Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Joannana

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Φοιτητής

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Joannana's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σίγουρα με κάποια πράγματα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος τι θα γίνει! Ευχαριστώ όπως και να έχει !
  2. από την άποψη ότι θα έχω περισσότερες πιθανότητες για εργασία έναντι των άλλων?
  3. 1. Η επαρχία αν κατάλαβα καλά δηλ, λες πως έχει καλύτερες προοπτικές, ενώ στην αθήνα δεν κινούνται πολύ τα πράγματα? 2. Δεν κατάλαβα αυτό που είπες προς το τέλος, να μείνω κοντά στη σχολή μου και να δώσω αρχιτεκτονική...εννοείς να τελειώσω τη σχολή και μετά να πάω για αρχιτεκτονική...ή κάτι άλλο? 3. Όσο για το που θα ήθελα να πάω...όπου μου δοθεί μια ευκαιρία θα έλεγα. Παλιότερα ήμουν πολύ αρνητική με το να φύγω από την πόλη μου (αθήνα) πόσο μάλλον δε για το εξωτερικό (ήμουν κάθετη σε αυτό...τουλάχιστον για μόνιμα). Όμως με τον καιρό άλλαξα γνώμη και ύστερα από ένα ταξίδι που έκανα με το σχολείο κατάλαβα πως τελικά μου αρέσουν πάρα πολύ τα ταξίδια και θα ήθελα να γνωρίσω όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη. Οπότε είμαι γενικά ανοιχτή σε οποιαδήποτε ευκαιρία άσκησης επαγγέλματος. 4. Από ότι βλέπω από το στατους σου έχεις τελειώσει αρχιτεκτονική? Εσύ σε τι φάση βρίσκεσαι επαγγελματικά και αν ικανοποιήθηκες από τη σχολή σου, αν επιτρέπεται?
  4. Τα περιέγραψες πολύ σωστά😆.....δυστυχώς...όντως αυτό γίνεται στην ουσία. Κάθε γενιά έχει και μία "μόδα" και οι εκάστοτε υποψήφιοι των πανελληνίων καταλήγουν να συρρέουν σε συγκεκριμένες σχολές, μόνο και μόνο επειδή έχουν πλασαριστεί ως "σουπερ σχολες" όπως το είπες. Έτσι αγνοούνται άλλες σχολές οι οποίες θεωρούνται κατώτερες ή που τις αντιμετωπίζουν απαξιωτικά (οι ίδιοι μας οι καθηγητές μερικές φορές) μόνο και μόνο επειδή ανήκουν σε έναν κορεσμένο κλάδο χωρίς μέλλον, όπως λένε. Τελικά γίνεται αυτή η άνιση κατανομή, με χιλιάδες άτομα να αποφοιτούν από συγκεκριμένες σχολές, με φυσικό επακόλουθο ένας κλάδος που θεωρητικά είχε ζήτηση, να καθίσταται γρήγορα κορεσμένος. Μετά θα αναδειχθεί άλλος κλάδος και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται. Ωραία λογική ακολουθούμε 😅 Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις! Είναι πολύ βοηθητικό να ακούς και διαφορετικές απόψεις (πέραν του περίγυρου και των καθηγητών μας). Θα επικοινωνήσω και με κάποιους καθηγητές μου για να με βοηθήσουν με τα διαδικαστικά. Ίσως έχασα ήδη λίγο χρόνο και ίσως πάρει λίγο ακόμα, αλλά ελπίζω να καταλήξω σε μια σχολή που θα μου αρέσει.
  5. Σκέφτομαι πως αν όντως τελικά δε γίνεται με 10 % να πάω αρχιτεκτονική, να κάνω έστω για τους πολιτικούς μηχανικούς, γιατί είμαι σχεδόν σίγουρη πως η σχολή στην οποία είμαι τώρα δε μου προσφέρει αυτά που θέλω, και του χρόνου να προσπαθήσω για αρχιτεκτονική (για φέτος είναι πολύ αργά πιστεύω). Όσο για αυτό που λες πως δε μπορώ να είμαι σίγουρη ότι θα μου αρέσει πιο πολύ αν δε ζήσω τη φοίτηση, συμφωνώ απόλυτα! Το ζω από πρώτο χέρι αυτή τη στιγμή. Δεν είχα ποτέ αυταπάτες ότι σίγουρα η επιλογή που θα έκανα θα με κάλυπτε πλήρως, για τον λόγο ακριβώς ότι δεν ξέρεις ποτέ μέχρι να το ζήσεις, αλλά να που έτυχε τώρα να το περάσω in real life😅. Επίσης η αλήθεια είναι ότι είσαι ο πρώτος που μου λέει πως οι ΧΜ έχουν δύσκολη απορρόφηση. Όλοι οι καθηγητές, γνωστοί, σύμβουλοι σε ημερίδες μας είχαν πει πως γενικά είναι από τα επαγγέλματα που δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα πρόβλημα απορρόφησης, καθώς χρειάζονται σε πολλούς τομείς. Αν και στο πίσω μέρος του μυαλού μου είχα το ότι αν ο αριθμός των πτυχιούχων αυξηθεί, όση ζήτηση και αν υπάρχει, κάποια στιγμή δε θα υπάρξει κορεσμός? Κάτι τέτοιο δηλ συμβαίνει τώρα να υποθέσω? Γιατί αν πάρω παράδειγμα από τη δική μου χρονιά, μόνο στο τμήμα μου στο σχολείο είμασταν 3 παιδιά που θέλαμε αυτή τη σχολή και άλλα 3 στο τμήμα του φροντιστηρίου μου(αρκετά δεν είναι?) Τέλος, αναγνωρίζω πλέον πως όλα τα επαγγέλματα έχουν κάποιο πρόβλημα απορρόφησης (περισσότερο ή λιγότερο) και αν συμπεριλάβω το γεγονός πως ένας από τους λόγους που επέλεξα μια σχολή που τελικά δε με ικανοποιεί ήταν το θέμα της αποκατάστασης, λέω να σταματήσω να σκέφτομαι με αυτό το κριτήριο πια και η επιλογή μου να στηριχτεί αποκλειστικά στο ποια σχολή πιστεύω πως θα μου ταιριάζει και θα με ικανοποιεί περισσότερο. Άμα το δούμε και από την ανάποδη, δε θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να βρω εργασία αν ταλαιπωρηθώ με μια σχολή που δε με καλύπτει?
  6. Έχω ήδη υποβάλει ερώτημα και δεν έχει απαντήσει κανείς...γενικά οι γραμματείες έχω παρατηρήσει δεν βοηθούν όσο θα έπρεπε σε πολλά θέματα😅 ναι θα ρωτήσω και στο υπουργείο και ελπίζω να υπάρξει κάποια απάντηση..... όσο για το γιατί σκέφτομαι να το κάνω αυτό....για να τα πάρω από την αρχή από το γυμνάσιο ήθελα να δώσω για την αρχιτεκτονική, αλλά κλασσικά το περιβάλλον γενικά με αποθάρρυνε. Βέβαια να μην ρίχνω όλο το φταίξιμο εκεί (γιατί δε με ανάγκασαν) όμως σιγά σιγά άφησα τον εαυτό μου να επηρεαστεί από όλη αυτήν την αρνητικότητα και έκανα μια υποχώρηση στο να στοχεύσω στην αμέσως πιο "κοντινή" σε αντικείμενο σχολή, πολιτικών μηχανικών, που ίσως έδινε και περισσότερες ή πιο "σίγουρες για αποκατάσταση" διεξόδους ανάλογα και με το μεταπτυχιακό. Προς το λύκειο σε μια ημερίδα προσανατολισμού τώρα, άκουσα για τους χημικούς μηχανικούς, μου φάνηκε ενδιαφέρον, το έψαξα και μου άρεσε που είχε τόσες διαφορετικές επιλογές και τομείς απασχόλησης. Τελικά στο μηχανογραφικό έβαλα πρώτα χημ.μηχ και μετά πολιτικούς και έτσι βρίσκομαι τώρα εδώ. Διανύω τώρα το πρώτο εξάμηνο και συνειδητοποιώ πως τελικά τα μαθήματα δε μου αρέσουν καθόλου. Το γεγονός ότι είμαστε και σε καραντίνα με άφησε με μόνη κυρίως απασχόληση τη σχολή και συνειδητοποιώ πως δε με γεμίζει και δε με ευχαριστεί καθόλου. Αρχικά σκέφτηκα να αφήσω μερικά εξάμηνα να περάσουν μήπως αλλάξει η γνώμη μου, αλλά για κάποιο λόγο δε νομίζω να συμβεί αυτό, οπότε σκέφτομαι σοβαρά να χρησιμοποιήσω το 10 τοις εκατό όσο έχω ακόμα τη δυνατότητα για να αλλάξω σε μία από τις αρχικές μου επιλογές. Οπότε είμαι και σε ένα ακόμα δίλλημα για το σε ποια από τις δύο να πάω. Ανησυχώ μήπως κάνω πάλι τη λάθος επιλογή και για αυτό προσπαθώ να το πιέσω και να δω αν γίνεται για αρχιτεκτονική που ήταν η πρώτη σχολή στην οποία είχα καταλήξει πριν ακόμα επηρεαστώ από κανέναν και από τις καταστάσεις(κρίση, το γεγονός ότι το επάγγελμα του αρχιτέκτονα δεν είχε απορρόφηση) και η οποία ακόμα μου φαίνεται πολύ ελκυστική σχολή.
  7. Είμαι πρωτοετής στη σχολή Χημικών Μηχανικών και σκέφτομαι να κάνω 10 τοις εκατό σε δύο πιθανές σχολές (Πολιτικών ή Αρχιτεκτόνων). Γίνεται να κάνω 10 τοις εκατό για την Αρχιτεκτονική χωρίς να έχω δώσει στις πανελ σχέδιο? (δίνοντας για παράδειγμα μόνο το σχέδιο?). Αν όχι με 10 τοις εκατό υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος? Αν γνωρίζει κάποιος παρακαλώ να με βοηθήσει γιατί δεν έχω βρει πουθενά απαντήσεις σχετικά με αυτό το ζήτημα😔
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.