Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

nh88

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nh88's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Year In
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και ζητώ συγγνώμη για την ανάρτηση σε λάθος θέμα!
  2. (Mεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα, Σε γήπεδο μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο έχει κατασκευαστεί οικία προ του 1955 (προφανώς δεν υπάρχει ΟΑ). Έχει ανακαινιστεί (γύρω στο 2000) και υπάρχουν λοιπές παραβάσεις (αντικατάσταση κουφωμάτων-κιγκλιδωμάτων και κατασκευή στεγάστρου). Οι λοιπές παραβάσεις δηλώνονται σαν κατηγορία 4 ή 5 αναγκαστικά λόγω μη ύπαρξης ΟΑ? Δεδομένου ότι η κατηγορία 5 είναι κλειστή...
  3. Καλησπέρα, Έχω αναλάβει τακτοποίηση αυθαιρεσιών και έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας σε διώροφο κτίριο. Η άδεια εκδόθηκε το 1982 και προέβλεπε μια κατοικία σε κάθε όροφο. Η κατοικία του ισογείου δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ (υπάρχουν μόνο υποστηλώματα). Σύσταση δεν έχει γίνει. α) Το ΔΚ της άδειας αναφέρει ότι απαιτούνται 2 ΘΣ, οι οποίες δεν είναι σχεδιασμένες κάπου και ταυτόχρονα, δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ αριθμός συμβολαίου. Υποθέτω ότι η άδεια βγήκε ερήμην, χωρίς να ελεγχθεί εάν υπάρχει συμβόλαιο για τις ΘΣ. Ο ιδιοκτήτης δεν ζει πια και οι κληρονόμοι δεν γνωρίζουν τίποτα για το θέμα, ενώ και μεταγενέστερο συμβόλαιο γονικής παροχής που υπάρχει, δεν αναφέρει τίποτα για υποχρεωτικές ΘΣ (ούτε αριθμό ΟΑ δεν αναγράφει). β) Στο ΔΚ δεν "φαίνονται" οι εξώστες, μόνο το κτίριο, άρα θεωρητικά οι 2 ΘΣ χωρούσαν παντού. Πρακτικά, εκτός του ότι το κτίριο έχει επεκταθεί, έχουν επίσης επεκταθεί οι εξώστες...άρα δεν μένει χώρος παρά για 1 ΘΣ (με πολύ ζόρι σύμφωνα με τις απαιτήσεις του 1982 για τα 12m2, όχι με τα τωρινά δεδομένα). Απορίες: 1) Οι αυθαιρεσίες στο κτίριο τακτοποιούνται με ΥΔ και αναλυτικό προϋπολογισμό, οπότε αντίστοιχα αντιμετωπίζω την κατάργηση ΘΣ με αναλυτικό προϋπολογισμό? 2) Πως αντιμετωπίζω το γεγονός ότι δεν αναφέρεται σε ΟΑ και ΔΚ συμβολαιογραφική πράξη για τις ΘΣ?
  4. Καλησπέρα, Γνωρίζει κανείς πως εισάγεται η απόληξη κλιμακοστασίου στο δώμα? Πρόκειται για ισόγεια οικοδομή (οικία) χωρίς σύσταση ιδιοκτησιών. 1) Στην καταχώριση Οικοπέδου βάζω μόνο 1 όροφο (ισόγειο)? Η' ισόγειο ΚΑΙ Α' όροφο (που θα αντιστοιχεί στο δώμα και εκεί θα βάλω την επιφάνεια της απόληξης)? 2) Εάν στην καταχώριση Οικοπέδου βάλω μόνο 1 όροφο, το ισόγειο, στην καταχώριση Ιδιοκτησίας έχει το Δώμα σαν επιλογή στα Επίπεδα, αλλά τότε θα πρέπει να το "προσθέσω" στον όροφο του ισογείου (και υποθέτω θα μπει σαν επιφάνεια στους λοιπούς χώρους). Δηλαδή θα έχω 1η γραμμή για ισόγειο/κύριο επίπεδο/κύρια χρήση-οικία ΚΑΙ 2η γραμμή για ισόγειο/δώμα/λοιποί χώροι-απόληξη. Είναι σωστό? Ευχαριστώ!
  5. Καλησπέρα, Πελάτης ζητεί τακτοποίηση σε ισόγειο κτίριο με υπόγειο και δώμα, για να ενταχθεί στο Εξοικονομώ. Διαθέτει στέλεχος ΟΑ, τοπογραφικό, διάγραμμα κάλυψης, κάτοψη υπογείου, ξυλότυπους, όψεις, τομές και δεν έχει εγκεκριμένη κάτοψη ισογείου. Το αρχείο της πολεοδομίας δεν βρήκε το φάκελο, οπότε θα εκδώσει βεβαίωση απώλειας. Θεωρώ ότι έχω επαρκή στοιχεία από τα εγκεκριμένα σχέδια του ιδιοκτήτη προκειμένου να προχωρήσω την τακτοποίηση (οι αυθαιρεσίες είναι ΚΑΤ3 και Αναλυτικού Προϋπολογισμού). Βάσει διαδικασίας και νομοθεσίας, μπορεί να γίνει τακτοποίηση τώρα και να μην γίνει ανασύσταση φακέλου ή η διαδικασία της παρ. γγ Αρθ. 99 Ν4495 (ή να γίνει αργότερα, ο ιδιοκτήτης προς το παρόν αρνείται να πληρώσει για κάτι που ήταν ευθύνη της Πολεοδομίας); Ευχαριστώ!
  6. Καλημέρα, Το σύστημα εκδίδει την βεβαίωση ΦΕΜ την επόμενη μέρα ανεξάρτητα αν έχει πληρωθεί ή όχι? Ή πρώτα "βλέπει" την πληρωμή και μετά βγαίνει η βεβαίωση? Κατέθεσα και πλήρωσα χτες ΦΕΜ, σήμερα κατέβασα τη βεβαίωση, αλλά φαίνεται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση ότι δεν έχω πληρώσει και έχουν βεβαιωθεί τόκοι. Υποθέτω ότι δεν έχει ενημερωθεί το taxisnet, αλλά έχει συμβεί σε κανέναν?
  7. @micha.ni Θα μπορούσατε να παραθέσετε το συγκεκριμένο κείμενο του βιβλίου? Έχετε εκδώσει Ο.Α. βάσει αυτού του σκεπτικού?
  8. Καλησπέρα Αν και έχει απαντηθεί εκτενώς το θέμα από τους συναδέλφους και ειδικά από τον ΚΑΝΑ και τον Pavlos33, παραθέτω από την πολεοδομία της περιοχής μου: Γήπεδο 5 στρ. που τέμνεται από όριο προ 1923 οικισμού (1 στρ. εντός οικισμού και 4 στρ. εκτός σχεδίου, αλλά στη ζώνη των 500 μ. του οικισμού). Η πολεοδομία θεωρεί ότι το όριο του οικισμού συνιστά κατάτμηση στο γήπεδο, άρα: 1) για κάθε τμήμα ακολουθείται το ΦΕΚ 138 Δ' 1981 και το ΦΕΚ 270 Δ' 1985 αντίστοιχα 2) συνεπακόλουθα, για κατοικία, υπάρχει δόμηση 400 τμ για εντός οικισμού τμήμα ΚΑΙ 186 τμ (ναι, αθροιστικά) 3) απαιτούν πλάγιες αποστάσεις από το όριο οικισμού για την οικοδόμηση, όσες απαιτείται για κάθε τμήμα Φυσικά, όλοι οι εμπλεκόμενοι μηχανικοί (τοπογράφος,πολιτικός,αρχιτέκτων) διαφωνούν, αλλά οι υπάλληλοι βασίζονται σε κάτι παλιές εγκυκλίους (τις οποίες δεν μας δείχνουν) που αφορούν τους προ 1923 οικισμούς (όχι τους οριοθετημένους) και βγάζουν άδειες τα τελευταία 40 χρόνια με τον συγκεκριμένο τρόπο. Παράλληλα, μηχανικοί που ρώτησα μου επιβεβαίωσαν τα παραπάνω κ μου έδειξαν και άδειες που έχουν εκδόσει. Από μέρους μου, μετά από πολύ ψάξιμο, δεν βρήκα καμία εγκύκλιο που να αφορά τεμνόμενα όρια οικισμών προ 1923. Το έχει συναντήσει άλλος μηχανικός ή έχει βρει κάποιο έγγραφο που να αναφέρει κάτι σχετικό;
  9. Σχετικά με την εφαρμογή της παρ. 1.Β του άρθ. 16 του ΝΟΚ, οι αρχιτεκτονικές προεξοχές έχουν μέγιστο πλάτος ίσο με 1/4Δ ή 1/4δ. Προκειμένου για κτίριο σε οικισμό προ του 1923 (νομίμως υφιστάμενος οικισμός χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο) τι επιλέγεται σύμφωνα με το άρθ. 3? Δ ή δ? Μπερδεύομαι επειδή το άρθ. 3 του ΝΟΚ δεν έχει εφαρμογή σε αυτούς τους οικισμούς, άρα μήπως επιλέγεται δ=2,50 μ, όσο δηλαδή η απόσταση από τα όρια του οικοπέδου, συνεπώς μιλάμε για 1/4x2,50=0,625 μ.?
  10. Ευχαριστώ για την απάντηση, το μαρκαρισμένο κείμενο είναι αυτό που με απασχολεί περισσότερο!Δηλαδή πληρώνω ΦΕΜ και ΦΠΑ ως οφείλω και από πληρωμή βλέπουμε!
  11. Καλημέρα σας, είμαι νέα μηχανικός και έχω εκπονήσει Αρχιτεκτονική μελέτη και Μελέτη περιβάλλοντος χώρου για να εκδοθεί οικοδομική άδεια (σε εταιρεία). Όντας ακόμα στο στάδιο της Προέγκρισης, οι μελέτες μου θα κατατεθούν για έκδοση Οικοδομικής Άδειας σε 3 μήνες περίπου. Στο ίδιο πνεύμα με την ερώτηση του συναδέλφου zulumpo, μπορώ να κόψω δύο Τιμολόγια Παροχής Υπηρεσιών, ένα για κάθε μελέτη? Προκειμένου: 1) να πληρωθώ σε διαφορετικούς χρόνους (θέμα εταιρείας) 2) να αποδοθεί ΦΕΜ για το κάθε Τιμολόγιο ξεχωριστά, ομοίως σε διαφορετικούς χρόνους.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.