Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

EIrini_Pr

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

EIrini_Pr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • One Year In
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Υπάρχει υπόλοιπο συντελεστή 25 τμ συνυπολογίζοντας όλα τα κτισμένα τμήματα του υπάρχοντος κτιριου. Τόσο αυτά της άδειας, όσο και τις μικρές αυθαιρεσίες. Και για κάλυψη υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο, έχει καλυφθεί περίπου το 50% μόνο.
  2. @Didonis σε ευχαριστώ για την απάντηση, μήπως μπορείς να μου πεις αν υπάρχει κάποιο άρθρο του ΝΟΚ να βασιστώ, γιατί στην πολεοδομία ισχυρίστηκαν ότι τα υπάρχοντα κτίσματα υπολογίζονται σύμφωνα με τον κανονισμό που κτιστήκαν.
  3. Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα ερώτημα για όποιον γνωρίζει. Έχουμε οικόπεδο 1000τμ, το οποίο έχει κτίσμα κατοικιών με οριζόντια σύσταση που αφήνει υπόλοιπο δόμησης 50τμ βάσει άδειας. Έχει και κάποιες αυθαιρεσίες και τελικά έχει νέο υπόλοιπο δόμησης 27τμ. Κάνει τακτοποιήσεις, και κατόπιν σύσταση κάθετου. Βγαίνε νέα άδεια για προσθήκη κάτ´ επέκταση στο Β´κομμάτι της κάθετου με ΝΟΚ. Μπορώ το υπάρχον κτίριο να το υπολογίσω με ΝΟΚ και ως εκ τούτου να αφαιρέσω από την δόμηση κλιμακοστάσιο, σοφίτα, και είσοδο; Έτσι ώστε να έχω το παλιό υπόλοιπο 27 τμ + κλιμακοστάσια + σοφίτα ;
  4. Ευχαριστώ πολυ, δεν τίθεται θέμα κάποιας διαφωνίας απλά δεν είναι έτοιμοι, οπότε απλά περιμένω και κάνω κανονικά αυτοψία.
  5. Γνωρίζει κανείς αν δεν μπορεί να γίνει αυτοψία με υπαιτιότητα του μηχανικού, επειδή δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το απαιτούμενο στάδιο για τον αρχικό έλεγχο στις +5 μέρες απο την εκτιμώμενη ημέρα ολοκλήρωσης, οφείλουν να καταθέσουν κανονικά την αμοιβή μου; Έχω στείλει mail στο ευεδ, τιποτα.. προσπάθησα και τηλεφωνική επικοινωνια, πάλι τίποτα.
  6. Eυχαριστώ πολυ, δεν το γνώριζα αυτό. Βέβαια τώρα που το ξανακοιτάω ούτε υποστήλωμα αναφοράς βλέπω, θα ρωτήσω μήπως μου διαφέυγει εμένα. Δηλαδή, ενώ υπάρχουν οι μεταξύ τους αποστάσεις με τον κύκλο που αναφέρεις δεν βλέπω κάποιο που συσχετίζεται με το περίγραμμα του οικοπέδου. Ούτε εκεί βλέπω με σαφήνεια κάτι, στο τοπογραφικό καμία πλαγια απόσταση μόνο μετράνε που είναι ο Δ με μια γραμμή που δεν είναι παράλλη με το κτίσμα. Και παρομοίως κάποιες αποστάσεις στο ΔΚ υπάρχουν αλλα επεδή δεν είναι το κτίσμα παράλληλο στο οικόπεδο, δεν υπάρχει σε κάθε γωνία μια μέτρηση ώστε να φανέι με ακρίβεια που είναι το περίγραμμα σε σχέση με το οικόπεδο.
  7. Kαλησπέρα σας, έχω κληρωθεί για αρχικό έλεγχο πολυκατοικίας κατηγορία Β΄, αλλά βλέποντας τα αναρτημένα σχέδια κατόψεων και ξυλοτύπων δεν βλέπω να αναγράφονται οι αποστάσεις των υποστηλωμάτων απο τα πλευρικά όρια με αποτέλεσμα να έχω δυσκολία να δω τη θέση του κτιρίου στο οικόπεδου, αλλά και τις πλάγιες αποστάσεις. Τι θα έπρεπε να κάνω σε αυτήν την περίπτωση, να μετράω πχ στο σχέδιο μια-μια την απόσταση με χαρακα να επιβέβαιώσω; Να ζητήσω νέο σχέδιο; Νομίζω προσωπικά πρώτη φορά μου τυχαίνει τέτοια περίπτωση.
  8. όχι οριζοντίου, αφού πρόκειται για ισόγειο (α' ιδιοκτησία) και Α' ΌΡΟΦΟΣ + δώμα (β' ιδιοκτησία). Για τα υπόλοιπα καλά τα λες! (στον υποκείμενο όροφο ο αερας, ζητω συγγνώμη πάνω στη βιασύνη). Οπότε η ΗΚΤ μόνο στον όροφο και δώμα αν κατάλαβα σωστά;
  9. Prometheus ευχαριστώ πολυ! Το κτίριο είναι νομίμως υφιστάμενο διπλοκατοικία με σύσταση ορίζοντίου. Το δώμα σαν δικαίωμα υψούν ανήκει στον παρακείμενο όροφο. Οπότε η ΗΤΚ πρέπει να γίνει σε όλο κτίριο; ή μόνο στο διαμέρισμα + δώμα ; Επίσης, μια τελευταία διευκρίνηση πριν κάνω οτιδήποτε πρέπει πρώτα από ολα να κάνω αίτηση για χορήγηση όρων δόμησης και εγκρίσεων;
  10. Καλησπέρα σε όλους, Πελάτης μου ζήτησε άδεια προσθήκης καθ'ύψος, καθώς θέλει να "κλείσει" 35 τ.μ. από μεταλλική πέργκολα που έχει κατασκευάσει με ΕΓΔΜΚ. Υπόλοιπο συντελεστή υπάρχει. Έχω κάποιες ερωτήσεις: Αρχικά επιτρέπεται μια τέτοια άδεια, αν πληρούνται τα όρια ύψους και δόμησης του συγκεκριμένου κτιρίου; Θα πρέπει να καταθέσω στατική μελέτη; εφόσον ο μεταλλικός σκελετός προϋπάρχει νόμιμα. Αν έχω καταλάβει καλά η άδεια είναι Κατηγορίας 3, σωστά; Χρειάζεται να καταθέσουμε και ΗΤΚ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.