Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Alexios Ioannidis

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Alexios Ioannidis

  1. Καλησπέρα σε όλους! Μιλάμε για διαμέρισμα 100τμ, 4ου και τελευταίου ορόφου στην περιοχή του Χαλανδρίου, βορινού προσανατολισμού. Ο λόγος που θέλω να κάνω την μόνωση είναι ότι έχω έντονες μυκητιάσεις στους τοίχους εσωτερικά λόγω διαφοράς θεμροκρασίας - μου είπαν ότι είναι η μοναδική λύση, είναι όντως αλήθεια αυτό; Το διαμέρισμα έχει μπαλκόνι περιμετρικά, συνεπώς από πλευράς υλοποίησης, η θερμομόνωση στους τοίχους (περί τα 18τμ συνολικά) ως εργασία είναι απλή. Δύο ερωτήματα: 1. Είναι πράγματι μοναδική λύση η θερμομόνωση - μου κάνει εντύπωση υπό την έννοια του πως έλυναν το θέμα την δεκαετία του '90. 2. Δεδομένου ότι είμαι τελευταίο όροφο και η ταράτσα δεν έχει θερμομόνωση, θα έχω πραγματικό όφελος από την θερμομόνωση των τοίχων ή θα εμφανίζονται οι μαυρίλες στο ταβάνι; Εννοέιται πως έχω ρωτήσει τους μονωσάδες που μου έδωσαν προσφορά κι έναν μηχανικό, αλλά οι απαντήσεις τους δεν είναι και πολύ πειστικές. Ευχαριστώ!
  2. Σας ευχαριστώ όλους για τη ανταπόκριση. Το ζήτημα με απασχολεί πολύ και επ' ουδενί δεν θα ήθελα να βρεθώ χωρίς σπίτι και να πετάξω τα χρήματά μου. Φαίνεται πως υπάρχουν κάποια οικόπεδα στον Γέρακα σε αυτό το εύρος τιμών (60Κ - 80Κ). Ασφαλως, θα πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιον μηχανικό για να βεβαιωθώ ότι τα οικόπεδα που έχω εντοπίσει χτίζουν και πόσο. Το ζήτημα των τετραγωνικών δεν είναι δεσμευτικό. Είμαστε μια τριμελής οικογένεια και ασφαλώς θα είμαστε μια χαρά και σε 90 τ.μ. Οπότε εκεί ίσως περιορίσουμε κάπως το κόστος. Επίσης είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σε μικρό σχετικά δανεισμό (έως 50Κ). Γενικώς πλέον είναι δύσκολη η κατάσταση με τα σπίτια, είτε θέλεις να αγοράσεις είτε να νοικιάσεις.
  3. Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα την άποψη σας για το εξής ζήτημα. Έχω ένα μπάτζετ 200Κ (θα προκύψει μετά από πώληση ακινήτου) και αναζητώ τον βέλτιστο τρόπο αξιοποίησης αυτών των χρημάτων. Με δεδομένο ότι οι τιμές των νεόδμητων διαμερισμάτων έχουν ξεφύγει αρκετά, είμαι σε αναζήτηση οικοπέδου στην περιοχή του Γέρακα (μέγιστο ποσό 80Κ - ιδανικά 60Κ). Τα ερώτηματα είναι τα ακόλουθα: Με τα 120Κ - 140Κ που απομένουν, τι είναι καλύτερο να επιλέξω (Προκάτ vs Σύμμεικτο μεταλλικό vs Ξύλινο vs Συμβατικό); Αρκούν αυτά τα χρήματα για να δημιουργήσεις εκ του μηδενός μια μονοκατοικία 120 τ.μ. (plus περιβάλλοντες χώρους, περίφραξη, κ.λπ.)? Κι αν δεν αρκούν, πόσα θα χρειαστούν? Ποιές μπορεί να είναι οι αναποδιές που μπορεί να συμβούν σε μια συμβατική κατασκευή? Πόσο εκτός μπάτζετ μπορεί να σε βγάλουν? Ευχαριστώ θερμά!
  4. Καλησπέρα σας, (καθώς δεν είμαι μηχανικός, παρακαλώ συγχωρέστε μου τυχόν αδόκιμους όρους που χρησιμοποιώ) Παρατηρησα κάποιες ρωγμές σε κολώνες και δοκούς της πυλωτής της (τετραόροφης) πολυκατοικίας που διαμένω. Σκέφτομαι να αναζητήσω αυτοψία/ επιθεώρηση από κάποιον ειδικό, αλλά θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως την άποψη των έμπειρων ειδικών του forum. Επίσης, θα ήθελα μια βοήθεια ως προς την ειδικότητα του μηχανικού (δομοστατικός;) που θα πρέπει να αποταθώ και που μπορώ να βρώ τέτοιους επιστήμονες - μέσω google δεν βρήκα κάτι. Υπάρχει κάποια λίστα με μηχανικούς με αυτή την ειδίκευση (από κάποιο επιμελητήριο ίσως); Ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο σας. Ακολουθούν φωτογραφίες: 1η ρωγμή - εξωτερική όψη (1/3) 1η ρωγμή - εξωτερική όψη (2/3) 1η ρωγμή - εξωτερική όψη (3/3) 1η ρωγμή - εσωτερική όψη (1/2) 1η ρωγμή - εσωτερική όψη (2/2) 2η ρωγμή - εξωτερική όψη (1/2) 2η ρωγμή - εξωτερική όψη (2/2) 2η ρωγμή - εσωτερική όψη
  5. Σας ευχαριστώ θερμά για την απάντηση και τον χρόνο που διαθέσατε.
  6. (μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Καλησπέρα σας, Θα ήθελα την άποψη των ειδικών για το "μέλλον" και τα next steps στον έλεγχο και την συντήρηση μιας πολυκατοικίας η οποία κατά τον σεισμό του 1999 παρουσίασε ρωγμές στην πλάκα της ταράτσας, της πυλωτής και του υπογείου (δεν γνωρίζω αν υπήρχαν ρωγμές και στους ορόφους και πως τις διαχειρίστηκαν). Η εξήγηση που δόθηκε τότε από τους μηχανικούς που εξέτασαν τις βλάβες ήταν ότι ο κατασκευαστής δεν είχε αφήσει αρμό ή αρμούς διαστολής με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι ρωγμές. Οι ρωγμές γέμισαν όλες με ρητίνη και η οικοδομή σημάνθηκε ως "πράσινη". Πρόκειται για μια αρκετά μεγάλη σε μήκος πολυκατοικά - περίπου 35 μέτρα. Για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος στα ερωτήματα/ ανησυχίες μου: 1. Πόσο σοβαρό είναι να μην υπάρχει αρμός διαστολής σε μια τέτοια κατασκευή; 2. Η επισκεύη με την ρητίνη είναι αρκετή για μια τέτοια βλάβη; 3. Ποιά θα είναι η συμπεριφορά της πολυκατοικίας σε έναν 6+ σεισμό; 4. Ποιές είναι οι ενδεδειγμένες ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος ώστε να διαπιστώσει με σχετική ασφάλεια την κατάσταση της οικοδομής και την στατική της επάρκεια; Σας ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.