Μετάβαση στο περιεχόμενο

Apl

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Γεωπόνος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Apl's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γεια σας, Θα ήθελα την γνώμη σας για το ακόλουθο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το Εξοικονομώ. Έχω απευθυνθεί σε ενεργειακό επιθεωρητή της περιοχής μου για την προετοιμασία της αίτησης για την κατοικία μου, την έκδοση του 1ου ΠΕΑ καθώς επίσης συμφωνήσαμε να αναλάβει ώς σύμβουλος έργου (αν πάνε όλα κατ ευχήν με την αίτηση...) Επειδή μια από τις παρεμβάσεις που συμφωνήσαμε είναι η αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης (πετρέλαιο) με αντλία θερμότητας, τον ρώτησα τι ακριβώς θα πρέπει να γίνει με το υπάρχον δίκτυο (σώματα καλοριφερ, σωληνώσεις κλπ). Με την συζήτηση κατάλαβα ότι δεν έχει ιδιαίτερη γνώση και εμπερία σε αντλίες θερμότητας και ίσως γενικά σε εγκαταστάσεις θέρμανσης, κάτι το οποίο ομολογησε τελικά και ο ίδιος (δεν έχει ασχοληθεί στο παρελθόν...) . Πιστεύετε ότι είναι λάθος από δική μου πλευρά η αντίληψη ότι ο σύμβουλος έργου θα έπρεπε να ασχοληθεί με την επιλογή κατάλληλης ΑΘ και να καθορίσει τις όποιες αλλαγές απαιτείται στο δίκτυο σωληνώσεων; Με ενδιαφέρει να γίνει σωστή δουλειά και σωστές επιλογές, ώστε να μην ανακαλύψω εκ των υστέρων ότι έπρεπε να γίνει κάτι διαφορετικό. Υπάρχει κάποιος μηχανολόγος στην περιοχή μου ο οποίος έχει πιστεύω την γνώση και εμπειρία, όμως σκεφτόμουν να απευθυνθώ σε αυτόν για το 2ο ΠΕΑ. Υπαρχει ασυμβίβαστο του εκδότη β ΠΕΑ με τον σύμβουλο έργου; Ευχαριστώ!
  2. Γεια σας Για όποιον έχει την καλοσύνη να με κατευθύνει... Πρόκειται να αντικαταστήσω τα κάγκελα στις βεράντες και να τοποθετήσω κάγκελα στην ταράτσα (διπλοκατοικία). Η οικοδομή (κατασκευασμένη το 1975) δεν είχε κάποιο κάθετο στοιχείο στις βεράντες. Για κάποιους πρακτικούς λόγους θα ήθελα να κατασκευάσω ένα μικρό στηθαίο περιμετρικά των βεραντών, πάνω στο οποίο θα τοποθετηθούν τα νέα κάγκελα. Θα ήθελα την άποψη σας στα ακόλουθα: α. Απαιτείται κάποια άδεια από την πολεοδομία για την κατασκευή του στηθαίου; Έχει σημασία το ύψος; β. Απαιτείται κάποια άδεια για την αντικατάσταση των κάγκελων; Ο σιδεράς που απευθύνθηκα μου είπε όχι, αλλά τι γίνεται ας πούμε εάν συμβεί ένα ατύχημα (πτώση) κατά την εργασία; γ. Ο σιδεράς μου συνέστησε να κάνω στηθαίο από μπετόν και όχι από τούβλο γιατί είναι λέει πιο σταθερό για την έδραση του κάγκελου. Όμως θα μπορούσε να γίνει και με τούβλο. Είναι όντως προτιμότερο το μπετόν; Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.