Μετάβαση στο περιεχόμενο

xrusempouras

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

xrusempouras's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Year In
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Όταν υποβάλλεται η αίτηση σε αυτό το στάδιο εμφανίζει τα μόρια;
  2. Βλέπε ΤΟΤΕΕ 20701_1 στη παράγραφο: 5.8.2.1. Βαθμός απόδοσης μονάδων λέβητα-καυστήρα για ζεστό νερό χρήσης
  3. Το μόνο που δε με πείθει είναι ότι αναφέρει "όμορα κτήρια". Βέβαια αντιλαμβάνομαι ότι ο έλεγχος υπερδιαστασιολόγησης αναφέρεται σε ολόκληρα κτήρια και όχι διαμερίσματα.
  4. Στον υπολογισμο της Pgen για διαμέρισμα, έστω ότι έχουμε 2 πλευρές που βλέπουν αέρα, 1 που βλέπει διαμέρισμα της ίδιας πολυκατοικίας και 1 που βλέπει μισή κλιμακοστάσιο, μισή διαμέρισμα ίδιας πολυκατοικίας. Από πάνω υπάρχει διαμέρισμα και από κάτω πυλωτή. Ποιες επιφάνειες επιλέγω για να βγάλω το Α?
  5. Καλησπέρα, Είδα σε προηγούμενο reply πως από το helpdesk είπανε ότι δε πρέπει να υπάρχουν αλλαγές στο κτήριο αναφοράς μεταξύ Α και Β ΠΕΑ. Έστω κτήριο που θερμαίνεται με λέβητα-καυστήρα πετρελαίου και προτείνεται ως πρόταση (και πραγματοποιείται) παρέμβαση και αλλαγή με ΑΘ αέρα-νερού. Επομένως στο 1ο ΠΕΑ το Κ.Α. έχει ως σύστημα θέρμανσης λέβητα πετρελαίου. Στο Β ΠΕΑ ο ενεργειακός επιθεωρητής θα περάσει ΑΘ επομένως το Κ.Α του θα έχει ως σύστημα θέρμανσης ΑΘ με βάση τη ΤΟΤΕΕ 20701_1 στο 5.1.1. Τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση;
  6. Καλησπέρα. Θέλω να βεβαιωθώ για τη συμπλήρωση του COP μίας αντλίας θερμότητας στο πρόγραμμα ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ. Από οτι διαβάζω από τη ΤΟΤΕΕ για αντλία θερμότητας αέρα - νερού, και χρήση καλοριφέρ χρησιμοποιώ τον τύπο: 4.γ ο οποίος είναι: SCOP = 2.75(η55 + 3%) οπου η55 η ενεργειακή απόδοση εποχιακής θέρμανσης στους 55 βαθμούς για το θερμό κλίμα. Με βάση το παρακάτω product fiche της LG παίρνω για η55 = 167%, και καταλήγω σε SCOP = 4,67 Είναι σωστή η προσέγγιση στο παραπάνω; Ευχαριστώ.
  7. Συνάδελφοι καλησπέρα, Απορίες σχετικά με την αίτηση πολυκατοικίας τύπου Α. 1. Γενικά για το ΠΕΑ πάμε στη τακτική του ολόκληρου κτηρίου με όλους τους ΜΘΧ(κλιμακοστάσιο), και το υπόγειο αν υπάρχει? 2. Επίσης αν στο ισόγειο υπάρχει κατάστημα συμπεριλαμβάνουμε και αυτό? 3. Στο έντυπο των παρεμβάσεων συμπληρώνουμε τον πίνακα για κάθε διαμέρισμα και ιδιοκτήτη ξεχωριστά (καταλήγοντας σε αρκετές παρεμβάσεις); 4. Επίσης ο προυπολογισμός για τις κοινόχρηστες παρεμβάσεις με βάση ποια τετραγωνικά προκύπτει (τα τετραγωνικά των ΜΘΧ? μέσα σε αυτά και του υπογείου). Το κόστος καταμερίζεται μετά στους ιδιοκτήτες με βάση τα χιλιοστά όπως λέει στον οδηγό Ευχαριστώ πολύ. Γενικά στο helpdesk δεν έχουν ούτε αυτοί ιδέα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.