Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Lamkar

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλημέρα σας, Θα ήθελα παρακαλώ τη βοήθειά σας, εμπειρία σας, γνώση σας στο παρακάτω: Στο διαμέρισμά μου, σε περιοχή της Αθήνας, κατασκευής 2000 υπάρχουν συρόμενα χωνευτά κουφώματα, τα οποία έχουν πολύ κακή στεγάνωση (περνάει κρύο, αέρας, μέχρι και οι μυρωδιές από τα τζάκια τώρα το χειμώνα). Αλλάχθηκαν τα βουρτσάκια, βάλαμε ταινίες αεροστόπ αλλά δεν υπάρχει ιδιαίτερη βελτίωση. Ιδανική λύση, με βάση συζητήσεις που έχουν γίνει με αλουμινάδες, είναι να τοποθετηθούν ανοιγόμενα παράθυρα και να παραμείνει το συρόμενο παντζούρι μιας και τα ανασηκούμενα συρόμενα, που θα ήταν μια λύση, δεν προσφέρουν απόλυτη στεγανότητα και απ' ότι έχω δει είναι και ακριβά. Το θέμα όμως είναι ότι στην πολυκατοικία (8-όροφο κτίσμα) το καταστατικό να αναφέρει ότι απαγορεύεται αποιαδήποτε μεταβολή στης εξωτερικής εμφάνισης της πολυκατοικίας ή των κοινόκτητων και κοινόχρηστων χώρων. Δεδομένου ότι τα παντζούρια θα παραμείνουν τα ίδια πιστεύεται ότι θα υπάρχει πρόβλημα αν θα βάλω ανοιγόμενα 2-φυλλά παράθυρα; Γνωρίζεται από την εμπειρία σας αν υπάρχει κάποιος νόμος ή κάτι άλλο που θα μπορούσε να καταστίσει "νόμιμη" αυτή την αλλαγή; Σας ευχαριστώ, Λαμπρινή
  2. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!! Θα ήθελα επιπλέον να με βοηθήσετε στο εξης: Με βάση τους κανόνες κατασκευής,που θα μπορούσα να βρω να υπάρχει γραπτώς για το πως θα πρέπει να δομείται ένας φωταγωγος αναφορικα με τον εξαερισμό. (Υπάρχουν και οι δύσπιστοι στην πολυκατοικία)
  3. Καλησπέρα σας, σας επισυνάπτω τη φώτο του φωταγωγου μιας 8οροφης πολυκατοικίας στον οποίο έχουν παράθυρα τα μπανια και τα wc,και θα ήθελα τη βοήθειά σας προκειμένου να μου πείτε αν είναι σωστό να ειναι τόσο λίγο ανοιχτός. Επειδή το τελευταίο διάστημα μυρίζει πολύ ο φωταγωγός πως θα μπορούσε να δομηθεί το σκεπαστρο του ώστε να αεριζεται; Υπάρχει δυνατότητα τεχνιτου αερισμού όπως για παράδειγμα να γίνει μια κατασκευή και να μπει αυτό το στρογγυλό που βάζουμε στις καμινάδες των τζακιων; ευχαριστώ!
  4. Όχι, δεν το συζήτησα με αλουμινά καθώς σκεφτόμουν τι μπορώ εγώ να κάνω από θέμα ηχομόνωσης χωρίς να μπλέξω το κάτω διαμέρισμα δεδομένου οτι γενικότερα δεν είναι συνεννοήσιμοι. Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες!
  5. Μακάρι να υφίσταται κατι τόσο απλό και η λύση να είναι αυτό που λετε, γιατί εγώ αυτό που φοβάμαι είναι ότι λόγω γενικότερης κακής ηχομόνωσης της πολυκατοικίας-20ετής- κατασκευή εχω διαβάσει ότι υπάρχουν οι λεγόμενοι "κτυπογενης" θόρυβοι που μεταφέρονται από όροφο σε όροφο και σκεφτόμουν τι θα μπορούσα εγώ να κάνω στο δικό μου διαμέρισμα από θέμα ηχομόνωσης μιας και οι από κάτω δεν είναι συνεννοήσιμοι.
  6. Καλησπέρα σας, θα ήθελα την άποψή σας για το εξής: όταν το από κάτω διαμέρισμα ανοιγοκλείνει τις συρόμενες αλουμινιενες μπαλκονόπορτες μεταφέρεται από το σύρσιμο έντονος θόρυβος στο δικό μου διαμέρισμα. Τι θα μπορούσα να κάνω για να ελαττωθεί ο θόρυβος στο δικό μου διαμέρισμα; Ευχαριστώ!
  7. Καλημέρα σας, στο διαμέρισμα που μένω όταν οι πάνω όροφοι χρησιμοποιούν το μπάνιο τους πατώντας το καζανάκι ακούγεται έντονος θόρυβος στους σωλήνες αποχέτευσης στο δικό μου μπάνιο. Απ' ότι έλεγξα οι σωλήνες είναι μέσα σε τοίχο και όχι εξωτερικοί. Μπορεί να γίνει κάτι για ηχομόνωση?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.