Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

szoup

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ναι και εγώ εκεί έχω καταλήξει. Κάνουμε ετήσιο έλεγχο/συντήρηση του καυστήρα στο τέλος της σεζόν και εκεί θα ζητήσω να γίνει και ένας τυπικός έλεγχος σε όλες τις ηλεκτροβάνες στα πλαίσια ενός γενικότερου ελέγχου. Φαντάζομαι ότι μπορούν να το κάνουν τα ίδια άτομα με ένα μικρό επιπλέον κόστος. Σε γενικές γραμμές πάντως δεν έχω κάποιον φουσκωμένο λογαριασμό πετρελαίου (αν και πρόσφατα ήρθα σε αυτή την πολυκατοικία οπότε δεν έχω καλή εικόνα για τη νορμαλ κατανάλωση του διαμερίσματος που μένω). Οπότε ο έλεγχος θα γίνει απλά για να σιγουρευτώ ότι όλα είναι ΟΚ. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
  2. Είμαι διαχειριστής σε μια πολυκατοικία και βλέπω μηδενικές μετρήσεις στον ωρομετρητή ενός διαμερίσματος (0 ώρες σε βάθος παρά πολλών μηνών ενώ κατοικείται και πέρασαν και χιόνια 2 φορές από την Αθήνα κλπ). Ο ιδιοκτήτης σε μια φιλική ερώτηση που του έκανα μου είπε ότι χρησιμοποιεί air condition κλπ. Μπορεί να είναι αλήθεια αλλα έχω δεύτερες σκέψεις επειδή όταν έξω έχουμε 0 βαθμούς, η εμπειρία μου από το διαμέρισμά μου έχει δείξει ότι το aircondition δε μπορεί να κάνει και πολλά. Έχω ακούσει οτι κάποιος μπορεί να κολλήσει την ηλεκτροβάνα κλπ. και να ζεσταίνεται όταν οι άλλοι ανάβουν το καλοριφέρ και στον ίδιο να μη φαίνεται η κατανάλωση. Δεν θα ήθελα να μπω σε ιστορίες να ψαχουλεύω την ηλεκτροβανα έξω από το διαμερισμά του και να χαλάσουμε τις σχέσεις μας σε περίπτωση που με δει. Υπάρχει κάποιος διακριτικός τρόπος να ελέγξω αν λέει αλήθεια η ψέματα; Μιλάμε για αυτόνομη θέρμανση με ωρομέτρηση.
  3. Ναι ΟΚ. Παιδιά, σε φόρουμ είμαστε. Οπότε συζήτηση γίνεται και ανάλυση σε ανθρώπους που μπορεί να ξέρουν λιγότερα από εσάς στον συγκεκριμένο τομέα. Οπότε και να πείτε κάτι παραπάνω δεν έγινε τίποτα. Ούτε είναι υποχρεωμένος ο κόσμος να ακολουθήσει τη συμβουλή σας χωρίς αιτιολόγηση. Και αυτά που προτείνετε κρίνονται. Οπότε αν θέλετε εξηγείτε. Αν θέλετε και αν έχετε χρόνο. Δεν είναι υποχρεωτικό. Αυτό που δεν χρειάζεται και δεν είναι ανεκτό είναι το υφάκι. Καταλαβαίνω ότι η μόνη ένσταση μέχρι τώρα είναι στην πιστοποίηση CE του controler (όπως επεσήμανε ο antloukidis που και αυτός έμπλεξε λίγο τα μπούτια του με το ρελέ ισχύος). Νομίζω ότι στην ευρωπαϊκή του version (δλδ αυτός που κυκλοφορεί επίσημα στην ΕΕ) ο κινέζικος controler την έχει αλλά θα το ψάξω αλλιώς μπορεί να πάω και σε άλλον. Αν έχετε άλλες ιδέες στη συνδεσμολογία, ευπρόσδεκτες. Προφανώς να απορριφθεί κάτι επειδή είναι "κινέζικο" δεν το δέχομαι όταν όλα φτιάχνονται στην Κίνα (δικαίωμα σας να το ισχυρίζεστε και δικαίωμά μου να το θεωρώ αβάσιμο). Όλα είναι θέμα ποιότητας και προτύπων που ακολουθούνται.
  4. Μα το ρελέ ισχύος δεν είναι αυτό που θα πρέπει να σηκώνει το ρεύμα του θερμοσίφωνα; Δλδ 25Α (και θα πρέπει να είναι και το πιο αξιόπιστο); Το wifi/wireless module θα είναι αυτό που θα ανοίγει/κλείνει το ρελέ. Άρα το ρεύμα που θα πρέπει να σηκώνει θα είναι μικρό και τα 10Α θα είναι υπέρ αρκετό. Καταλαβαίνω κάτι λάθος;
  5. Ευχαριστώ. Θα πάω στο κινέζικο που ανέφερα παραπάνω που το έχω δοκιμάσει ήδη σαν μάρκα και μπορώ να το κάνω εύκολα integrate και με άλλους αυτοματισμούς που ήδη υπάρχουν. https://www.aliexpress.com/item/4000273673921.html Καταλαβαίνω ότι και η ελληνική λύση είναι σαν το wireless module που αναφέρω + ένα ρελέ ισχύος. Απλά αντί να κάνει 30 ευρώ (15 το wireless module + 15 το ρελέ ισχύος) κάνει 120. Καταλαβαίνω κάτι λάθος;
  6. Ναι, νομίζω ότι το ρελέ ισχύος που να το κοντρολάρει ένα πιο δοκιμασμένο wifi module χαμηλότερων ambere είναι αυτό που μάλλον χρειάζομαι. Π.χ. ένα κινέζικο relay από μάρκα που χρησιμοποιώ χρόνια και τη θεωρώ αξιόπιστη είναι το παρακάτω: https://www.aliexpress.com/item/4000273673921.html Το παραπάνω μπορεί να συνδυαστεί και με χρονικό για να είμαστε σίγουροι ότι θα κλείσει ο θερμοσίφωνας ακόμα και αν το wifi module μείνει ανοιχτό (σε περίπτωση που ξεχαστεί ή κολλήσει - δε μου έχουν κολήσει διακόπτες και μηχανισμοί από αυτούς τα τελευταία 2 χρόνια αλλά λέμε τώρα). Για να έχω αίσθηση, τι εξαρτήματα θα χρειαστώ για τα παραπάνω και τι κόστος θα έχουν ώστε να έχω μια εικόνα. Ευχαριστώ!
  7. Έχουμε κάτι αντίστοιχο σε μη κινέζικο σε max τη διπλάσια τιμή;
  8. Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να χειρίζομαι τον θερμοσίφωνα μέσω κινητού και θα ήθελα να προσθέσω έναν διακόπτη/ρελέ στον πίνακα που να μπορεί να το κάνει. Λογικά θα ήθελα να μπει σε σειρά με το ρελέ που υπάρχει ήδη και μάλιστα μετά από αυτό για να μπορεί να το απομονώνει όταν π.χ. θα το θέλω σίγουρα κλειστό (π.χ διακοπές). Το ρελέ που έχω τώρα είναι το παρακάτω. Ποιο από τα παρακάτω ρελέ να διαλέξω; https://www.aliexpress.com/item/4000685710547.html?spm=a2g0o.cart.0.0.1dc23c00IeOnjK&mp=1 Εγώ θα έλεγα το 1 Pin 25A ή και το 1 Pin 63A καλύτερα. Βλέπω ότι το ρελέ μου έχει 2 διακόπτες ενωμένους που ανεβαίνουν ταυτόχρονα και με μπερδεύει αν πρέπει να πάρω μονό ή διπλό wifi ρελέ (π.χ. το 2 Pin 25A). Επιπλέον με μια πρώτη ματιά κατάλαβα ότι το ρελέ (για ηλιακό θερμοσίφωνα) πρέπει να είναι τουλάχιστον 20Α και το καλύτερο 40Α. Μου λέτε και εσείς τη γνώμη σας για τα παραπάνω μια που δεν είναι ο τομέας μου τα ηλεκτρολογικά (ειδικά με 220V). Στο τέλος θα έρθει ηλεκτρολόγος να το συνδέσει αλλά δε θα ήθελα να τον βάλω από τώρα στη συζήτηση επειδή θα εκτοξεύσει το κόστος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  9. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Είχα διαβάσει τα παρακάτω reviews και είχα την αίσθηση ότι θα έχει νόημα η αναβάθμιση σε ψηφιακό με καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας https://www.skroutz.gr/s/12878107/Siemens-RDH100.html#reviews
  10. Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα να αντικαταστήσω τον θερμοστάτη που έχω τώρα (Siemens RAA 30.16) με τον Siemens RDH100 για μεγαλύτερη ακρίβεια και οικονομία. Ερωτήσεις: 1) Θα δω σοβαρή διαφορά σε επίπεδο οικονομίας και ποιότητας θέρμανσης (σταθερότητα θερμοκρασίας κλπ); 2) Ο υπάρχων θερμοστάτης έχει την παρακάτω συνδεσμολογία. (εδώ και το manual κάποιου νεότερου μοντέλου αλλά πολύ παραπλήσιου) Ποιο καλώδιο θα συνδέσω και που στο νέο θερμοστάτη μια που έχει ελαφρώς άλλη συνδεσμολογία Εδώ και ένα video που δείχνει λίγο πιο αναλυτικά τη συνδεσμολογία https://www.youtube.com/watch?v=s07GtsD6FgA&t=135s Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.