Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

mondomio

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Επειδή πρόκειται να μπαζώσω μετά τον κήπο και να το ανεβάσω όλο το οικόπεδο για να δωσω και ρύση το τελικο υψος της μαντρας θάναι στο 1.30 περίπου. Οσον αφορα το ΙΚΑ και το ΦΠΑ δεν μπαινει θεμα γιατι υπάρχει αδεια εν εξελιξει. Το ερώτημα αφορα καθαρά το κόστος της εργασιας.
  2. Χρόνια Πολλά , Χριστός Ανέστη. Σκέφτομαι να κτίσω μια μάντρα σε καινούργια μονοκατοικία.Λέω να την κάνω με τσιμεντόλιθο με κολωνάκια (20χ20) ανα δυο μέτρα και ύψος στο 1.80.Θεωρώ ότι θαχει και ένα σενάζι περίπου στη μέση εκτός το τελικό.Εννοείται λίγο σκαψιμο,πεδιλάκι κλπ.Εχω περιπου 40 μέτρα συνολικά και πήρα μια προσφορά στα 1000 Ευρώ με τα υλικά δικά μου εννοείται. Θα ήθελα την γνώμη σας για την τιμή, να συμφωνήσω ή είναι πολλά και πρέπει να το ψάξω κι άλλο; Ευχαριστώ
  3. Ισως να ειναι και σωστο αλλά υπο προυποθεσεις αυτο που λες. Στην δικια μου περιπτωση όμως μιλάμε για ενα οικοπεδο 220 μέτρα που μεσα εχει ενα πευκο ολο κι ολο και οπως καταλαβαινεις, σε οτι θεση και να βαλεις το κτιριο, το πευκο πρεπει να κοπει.
  4. Οχι, στην άδεια δεν έχω δει να αναφέρει τέτοιο πράγμα. Αρα, τι πρέπει να κάνω;
  5. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Αν κατάλαβα καλά είμαι καλυμμένος με την οικοδομική αδεια που εχω στα χερια μου και μπορώ να προχωρήσω στο κοψιμο στηνφαση της εκσκαφής;
  6. Γεια χαρά σε όλους. Εχθές πήρα στα χέρια μου την άδεια οικοδομής και λέμε να ξεκινήσουμε τον Σεπτέμβρη.Εχω μια απορία όμως.Στο οικόπεδο ,που βρίσκεται στην Ανατολική Αττική, υπάρχει ένα πεύκο στο σημειο που θα γινει η οικοδομη και πρέπει βεβαίως να κοπεί.Το ότι εχει εκδοθει η άδεια οικοδομης με νομιμοποιεί να το κόψω στην φάση της εσκαφής ή χρειάζεται και κάποιου άλλου είδους άδεια; Με τον μηχανικό μου παρεξηγηθήκαμε λιγάκι γιατί όταν τον ρώτησα για το πεύκο τι και πως , αρχισε να μου λέει ότι καλό ειναι να εχει κοπη πριν ξεκινησουμε. Τα τοπογραφικά που εγιναν για την έκδοση της αδειας δειχνουν το πευκο και μετα στην αδεια στο σημειο εκεινο φαινεται το κτισμα. Ισως να αγχώνομαι ασκόπως όπως μου λένε κάποιοι φίλοι αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας. Ευχαριστώ πολύ.
  7. Τελικά αν και οι απόψεις ψιλοδιαφέρουν μου μένει η εντύπωση ότι δεν ειναι κακή επιλογή. Σε σύγκριση πάντα με το πλακάκι που είναι και παραμφερούς τιμής, τελικά ίσως να μην αναθεωρήσω την αρχική μου σκέψη. Σας ευχαριστώ, πάντως, που καταθέσατε τις απόψεις σας.
  8. Το ξύλο ξέχωρα απο πολυ ευαίσθητο (σπίτι κοντα στη θαλασσα, υγρασια,μικρο παιδι)ειναι και απαγορευτικο για τα οικονομικά μας
  9. Χρόνια Πολλά - Χριστός Ανέστη. Ενω είχαμε αποφασίσει να βάλουμε laminate στο υπο ανέγερση σπίτι μας (σαλόνι-κρεβατοκάμαρες) άκουσα κάποιες γνώμες τελοίως αποθαρυντικές. Οτι δεν κάνουνε για σπίτι,ειναι πολύ ευαίσθητα στην υγρασία και μετά απο λιγο καιρο πετσικάρουν και σηκώνονται, απαγορεύεται το σφουγγάρισμα και κατι τετοια.Ναι μεν ειναι ανθεκτικά στην επιφάνεια (χάραξη,τριβη) αλλά στα σόκορα ειναι το ευαίσθητο σημειο.Υπ όψιν ότι το σπίτι ειναι κοντα στην θάλασσα. Εχει κανεις εμπειρίες να μας πει την γνώμη του; Ευχαριστώ πολύ.
  10. Ναι το υπόλοιπο το παιρνουν ημιυπαίθριοι
  11. Δυόροφη οικοδομή(μονοκατοικία) στην οποία το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου έχει εξαντλήσει τα μέτρα των εξωστών (20%). Το μπαλκόνι αυτό δηλαδή θα είναι πρακτικά ασκεπές και θα βρέχεται. Μπορεί να φταχτεί ισόποσο στέγαστρο το οποίο θα είναι άβατο; Δηλαδή το μπαλκόνι θα είναι 2 μέτρα και να φτιαχτεί και 2 μέτρα στεγαστρο αλλά το στηθαίο στη ταράτσα να ειναι 2 μέτρα πιο πίσω οπότε πρακτικά θα ειναι άβατο και θα χρησιμεύει για να μην βρέχεται το μπαλκόνι του 1ου ορόφου.
  12. Γειά σας. Τωρα τελευταία άκουσα (και είδα) κάποιον ακρυλικό σοβά για εξωτερικο σοβάτισμα.Το περίεργο είναι πως δεν τον περνάνε όπως τον παραδοσιακό σοβά σε τρία χέρια κ.λ.π. , αλλά σε μια και μοναδική φάση, σαν σπατουλάρισμα δηλαδή. Δεν περνάνε οδηγούς για να σοβατίσουνε και το πάχος είναι μερικα χιλιοστά. Το υλικό αν δεν κάνω λάθος ειναι της knauf αλλά δεν μπόρεσα να βρω λεπτομέρειες. Οι άνθρωποι που το εφαρμόζουν ισχυρίζονται ότι ειναι ανθεκτικότερο του παραδοσιακου σοβα με ασβέστη και δεν παθαίνει τίποτα. Το δικο μου ερώτημα είναι αν εχει κανεις εμπειρίες και γνώμη πάνω στο θέμα. Να το προτιμήσω ή σε μερικά χρόνια θα αρχισουν να κρεμάνε οι σοβαδες και να φευγουν κομμάτια ολόκληρα; Ευχαριστώ.
  13. Ευχαριστώ για την άμεση απόκριση. Δεν έχω μιλήσει με μηχανικό, απλά είναι κάποιες απορίες που έχω.
  14. Γειά σας. Θα ήθελα ξέρω αν ειναι δυνατόν μια άδεια να μοιραστει σε δυο μέρη και άλλος μηχανικός κα κανει την μελετη και άλλος την επίβλεψη. Επίσης όσον αφορά το κόστος της άδειας (115 Ευρώ τ.μ.)θα ήθελα να ξέρω αν επιβαρύνεται με ΦΠΑ (ή οτιδηποτε άλλο). Και κάτι ακόμα: πρέπει να εξοφληθή ο μηχανικός (για την μελέτη)πριν κατατεθει η άδεια ή πρέπει να πάρει μια προκαταβολή και να εξοφληθεί με την έκδοση; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.