Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

dhpeper

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by dhpeper

  1. Εγώ λέω αυτά. Αν κάποιος διαφωνεί θα ΄'θελα να ακούσω την άποψή του. Μπορεί να κάνω πολύ λάθος. Η εμπειρία μου όμως σπάνια με διαψεύδει.
  2. <<Βεβαίωση από οικείο ΟΤΑ>> Πότε και γιατί ζητείται αυτό? Στην δικιά μου περίπτωση το διαμέρισμα ενοικιάζεται, έχει κατατεθεί έγγραφο που δείχνει ότι ''ενοικιάζεται σε τρίτο''
  3. Ποιος παρακρατά το ποσό? Ο κύριος του έργου έτσι; π.χ έχω ρυθμισμένα σε 12 δόσεις ασφαλιστικές εισφορές με δόση 100ευρώ το μήνα. Και έχω να εισπράξω λογαριασμό 10.000. Θα πάρει το ικα το ποσό το μηνιάτικο ή το σύνολο του ρυθμισμένου ποσού? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Καλησπέρα. Σχετικά με πληρωμή από δημόσια έργα . Σε περίπτωση ρύθμισης στο ικα μπόρω να εισπράξω το λογαριασμό ή χρειάζεται εξόφληση στο ικα ??
  5. 3-4 θέματα για τις αναδρομικές εισφορές. Εκατοντάδες ελληνικά δυνατά μυαλά συναδέλφων δακτυλογραφούν μηνύματα περί του θέματος. Αναλώνονται στη κουβέντα περί πραγμάτων που θα έπρεπε να λύνονται σε ένα λεπτό. Σήμερα μου ζήτησαν 2000 ευρώ αναδρομικά συνολικά, με νταηλίκι γιατί έχασαν το δικαστήριο που κάναν στη τρόικα λέει. 'Ολη η δραστηριότητα πλέον του μηχανικού έχει "δαμόκλειο σπάθη" την ασφαλιστική ενημερότητα. Που αρκετές φορές έβγαλα φέτος με για διάρκεια ακόμη και λίγες ώρες από την έναρξη του ΕΦΚΑ και μετά. Η μαφία όπου και να δραστηριοποιείτο ανά την υφήλιο είναι πιο έντιμη, ξεκάθαρη και ηθική από τη δική μας. Εντέλει τόσο πολυπληθείς συγκέντρωση μαφιόζων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο ή ανά χιλιάδα κατοίκων, δεν θα βρεις πουθενά στο πλανήτη. Ο τόπος δεν έχει παρόν ούτε ελπίδα. Να με συγχωρούν οι διαχειριστές για τη τοποθέτηση προκαταβολικά. Είναι το συμπέρασμα από 10ετή ενασχόληση με το θέμα, διακανονισμούς, εξαιρέσεις, αλλαγών ασφαλιστικών κατηγοριών, εξαιρέσεις από το ΤΕΒΕ και άλλα πολλά που δεν αλλάζουν την τάξη των πραγμάτων σε τίποτα αν τα παραθέσω. Το μόνο που αλλάζει την τάξη των πραγμάτων είναι αν ο μέσος μηχανικός καταλάβει με τι έχει να κάνει.
  6. Παιδιά μόλις το υπέβαλλα. Το δέχτηκε οκ, όλα καλά.Το φτιάξανε. Αν δεν ήταν και τα fora τι θα κάναμε.
  7. Είμαι σε αυτή τη περίπτωση. Πήγα σήμερα τσμέδε Θεσνικης, δεν ξέρουν και λεν πάρε τηλ στο 210-3740217 και 210-3740225 και ρώτα τους στην Αθήνα. Προσπαθώ να πιάσω αλλα τίποτα. Δεν σηκώνει κανένας. Δεν ξέρω πως θα γίνει, αν βγάλει κάποιος άκρη να ενημερώσει . Καλό κουράγιο, με τα ζώα!
  8. Γραφειοκράτες ΔΥ αναλαμβάνουν λογισμικά του κράτους>πρόβλημα δεν είναι η ουρά όπως παλιά>Τώρα Απλά δεν μπαίνεις καν στο κτίριο! Άσχετοι >>15 σελίδες οδηγίες για να κάνεις ένα upload το οποίο δεν έχει πρόβλεψη αν δεν έχεις κάνει Ε9. Πραγματικά λυπάμαι με όλη μου τη δύναμη που γεννηθήκαμε εδώ....
  9. Καλησπέρα σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω τους συναδέλφους αν γνωρίζεται κάποια εταιρεία ή άτομο που να ασχολείται με όλη την χαρτούρα που απαιτείται για τις αναβαθμίσεις των πτυχίων των εργοληπτικών επ' αμοιβή φυσικά. Οι λόγοι γνωστοί για όσους ενεπλάκησαν σε αυτή τη διαδικασία, ειδικά με απόσταση από την Αθήνα. Π.Μ ευπρόσδεκτα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  10. Καλησπέρα σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω τους συναδέλφους αν είναι σωστό, στην αμοιβή για μία άδεια ΚΥΕ να ενσωματώνεις και την άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου-πεζοδρομίου. Θεωρείτε πως θα έπρεπε να σπάει σε 2 μέρη, αν ο πελάτης το ζητάει από την αρχή? Εσείς τι κάνετε; Διότι, υπάρχουν και περιπτώσεις που επειδή είναι τελευταίοι μήνες του έτους π.χ. Νοέμβριος και δεν συμφέρει τον πελάτη να πληρώσει τα δημοτικά τέλη για όλο το χρόνο από την αρχή του, να χρειαστεί ο Μηχανικός να επάνέλθει μετά από ένα 2μηνο τρίμηνο για τον ίδιο πελάτη να ολοκληρώσει την υπηρεσία του με νέα σχέδια και έκδοση άδειας κατάληψης πεζοδρομίου. Θα ήθελα γνώμες και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  11. Το από στόμα σε στόμα είναι πολύ καλή μέθοδος και αναλογα με το μέγεθος της πόλης στην οποία ζούμε έχει και την ανάλογη σημασία. Για να δημιουργηθούν ωστόσο τα πρώτα στόματα που μιλάνε για εμάς στο ξεκίνημά μας δεν πρέπει να επαφιέμεθα στη τύχη, αλλά σε προώθηση των γνώσεων των σκέψεων και των δυνατοτήτων μας με κάθε μέσο. Από τα παραπάνω σίγουρα κατ' έμέ πρέπει συμβαίνουν τα κάτωθι: 1) Να συμπεριλαμβάνεται το κόστος προώθησης στο προιόν-υπηρεσία. 2) Να λαμβάνει υπ'όψιν ο μηχανικός ότι όπως είπε ο arcgeo ""ο τρόπος που θα διαλέξει ένας μηχανικός να διαφημιστεί εξαρτάται από τον αυτοσεβασμό του" και αυτό είναι κάτι που βλέπει και συνεπκτιμά ο πελάτης αρνητικά η θετικά σε κάθε περίπτωση και μέθοδο προώθησης.
  12. Όταν βρισκόμουν στη Πελοπόνησσο για δουλειά και χρειάστηκα ένα τρέιλερ να αγοράσω πήγα και ρώτησα σχετικά σε ένα νέο παιδί μηχονολόγο που εφτιαχνε και πουλούσε Τρέιλερ. Ήταν μηχανολόγος και μαζί με την κατασκευή πλήρωνες ένα επιπλέον ποσό και στο έδινε κομπλέ την άδεια ρυμούλκησης και το τρέιλερ και κοτσαδόρο. Πιστεύω πως μπορείς και έχεις τα δικαιώματα να το κάνεις, αλλά θα σου πρότεινα να τον πάρεςι ένα τηλ και να ρωτήσεις με τρόπο. Ήταν πολύ εξυπηρετικό παιδί. Να σου γνωρίσω ότι έψαξα λίγο στο Google να βρω τηλ αλλά δεν μπόρεσα. Είναι επάνω στη Λ. Αθηνών. Στη παλιά είσοδο της Πόλης. Εγώ με αυτό το τρόπο θα προσπαθούσα να μάθω πάντως. Ελπίζω να βοήθησα.
  13. Έχω χρησιμοποιήσει και διαβρωτικά υλικά Ιταλικής εταιρείας που χρησιμοποιόυνται με βοήθεια νερού ώστε να διαβρώσουν το βράχο. Πρόκειται για χημικές ουσίες με τις οποίες εφόσον ανοίξεις τρύπες με μακάπι και πιστόλα το διοχετεύεις. Τα αποτελέσματα δεν ήταν πολύ καλά, να σου πω την αλήθεια.
  14. Που να δείτε τι θα γίνει στο χώρο της αιολικής ενέργειας με τoυς κορεάτες και την hyundai.
  15. Το 100% έχει σχέση με την οικονομικότερη μέθοδο.Πρέπει να πιάσεις τις βέλτιστες ιδιότητες των εδαφικών υλικών με το ελάχιστο δυνατό έργο. Πάνω δλδ από 100% υπάρχει πρόβλημα αντιοικονομικότας της παραγωγικής διαδικασίας. Για το λόγο αυτό, πλέον υπάρχουν οδοστρωτήρες που ρυθμίζονται και όταν οι συμπήκνωση περάσει το απαιτούμενο 95,ή 98% σταματάει η δόνηση του μηχανήματος που δίνει και την συμπήκνωση αυτόματα.
  16. Συνάδελφοι, το καλύτερο ανέκδοτο είναι το e-tsmede για τους μηχανικούς. Η κωμικοτραγικότητα στο μεγαλείο της. Το Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες>Περιγραφή υπηρεσιών>Ασφαλισμένοι, εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια( που το παρακολουθώ ) λέει ότι στο μέλλον θα σας δώσουμε τις κάτωθι δυνατότητες• Στο μέλλον θα μπορεί να κάνει αίτηση για να πάρει κάθε μια από τις βεβαιώσεις που θα μηχανογραφηθούν στην διαδικτυακή πύλη, να ενημερώνεται σχετικά με την πρόοδο για όσες από αυτές εκκρεμεί έλεγχος από υπάλληλο του Ταμείου και να προχωρήσει στην εκτύπωση όσων έχουν εγκριθεί. Ο υπάρχων σχεδιασμός προβλέπει να υποστηρίζονται οι παρακάτω βεβαιώσεις για τους ασφαλισμένους....... Προβλέψεις και θα.... να προσθέσω εγώ, επίσημα και διαδικτυακά...θα..θα..θα..ντροπή..
  17. Συνάδελφοι θέλω να ρωτήσω από εμπειρία άν κάποιος ξέρει το κόστος της άδειας για σκαλωσιά π.χ. σε ένα τριόροφο κτίριο μέσα σε πια όρια κινείται.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.