Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

NIK_GREEK

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by NIK_GREEK

  1. Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το 1ο ΠΕΑ και τη πληρωμή του και τη καταχώρησή του στο σύστημα. Το 1ο ΠΕΑ έγινε το 2018 για προηγούμενο πρόγραμμα (χωρίς όμως να γίνει υπαγωγή της αίτησης) για το οποίο κόπηκε ΑΠΥ και πληρώθηκε με μετρητά. Στο τρέχον Εξοικονομώ 2020 έγινε προσάρτημα ώστε να επιτυγχάνεται η αναβάθμιση τριών κατηγοριών. Η ερώτηση είναι πως θα καταχωρηθούν στο σύστημα? Θα ανέβει η 1η ΑΠΥ (χωρίς να υπάρχει παραστατικό τραπέζης) και η 2η ΑΠΥ που θα αφορά το προσάρτημα (μαζί με το παραστατικό τραπέζης) ή θα ανέβει μόνο η ΑΠΥ για το προσάρτημα? Ευχαριστώ.
  2. Παραθέτω ένα γρήγορο σκαρίφημα της σύνδεσης της Α/Θ. Η προσαγωγή της Α/Θ θα συνδεθεί μετά την ηλεκτροβάνα του λέβητα και η επιστροφή μετά την απομονωτική της επιστροφής του λέβητα. Στην ουσία ο λέβητας θα ειναι απομονωμένος και θα λειτουργεί ή η Α/Θ ή ο λέβητας, με κατάλληλη εναλλαγή (χειροκίνητα) των βανών.
  3. Οχι δε θα δίνει στη 2η κατοικία. Ο λέβητας ειναι κοινός, αλλά κάθε κατοικία έχει δικές της γραμμές προσαγωγής/επιστροφής νερού με ηλεκτροβάνες αυτονομίας.
  4. Η Α/Θ θα συνδεθεί στις υπάρχουσες σωληνώσεις (προσαγωγής/επιστροφής νερού) του λέβητα. Ο λέβητας θα είναι απομονωμένος με χειροκίνητες βάνες στις γραμμές προσαγωγής/επιστροφής νερού και αν ποτέ χρειαστεί να τεθεί σε λειτουργία θα μπαίνει manual.
  5. Η οικοδομή ειναι παλιά και δεν υπάρχει μελέτη θέρμανσης. Μου απάντησαν βέβαια και από το helpdesk οτι για αυτή τη περίπτωση δεν απαιτείται μελέτη θέρμανσης. Αφού επιδοτείται βέβαια καλό ειναι να γίνει.
  6. Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα και εγω με τη σειρά μου να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την έκδοση ΕΕΔΜΚ και τη μελέτη θέρμανσης στα πλάισια του Εξοικονομώ. Σε δύο ξεχωριστές μονοκατοικίες (κάθετες ιδιοκτησίες) οι οποίες έχουν κοινή κεντρική είσοδο, για τη θέρμανση υπάρχει κοινός λέβητας πετρελαίου με ξεχωριστή αυτονομία για τη κάθε μονοκατοικία. Η μια απο τις δύο μονοκατοικίες έχει ενταχθεί στο Εξοικονομώ, στα πλαίσια του οποίου θα γίνει τοποθέτηση αντλίας θερμότητας. Η αντλία θερμότητας θα συνδεθεί στο υπάρχον δίκτυο θέρμανσης και ο λέβητας πετρελαίου θα συνεχίσει να υπάρχει σαν εφεδρεία (στην ουσία η Α.Θ θα συνδεθεί παράλληλα με το λέβητα). Σε αυτή τη περίπτωση απαιτείται μελέτη θέρμανσης? Ευχαριστώ.
  7. Ευχαριστώ. Επί της ουσίας δίνει την απάντηση στη πλατφορμα κατα την καταχώρηση των προκαταβολών.
  8. Καλησπέρα, Σε συνέχεια των παραπάνω σχετικά με τις προκαταβολές, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει πρόβλημα να πάρει σαν προκαταβολή κάποιος προμηθευτής παραπάνω απο το συνολικό ποσοστό του δανείου για την εργασία του. Για να γίνω πιο σαφή, αν μια παρέμβαση θα κοστίσει 1000 ευρώ και η επιδότηση του προγράμματος ειναι 55% (άρα το δάνειο 45%), μπορεί να δοθεί προκαταβολή στο προμηθευτή ποσό μεγαλύτερο απο τα 450 ευρώ (που αντιστοιχούν σε ολόκληρο το ποσό δανείου)? Ευχαριστώ.
  9. Μήπως θα ήταν προτιμότερο αντί για θερμοδοχείο να χρησιμοποιηθεί κατάλληλος υδραυλικός διαχωριστής για τον διαχωρισμό σε 1ον και ςον κύκλωμα? Στη περίπτωση των 2 κυκλωμάτων, φαντάζομαι ότι η αντλία θερμότητας θα πρέπει να βλέπει τη θερμοκρασία του 2ον κυκλώματος.
  10. Καλησπέρα. Θα ήθελα την άποψη σας σχετικά με το βέλτιστο τρόπο σύνδεσης (και έλεγχο) μιας αντλίας θερμότητας σε σύστημα θέρμανσης με σώματα πάνελ τα οποία θα έχουν θερμοστατικές κεφαλές, ώστε το σπίτι να χωριστεί σε ζώνες οι οποίες θα ελέγχονται αυτόνομα? Στο σύστημα θα υπάρχει βέβαια και δοχείο ΖΝΧ με τρίοδη βάνα. Ο προβληματισμός μου είναι όταν οι θερμοστατικές κλείσουν τη παροχή νερού προς κάποια σώματα (λόγω μικρής ζήτησης), αναγκαστεί η αντλία θερμότητας να λειτουργεί με πολλά start/stop. Πως θα πρέπει να ρυθμιστεί σε αυτή τη περίπτωση η αντλία? Ευχαριστώ.
  11. Η απάντηση του helpdesk στην ερώτηση που έκανα (να σημειώσω οτι απάντησαν ταχύτατα σε 2 ώρες). Βέβαια μόνο ξεκάθαρη δεν είναι. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί να αλλάξει ο συνολικός προϋπολογισμός (λογικό), αλλά και ούτε ο επιλέξιμος προϋπολογισμός της κάθε παρέμβασης. Εκτός και αν εννοεί ότι η δεν μπορεί να ξεπερνιέται ο μέγιστος προϋπολογισμός της νέας παρέμβασης που θα επιλεχθεί (και θα πραγματοποιηθεί τελικά), όπως αυτή ορίζεται στον οδηγό.
  12. Καλημέρα. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τροποίηση παρεμβάσεων που έχουν δηλωθεί στο παράρτημα ΙΙΙ, με βάση και την εμπειρία σας απο προηγούμενα Εξοικονομώ. Αρχικά στο παράρτημα ΙΙΙ σαν επιλέξιμες παρεμβάσεις για τα συστήματα θέρμανσης και ΖΝΧ έχουν δηλωθεί αντλία θερμότητας P>12kW (παρέμβαση 3.Γ-ΙΙΙ με κόστος 9400) και ηλιακός V<135lt (παρέμβση 4.Α με κόστος 1000). Συνολικό μέγιστο κόστος παρεμβάσεων 10.400. Η ερώτηση ειναι αν μπορούν να αλλαχθούν οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε αντλία θερμότητας P<12kW (παρέμβαση 3.Γ-ΙΙ με κόστος 6600) και για ΖΝΧ σύστημα βεβιασμένης κυκλοφορίας (παρέμβαση 4.Β με κόστος 3000). Αν και αλλάζει τελείως η παρέμβαση για τα ΖΝΧ (και το συνολικό ποσό για τη συγκεκριμένη κατηγορία είναι μεγαλύτερο από το αρχικό), το συνολικό μέγιστο κόστος των δύο παρεμβάσεων σε αυτή τη περίπτωση είναι 9600 (μικρότερο από το αρχικό); Ευχαριστώ.
  13. Καλησπέρα. Η αίτηση που έχω κάνει για την οικία μου πήρε προέγκριση δανείου και βρίσκεται σε κατάσατση 5 (επιλέκιμη αίτηση προς υπαγωγή). Από ποιό στάδιο και μετά θα θεωρούσατε σωστό να προχωρήσει κάποιος τις επεμβάσεις; Μετά την οριστική ένταξη; Ευχαριστώ.
  14. Καλησπέρα. Μια γρήγορη ερώτηση σχετικά με τα στοιχεία δανείου που πρέπει να καταχωρηθούν. Για αίτηση δανείου στη τράπεζα Πειραιώς ζητείται η ημερομηνία λήξης του νομιμοποιητικού εγγράφου. Στη περίπτωση που το νομιμοποιητικό έγγραφο ειναι η ταυτότητα, τι βάζουμε? Γνωρίζω ότι βάσει νόμου η ταυτότητα έχει ισχύ για 15 χρόνια, αλλά δε μου φαίνεται λογικό να απαιτείται αντικατάστασή της ειδικά για το πρόγραμμα εξοικονομώ.
  15. Καλησπέρα. Μια ερώτηση σχετικά με τις επιλέξιμες παρεμβάσεις και σε ποια κατηγορία δαπάνης (Ι εως VIII) εντάσσεται μια αντλία θερμότητας. Η κατηγορία κατάταξης της Α/Θ καθορίζεται από την ονομαστική θερμική ισχύ της αντλίας (τιμή απο το ταμπελάκι energy label) για μέσες κλιματολογικές συνθήκες ή για τις θερμές? Στο προηγούμενο εξοικονομώ απ' ότι θυμάμαι είχε βγει ανακοίνωση που όριζε το μέσο κλίμα.
  16. Το θέμα ειναι να μην ακυρωθει η αίτηση για Το θέμα ειναι να μην ακυρωθεί η αίτηση, εξαιτίας αυτής της αναντιστοιχίας. Εξάλλου, φαντάζομαι ότι αν το συνολικό ποσό των δαπανών για όλες τις παρεμβάσεις είναι εντός του ποσού\ που έχει δεσμευθεί δε θα χρειαστούν ιδία κεφάλαια.
  17. Η εσωτερική σκάλα υπήρχε από την οικοδομική άδεια. Γιατί να μη μπορει να βγεί ΠΕΑ για τη κάθε μια ξεχωριστά. Άλλες ιδιοκτησίες, άλλη παροχή ΔΕΗ, άλλο ΑΤΑΚ.
  18. Τα λεφτά που δεσμέυτηκαν ειναι τα σωστά, δηλαδή για σύστημα βεβιασμένης που θέλω. Απλά στη καταχώρηση της παρέμβασης έβαλα λάθος κωδικό, όπως φαίνεται και στην εικόνα.
  19. Συνάδελφοι καλησπέρα. Σε αίτηση που κατέθεσα δηλώθηκε λάθος εκ παραδρομής σε μια από τις παρεμβάσεις που καταχωρήθηκαν στη πλατφόρμα (αντί για ηλιακά βεβιασμένης με κωδικό 4.Β δηλώθηκε απλός ηλιακός με κωδικό 4.Α(Ι)). Στο έντυπο παρεμβάσεων έχει καταχωρηθεί η σωστή παρέμβαση αλλά και στη πλατφόρμα το ποσό που καταχωρήθηκε αφορά τη παρέμβαση για ηλιακά βεβιασμένης και όχι απλό ηλιακό. Με βάση την εμπειρία σας θα υπάρξει πρόβλημα?
  20. Συνάδελφοι σε παρόμοια περίπτωση, σε δύο οριζόντιες κατοικίες (ακριβώς όμοιες) που επικοινωνούν με εσωτερικό κλιμακοστάσιο και έχουν ξεχωριστές παροχές ΔΕΗ (διαφορετικές ιδιοκτησίες), στην οικοδομική άδεια φαίνεται το σύνολο των τετραγωνικών και για τις δύο. Η μια από τις δύο θα κάνει αίτηση για το Εξοικονομώ. Η ερώτηση ειναι στη πλατφόρμα του προγράμματος στο πεδίο που αναφέρει για καταχώρηση των τετραγωνικών βάσει της οικοδομικής άδειας, τι θα πρέπει να συμπληρωθεί? Αυτό που αναφέρεται στην Ο.Α (και αφορά το σύνολο του κτιρίου) ή τα μισά τετραγωνικά (αφού είναι ίδιες, τα οποία ταυτίζονται και με το Ε9) Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.