Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Conductor

Members
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Conductor last won the day on Μάιος 5 2022

Conductor had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.080 profile views

Conductor's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • One Year In
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done

Recent Badges

37

Φήμη στην κοινότητα

  1. @Triantafyllos_ Είναι 100% βέβαιο ότι θα δοθεί παράταση. Φυσικά μπορείς να προχωρήσεις σε οριστική υπαγωγή και να αναρτήσεις τα δικαιολογητικά (με εκκρεμότητα τη μελέτη στατικής επάρκειας).
  2. @Κώστας Κουρούνης Όχι, οι θέσεις ΑΜΕΑ δεν είναι επιπρόσθετες. Ένα ποσοστό των υποχρεωτικών προορίζονται για χρήση από ΑΜΕΑ.
  3. @voxson Στο ΤΕΚΑ θα είσαι αν αποκτήσεις (εντός του 2022 ή αργότερα) ασφαλιστέα ιδιότητα με υποχρέωση υπαγωγής στην επικουρική ασφάλιση. Εάν επιθυμείς να ενταχθείς προαιρετικά και είσαι κάτω από 35, υπάγεσαι στο ΤΕΚΑ. Άνω των 35, στον ΕΦΚΑ (για προαιρετική επικουρική ασφάλιση).
  4. Απαιτείται ύψος τουλάχιστον 2,50 μ. για κύρια χρήση.
  5. @Obi Το ύψος των τεσσάρων μέτρων (και κάποιων επιπλέον εκατοστών) δεν επαρκεί για την κατασκευή παταριού.
  6. Λέγοντας "δικαίωμα μελλοντικής δόμησης" εννοώ υπόλοιπο συντελεστή. Αφού έχει εξαντληθεί ο συντελεστής δόμησης, δεν υπάρχει μελλοντική δόμηση. Άρα η επιλογή για το πιστοποιητικό εξακολουθεί να είναι "αδόμητο", αλλά δεν υφίσταται το δικαίωμα μελλοντικού ορόφου. Οπότε, πρέπει να τροποποιηθεί η σύσταση ώστε ο μελλοντικός όροφος να γίνει μελλοντικός και ενδεχόμενος, που σημαίνει ότι το δικαίωμα προσθήκης καθ' ύψος υπάρχει μόνο αν αυξηθεί κάποτε ο συντελεστής δόμησης (κάτι που είναι, σχεδόν, απίθανο). Αφού τα εξηγήσεις όλα αυτά στον συμβολαιογράφο και στον πελάτη σου, μπορείς να εκδώσεις το πιστοποιητικό.
  7. @aneida Ουσιαστικά είναι περιττό, όπως και στις βεβαιώσεις του Ν 4495. Προσωπικώς, υπογραφή πάντα βάζω. Βάλε και σφραγίδα για να μην δημιουργούνται προστριβές με τον συμβολαιογράφο για ασήμαντο λόγο. @desptsouk Όχι, άλλη διαδικασία η ηλεκτρονική ταυτότητα και άλλη η τακτοποίηση. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιηθεί η τεχνική έκθεση της ρύθμισης.
  8. @aneida Αδόμητο, αλλά προηγουμένως εξέτασε αν εξακολουθεί να υπάρχει δικαίωμα μελλοντικής δόμησης.
  9. @gsisr Το ίδιο (μόνωση κάτω από το δάπεδο του πρώτου ορόφου) εφαρμοζόταν και προ ΚΕΝΑΚ. Αποκλείεται να κατασκευαστεί σήμερα οικοδομή χωρίς μόνωση στην pilotis.
  10. @Pavlos33 Εξαιρείται γιατί εμπίπτει στην παράγραφο 7 (περίπτωση δ) του άρθρου 4 του ΚΕΝΑΚ, ως κτίσμα αγροτικής χρήσης με χαμηλές ενεργειακές απαιτήσεις. Ή θα μπορούσε να εξαιρεθεί βάσει της παραγράφου 7 (περίπτωση β) του άρθρου 12, ως κατασκευή που δεν πληροί την έννοια του κτιρίου κατά τον ορισμό του άρθρου 2 του ΚΕΝΑΚ.
  11. @chris Επιλέγεις το πρώτο από αυτά που αναφέρεις: "Αναθεώρηση έντυπης αδείας ΧΩΡΙΣ μεταβολή κάλυψης/δόμησης/όγκου". Η επιλογή "Αναθεώρηση έντυπης αδείας κατ. 3 ΜΕ μεταβολή κάλυψης/δόμησης/όγκου" δεν είναι για την περίπτωση που περιγράφεις. Ούτε και η "Αναθεώρηση Οικοδομικής Άδειας Κατηγορίας 3" διότι αυτή η επιλογή προϋποθέτει την ύπαρξη προγενέστερης ηλεκτρονικής πράξης.
  12. @KOKARADI Ναι συνάδελφε. Έχει παραταθεί η ισχύς μέχρι τέλους του 2022.
  13. @Alessio Πιθανότατα καλύπτεσαι από ΕΕΔΜΚ. Άρθρο 29 του Ν 4495: 2. Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες: λα) στέγαστρα και προστεγάσματα των παραγράφων 72 και 79 του άρθρου 2 του ν. 4067/2012, υπό την προϋπόθεση της παρ. 6 ιστ του άρθρου 11 του ν. 4067/ 2012.
  14. @cendroid Νομίζω ότι οι στους όρους αναφέρεται η χρήση εντός λογικών ορίων ή θεμιτή χρήση (fair use). Δεν είναι αυστηρά καθορισμένες οι δυνατότητες του χρήστη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.