Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Alekan

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Alekan's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. 679 downloads

    ΜΠΕ Συνεργείου Επισκευής & Συντήρησης Επιβατηγών Αυτοκινήτων (ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΗΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ – ΒΑΦΕΑΣ – ΦΑΝΟΠΟΙΟΣ - ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ)
  2. Σ' ευχαριστώ Hannibal. Δύσκολο δεν είναι αλλά είχα αμφιβολίες για την κατηγορία. Το έιχα το ΦΕΚ αλλά δε διευκρινίζεται απόλυτα και είπα μήπως κάποιος ξέρει στα σίγουρα. Αλλα μάλλον στον α/α 174 είναι.
  3. Καλημέρα. Έχει κάνει κανείς κάποια αντίστοιχη ΜΠΕ; Σε ποιά κατηγορία είναι και τί δικαιολογητικά χρειάζονται για ανανέωση;
  4. Καλησπέρα! Είμαι περιβαλλοντολόγος με μελετιτικό πτυχιο 27Α. Μου έχουν ζητήσει να αναλάβω ΜΠΕ φωτοβολταϊκου πάρκου 500Κw σε αγροτεμάχιο που έχει πάρει ήδη έγκριση απο τη ΔΕΗ. Επειδή είναι η πρώτη φορά που θα αναλάβω κατι τέτοιο μήπως μπορει κάποιος που έχει ασχοληθεί να με κατατοπίσει ως προς τα στάδια, το περιεχόμενο και την αμοιβη για μια ΜΠΕ τέτοιας κλίμακας? Οτιδήποτε θα μπορουσα να χρησιμοποιήσω σαν μπούσουλα θα ήταν ευπρόσδεκτο. Σας ευχαριστώ πολύ.
  5. Καλησπέρα! Πελάτης μου θέλει να βάλει Φ/Β ισχύος 9,9 Κw σε μια μεγαλη σιδηροκατασκευή που πρόκειται να κατασκευάσει στο κτήμα του και να χρησιμοποιήσει ως γκαράζ. Το γκαράζ θα ειναι μια μεταλική κατασκευή τέτοια ωστε να αντέχει το βάρος των πανέλων,τα οποία θα εξυπηρετήσουν ως οροφή επίσης (δε θα υπάρξει στέγη, τα πανέλα θα ακουμπήσουν σε σιδερόβεργες δηλαδη) Χρειάζεται άδεια γι'αυτήν την κατασκευή και τι τύπου? Και αν όχι , τι δικαιολογητικά προσκομίζονται αφου η κατασκευή δε θα υπάρχει στο τοπογραφικό? Ευχαριστώ
  6. Καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω αν σε μια μονοφασικη εγκατασταση 4,8 Kw η ΔΕΗ δικαιολογεί 2 αντιστροφείς. Και αν ναι, εφόσον αρχικά δηλώθηκε ενας αντιστροφέας (5000w) και τώρα έχει θεωρηθει φρονιμότερο να σπάσει σε δύο (εναν 2000w και εναν 3000w) η ΔΕΗ θα δεχτει τροποποιητική ενω έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση συμψηφισμού? Ευχαριστώ!
  7. Είμαι Περιβαλλοντολόγος με πτυχίο μελετητή 27 Α. Μπορώ να υπογράψω μια τέτοια χωροθέτηση καθώς και την τεχνική περιγραφή της εγκατάστασης?
  8. Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω γενικά για το θέμα χωροθέτησης ΦΒ εγκαταστάσεων σε δώματα, στέγες ή γήπεδα! Πώς γίνεται αυτή η μελέτη και ποιός είναι ο αρμόδιος για να την κάνει, ετσι ώστε να απευθυνθώ κάπου. Με τη σκίαση τί γίνεται? Προϋποθέτει μετρίσεις και λογισμικό για υπολογισμούς? Θέλει υπογραφή μηχανικού το όλο θέμα ή μπορει να γίνει απο κάποιον ο οποίος απλά ξέρει να χειρίζεται σχεδιαστικά τύπου Autocad? Ευχαριστώ!
  9. Κι εγώ αυτό ξέρω! Γι'αυτό μου έκανε εντύπωση που είπε η συνάδελφος 20 κW σε ΜΗ άρτιο εκτός σχεδίου!
  10. Τα φωτοβολταϊκά στοιχεία που τοποθετούνται στο δώμα του κτιρίου θα πρέπει να οριοθετούνται περιμετρικά με στηθαίο συμπαγές μέγιστου ύψους 1,20 μ., για αισθητικούς λόγους και για την προστασία της εγκατάστασης. Η απόσταση από το στηθαίο του δώματος πρέπει να είναι εσωτερικά αυτού 1,00 μ., για λόγους ασφάλειας. Όσο για το ύψος (βάση και πανέλο), δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 2,5 μέτρα.
  11. Καλημέρα! Για εγκατάσταση 20kW σε γήπεδο εκτός σχεδίου, δεν χρειάζεται αρτιότητα παιδια;
  12. Συνάδελφε, Δεν ξέρω και πάρα πολλά για το θέμα και βασικά δεν μπορώ και να σε παραπέμψω κάπου όπου μπορείς να βρείς πληροφορίες σχετικά γιατι η γεωργική γή υψηλής παραγωγικότητας είναι απο μόνο του ένα προβληματικό θέμα. Είναι ιδιαίτερα παραγωγικές γεωργικές εκτάσεις των οποίων ο προσδιορισμός και η χαρτογραφική απεικόνιση αποτελεί ξεχωριστό πρόβλημα για τον χωροταξικό σχεδιασμό αειφόρου ανάπτυξης. Επομένως σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί περιορισμοί αλλαγής χρήσεως τέτοιων εκτάσεων, πόσο μάλλον αν ακόμη δεν έχουν χαρακτηριστεί απο τη Νομαρχίακή Επιτροπή Χωροταξίας και Περιβάλλοντος.
  13. Καλημέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει συντάξει κανείς ΜΠΕ για φωτοβολταϊκα σε κατοικίες και αν υπάρχει κάποιο πρότυπο που θα με βοηθούσε να συντάξω μία. Ξέρεις επίσης κανείς πόσο αμοίβεται περίπου μια τέτοια ΜΠΕ; Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.