Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

windrunner

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

windrunner's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας. Ήθελα να σας ρωτήσω μερικά πράγματα. Το πρώτο είναι ποιό είναι το ελάχιστο ημερομίσθιο εργάτη / τεχνίτη στην οικοδομή. Γιατί χρειάζεται να κάνει Υ/Δ με γνήσιο υπογραφής? Πρέπει να την κάνει κάθε μέρα ή μία φορά το μήνα? Αν την κάνει μία φορά τον μήνα πώς γίνεται να ξέρουμε οτι θα δουλέψει Χ μέρες συγκεκριμένα? Υπάρχει ανάγκη για την Υ/Δ ή μπορούμε να την αποφύγουμε? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
  2. Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα σας, ήθελα να σας ρωτήσω μερικές λεπτομέρειες για το νέο άρθρο 104 παρ 5 εδαφιο Ιθ του Ν4759/20 (τροποποίηση άρθρου 11του Ν 4067/2012) που αν καταλαβαίνω καλά συζητάτε εδώ πέρα. Αν καταλαβαίνω καλά, με τη χρήση ιδιαίτερων δομικών υλικών σήμερα κάποιος μπορεί να κερδίσει τετραγωνικά σε μία νέα οικία. "ιθ. Η επιφάνεια της θερμομόνωσης ή του θερμομονωτικού στοιχείου πλήρωσης, όπως θερμομονωτικά λιθοσώματα και λοιπά θερμομονωτικά στοιχεία, στο σύνολό της, οι επενδύσεις του κτιρίου, όπως διακοσμητική λιθοδομή, μεταλλικές και ξύλινες επενδύσεις, μαρμαρόπλακες και λοιπές επενδύσεις, πάχους έως είκοσι (20) εκατοστά πέραν της θερμομόνωσης και τα επιχρίσματα. Τα παραπάνω δύνανται να βρίσκονται εντός των πλαγίων αποστάσεων Δ ή δ και εκτός της οικοδομικής γραμμής. Όταν η οικοδομική γραμμή ταυτίζεται με την ρυμοτομική, τα παραπάνω κατασκευάζονται σε ύψος τριών (3) τουλάχιστον μέτρων από την οριστική στάθμη του πεζοδρομίου ή την οριστική στάθμη του παραχωρημένου χώρου." Τα ερωτήματα που έχω είναι τα εξής. 1) Εάν σε υπό μελέτη κάτοψη οικίας αντικαταστήσουμε την εξωτερική συμβατική τοιχοποιία, από τούβλα η οποία βεβαίως προσμετράται στην δόμηση, με θερμομονωτικό λιθοσωμα, για καλύτερη θερμομονωτική προστασία της οικίας, εάν η επιφάνεια αυτή δεν προσμετράται στον συντελεστή δόμησης και συνεπώς να την προσθέσουμε στην κάτοψη του κτίσματος σε κάποια θέση, εάν αυτό βεβαίως επιτρέπεται από τις πολεοδομικές διατάξεις. Παράδειγμα: εάν έχουμε κάτοψη νέας.οικίας 100 m2 και εξωτερικη τοιχοποιία από τούβλα περιμέτρου 30 μ (αφαιρουμένων των υποστυλωμάτων) και πάχους 0,25 μ εάν αντί συμβατικής κατασκευής με τούβλα κάνουμε κατασκευή με λιθοσωματα,εάν τα 30μ χ 0,25μ = 7,5 μ2 δεν θα προσμετρηθούν στο Σ δόμησης και η επιφάνεια αυτή να προστεθεί στην κάτοψη της οικίας εφόσον αυτό επιτρέπεται βεβαίως απο τις κείμενες διατάξεις. 2) Εάν ισχύουν τα ανωτέρω πως θα επιλέγει το πάχος του λίθο σώματος, είναι στην κρίση του μελετητή? 3) Ποιά ακριβώς δομικά υλικά είναι τα θερμομονωτικά λιθοσώματα? Έχω αυτά τα τρία ερωτήματα και θα ήθελα να ρωτήσω αν κανείς σας έχει ασχοληθεί ή μπορεί να τα απαντήσει ή χρήζουν άλλης ερμηνείας. Σας ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.