ ΠΕΑ με το νέο ΠΕΑ." Πείτε μου εσείς τώρα.... είναι δυνατόν? Οι απαντήσεις αυτές είναι αδύνατον να ισχύουν ταυτόχρονα, αφού όταν κάνεις ανάκληση την κάνεις για να ξαναυποβάλεις... Όχι για να ακυρώσεις ΠΕΑ..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.