Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Rena Georgiou

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλησπέρα σε όλους. Πέρασαν 9 μήνες από τότε που είχα γράψει και τα πράγματα χειροτέρεψαν. Μια μέρα καθώς κοίταξα το ταβάνι είδα αυτη την αρχική ρωγμή που είχα δει τότε στην πλάκα να έχει επιμηκυνθεί και να έχει φτάσει μέχρι απέναντι, άρα απο εκεί που ήτανε ουσιαστηκά ένα μέτρο έγινε 3 μέτρα σε μήκος. Επίσης, έχουν δημιουργηθεί κι άλλες παράλληλες ρωγμές σε αυτη και είναι τώρα πλέον καμιά δεκαριά. Επειδή βρίσκομαι στον 1ο όροφο και ακριβώς απο πάνω υπάρχει τοίχος (στο σημείο που έριξα τον δικό μου) υπάρχει το βάρος του απο πάνω τείχου το οποίο από ότι φαίνεται δεν μπορεί να το κρατήσει πλάκα. Επικοινώνησα με την πολεοδομία αλλά ο ξυλότυπος και ο φάκελος αδείας δεν υπάρχουν καθότι η πολεοδομία Αγ. Παρασκευής είχε πλημμυρήσει στο παρελθόν. Φώναξα κάποιους στατικούς μηχανικούς και το είδανε και οι λύσεις που μου πρότειναν είναι: 1. Ανθρακοελάσματα κάθετα στις ρωγμές. Θα τοποθετηθούν στο ταβάνι 6 ελάσματα από 5 μέτρα το καθένα. 2. Η δεύτερη λύση ειναι να τοποθετηθεί ένα σιδερένιο πλαίσιο σε σχήμα Π στο σημείο που έφυγε ο τοίχος. Ποιά από τις 2 είναι η καλύτερη, τα ανθρακοελάσματα από μόνα τους μπορούν να συγκατήσουν το πρόβλημα το οποίο συνεχώς επιδεινώνεται; Αν κάνω μια συνδυαστική λύση και με τα 2 μαζί μήπως θα είναι πιο safe; Πλέον δεν θέλω να το αφήσω άλλο, θέλω να κάνω κάτι που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα καθότι η ρωγμή στην πλάκα αυτη τη στιγμή είναι 1,5 χιλιοστό αλλά αν προχωρήσει θα το εντοπίσει και η απο πάνω στο πάτωμα της.
  2. (Το θέμα μεταφέρθηκε στην ενότητα για ιδιώτες. Didonis) Καλησπέρα σας, Πριν 2 χρόνια αγόρασα ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία του 1978 κοντά στην πλατεία Αγίας Παρασκευης στον 1ο όροφο και αποφάσισα να ρίξω δύο τοίχους για να ενώσω σαλόνι-κουζίνα. Ουσιαστικά οι 2 τοιχοι ενώνονταν μεταξύ τους και αποτελούσαν την γωνία της κουζίνας 1,80μ Χ 1,80μ. Όταν έριξα τον τοίχο αφότου πέρασε περίπου ένας μηνας τυχαία παρατήρησα στο ταβάνι στο σημείο που έφυγε ο τοίχος μια ρωγμή στην πλάκα. Δεν ήτανε στο επίχρισμα, ήτανε ξεκάθαρα στην πλάκα. Εντρομη πάω από κάτω στην πηλωτή και βλέπω ακριβώς κάτω απο το ιδιο σημειο στην νοητή ευθεία δηλαδη με την άλλη να έχει ρωγμή και η πλάκα του ισογείου. Φέρνω κάποιον μηχανικό το βλέπει και μου λέει δεν έχει θέμα. Περνάει ένας χρόνος και μπαίνω να κατοικήσω το σπίτι. Μια μέρα κοιτάω τυχαία επάνω στο ταβάνι και παρατηρώ μια ρωγμή περίπου παράλληλη με την αρχική ρωγμή που είχα δει στο ταβάνι μου όχι στο σημειο που είχε φύγει ο τοίχος αλλά 15 ποντους πιο δίπλα. Μερικές μέρες αργότερα παρατηρώ και 3η ρωγμή άλλους 15 πόντους παράλληλα με την άλλη. Δεν το έψαξα να δω όλο το ταβάνι το άφησα. Μερικές μέρες μετα αποφασίζω να ψάξω όλο το ταβάνι και βλέπω 5 συνολικά παραλληλες ρωγμές. Οι ρωγμές αυτές ειναι όλες ευθείες γραμμές μήκους 1-1,5 μέτρου και παράλληλες στην αρχική που είχα δει και έχουν σχεδόν 15 εκατοστα απόσταση η μια απο την άλλη. Δεν γνωρίζω αν συνεχίζονται μέχρι επάνω την πλάκα και δεν γνωρίζω με πόση χρονική διαφορά δημιουργήθηκε η μια απο την άλλη. τι μπορεί να γίνει τώρα; Η αναζήτηση μηχανικών, επαγγελματιών και γενικώς πάροχων υπηρεσιών δεν επιτρέπεται σε θέματα του φόρουμ. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ Pavlos33
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.