Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

blashyrkh

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

blashyrkh's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα και καλή χρονιά με υγεία. Λόγω γιορτών μου πήρε κάποιο καιρό να ξαναασχοληθώ με το ζήτημα. Υπολογίζοντας την ισοδύναμη διατομή δύο ορθογωνικών υδρορροών 6x10cm και μίας κυκλικής υδρορροής 75mm, καταλήγω σε μια θεωρητική διατομή 145mm. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η έξοδος στο πεζοδρόμιο - όπως σημειώθηκε παραπάνω - θα πρέπει να είναι (τουλάχιστον) 2 κυκλικοί σωλήνες 10mm, η ισοδύναμη διατομή αυτών είναι 141mm. Συμπεραίνω πως ένας σωλήνας 140mm θα μπορούσε να είναι κατάλληλος για να συνδέσει την είσοδο (συμβολή τριών υδρορροών - πιθανώς φρεάτιο) με την έξοδο (σημείο διαίρεσης σε δύο σωλήνες). Πιστεύετε ότι το συμπέρασμα είναι σωστό ή απαιτείται μεγαλύτερος σωλήνας 160mm, στον οποίο επιπρόσθετα τα όποια ύδατα θα έχουν χαμηλότερη στάθμη; Ένα ακόμη αναπάντητο ερώτημα για μένα είναι πώς υπολογίζεται το μέγεθος ενός φρεατίου και τι καθορίζει την επιλογή χαρακτηριστικών του όπως υλικό κατασκευής (π.χ. τσιμεντένιο, PVC, κτλ.), πυθμένας (με ή χωρίς) κτλ., για τη συγκεκριμένη εφαρμογή υπό συζήτηση. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
  2. Δεν επιμένω, απλά το μελετάω για να καταλάβω ποια θα ήταν η καλύτερη δυνατή λύση γι' αυτό το τεχνικό πρόβλημα. Κατανοώ ότι η χρήση φρεατίου σε σύγκριση με τη χρήση ημιταύ διαφέρουν στο ότι η πρώτη προκαλεί δραστικές αλλαγές στη ροή και την πίεση των υδάτων ενώ η δεύτερη μάλλον πολύ μικρότερες. Δε γνωρίζω όμως τι επιλέγουμε/προτιμούμε στην περίπτωση του προβλήματος αυτού κ φυσικά γιατί.
  3. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Ένα στεγανό κυβόσχημα 55x55x55 θα ήταν αρκετό για την ένωση των υδρορροών ή θα χρειαζόταν να τις ενώσουμε σε στάδια, δηλαδή π.χ πρώτα τις δυο σε ένα μικρότερο κυβόσχημα π.χ. 30x30x30 και μετα την έξοδο αυτού στο μεγαλύτερο προαναφερθέν μαζί με την τρίτη; Στο σημείο διαχωρισμού της διατομής για το πεζοδρόμιο, θα πρέπει να μπει κάποια τάπα ελέγχου/καθαρισμού;
  4. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η λύση φρεατίου με καπάκι (όχι σχάρα) θα ήταν αποδεκτή, πιστεύεις; Δεδομένου ότι η σωλήνα Φ150 δεν μπορεί να βγει κάτω/μέσα απ' το πεζοδρόμιο στο δρόμο, θα πρέπει να μειωθεί η διατομή της σε Φ100 περίπου, αν δε σφάλλω. Φαντάζομαι το σημείο μείωσης της διατομής πρέπει να ναι όσο πιο κοντά στο πεζοδρόμιο, όπου κ απαιτείται;
  5. Σε ακάλυπτο χώρο καταλήγουν στο (χωμάτινο) έδαφος τρεις υδρορροές από ταράτσα - δύο ορθογωνικές 60x100 και μία κυκλική 70 που καλύπτουν συνολικά ~110τ.μ.. Οι νεροποντές του τελευταίου καλοκαιριού με τις πολύ μεγάλες ποσότητες νερού που πέφτουν σε μικρό χρονικό διάστημα είχαν σαν αποτέλεσμα τα νερά να μην μπορούν να απορροφηθούν γρήγορα από το έδαφος και να λιμνάζουν σε ύψος τέτοιο που να εισχωρούν στην οικοδομή (από σχισμές πορτων, παραθύρων υπογείου κλπ.). Κρίνεται απαραίτητο οι τρεις αυτές υδρορροές να συνδυαστούν και να απαχθούν με χρήση ενός σωλήνα από την πίσω στην μπροστινή πλευρά του κτιρίου (~20μ) όπου και θα χύνονται στο δρόμο, πολύ κοντά σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων. Για το τεχνικό αυτό έργο, έχω τις ακόλουθες ερωτήσεις: Ποιο υλικό και ποια διατομή σωλήνα προτείνεται για τη συγκεκριμένη περίπτωση; Ο συνδυασμός των υδροροών πώς πρέπει να επιτευχθεί, με διπλό ημιταύ ή με φρεάτιο ή με κάτι άλλο; Σε περίπτωση χρήσης φρεατίου, τι τύπος φρεατίου πρέπει να χρησιμοποιηθεί; Π.χ. κυβόσχημα, με σχαρα ή καπάκι, με πυθμένα ή χωρίς; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας κ τις απαντήσεις σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.