Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

mars_christos

Members
  • Περιεχόμενα

    47
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by mars_christos

  1. Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα αν γνωρίζει κάποιος, σε περίπτωση που ο λήπτης ως αυτοαπασχολούμενος είναι στο απαλλασσόμενο καθεστώς ΦΠΑ (με το αρ.39), θα πρέπει στον χαρακτηρισμό δαπανών των λογαριασμών που καταχωρεί ο ίδιος (ενέργεια, ύδρευση, τηλ/νιες) και στα τιμολόγια γενικών εξόδων που λαμβάνει να χαρακτηρίζει με το 2.5 "γενικά έξοδα χωρίς δικαίωμα έκπτωσης ΦΠΑ" ή με το 2.4 "γενικά έξοδα με δικαίωμα έκπτωσης ΦΠΑ" ? Παρατηρώ ότι όταν επιλέγω να κάνω χαρακτηρισμό σε ένα τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών με το 2.3 "Λήψη υπηρεσιών" ή σε ένα τιμολόγιο αγοράς παγίου με το 2.7 "Αγορές παγίων" δεν δίνεται η επιλογή να διαλέξεις αν εκπίπτει ή όχι ο ΦΠΑ. ευχαριστώ προκαταβολικά
  2. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε για τις χρήσιμες πληροφορίες, δυστυχώς και ελάχιστα να αργήσει κάποιος να καταβάλει τις εισφορές, στο επόμενο ειδοποιητήριο θα δει αυτές τις αστείες προσαυξήσεις που μόνο μπελάς είναι για τα λογιστικά μας.
  3. Κάνοντας αναζήτηση στο νήμα δεν μπόρεσα να βρω κάπου να έχει συζητηθεί η παρακάτω λεπτομέρεια: Καταχωρώντας ένα ειδοποιητήριο ΕΦΚΑ παρατηρώ ότι έχει προσαυξήσεις (288 ευρώ μηνιαία εισφορά + 1,92 ευρώ προσαύξηση). Είναι προτιμότερο να χαρακτηρίσω στο σύνολο 289,92 ως "ασφαλιστικές εισφορές αυτοαπασχολούμενων" ή να κάνω χαρακτηρισμό με δύο γραμμές, τα 288 ευρώ ως ασφαλιστικές εισφορές και το 1,92 ευρώ ως "ασυνήθη έξοδα ζημιές και πρόστιμα" ? Ευχαριστώ
  4. Καλημέρα συνάδελφοι Άκη αν μπορείς να επαληθεύσεις και εσύ ότι ισχύουν: οδός Κενταύρων Άνω Πόλη 40.639718, 22.957607 --> 1050 ευρώ με την αναπροσαρμογή οδός Παρασκευοπούλου - Φωκαίας Καλαμαριά 40.580302, 22.957741 --> 1700 με την αναπροσαρμογή (εδώ με μπερδεύει ένας χάρτης που είναι αναρτημένος στην πολεοδομία της Καλαμαριάς και δείχνει για την συγκεκριμένη περιοχή 1450 ευρώ) Ευχαριστώ
  5. ευχαριστώ πολύ, αυτό υποψιάστηκα με το δοσολόγιο, φαντάζομαι θα πρέπει να πάνε από την τράπεζα οι ιδιοκτήτες να ζητήσουν την δανειακή σύμβαση.
  6. Καλησπέρα, συγκεντρώνοντας τα δικαιολογητικά για τον τελικό έλεγχο μιας αίτησης, ζήτησα από τους ιδιοκτήτες την δανειακή σύμβαση που έχουν υπογράψει με την τράπεζα Πειραιώς. Μου έδωσαν ένα τρισέλιδο που περιέχει σε μορφή πίνακα τις 60 δόσεις που έχουν να πληρώνουν με τις υπογραφές τους πάνω σε κάθε σελίδα (ωφελούμενος και εγγυητής). Παρόλο που υπάρχει εγκεκριμένο δάνειο 3,000ευρώ στην καρτέλα της αίτησης (αποτελέσματα προέγκρισης αίτησης δανείου), το δοσολόγιο που μου έδωσαν αφορά ποσό δανείου ύψους 2,100ευρώ, όσο δηλαδή το ποσό που πιστώθηκε στους προμηθευτές σαν προκαταβολή απο την τράπεζα. Τι γίνεται με τα υπόλοιπα 900ευρώ?
  7. και εγώ αυτό σκέφτηκα λογικά θα μου επιτρέπει να ανεβάσω αρχεία χωρίς να τα έχει προαπαιτούμενα το σύστημα. Πρέπει να υπάρχει κάποιο bug στην πλατφόρμα, τους έστειλα και mail μήπως και το δούνε. Ευχαριστώ
  8. Καλημέρα συνάδελφοι, σε μία δήλωση σε κατάσταση υπαγωγής με πληρωμένο το παράβολο και το ανταποδοτικό ΤΕΕ έχω 4 ΦΚ 1) κλειστός ΗΧ 2,75τμ με ΥΔΚΧ κατ. 4 2) μικρές παραβάσεις κατ.3 2) αναλυτικός με τις λοιπές παραβάσεις =1 κατ.4, 3) διαφορετική διαμερισμάτωση ορ. κατ.4 Στα υπολειπόμενα για πληρότητα αρχεία μου βγάζει μόνο 5 (έχει ανέβει η ανάθεση και υπολείπονται ΥΔ ιδιοκτήτη, τεχνική έκθεση, στέλεχος άδειας, κατόψεις και αμοιβές) σε ανάλογες δηλώσεις κατ4 θυμάμαι το σύστημα ζητούσε πολύ περισσότερα (τομές, ΔΚ, φωτογραφίες, Ε9, ΤΕ στατικού ελέγχου και δημ.εγγραφα - αεροφωτογραφίες) Στο τηλ του ΤΕΕ δεν απαντάνε, έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι παρόμοιο?
  9. ευχαριστώ για την απάντηση, η σοφίτα (κάτω απο στέγη 2μ που προβλέπεται στην άδεια) δεν επικοινωνεί με το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο αλλά μόνο με το διαμέρισμα του 2ου ορόφου (δεν είναι λειτουργικά ανεξάρτητη, εκεί που κόβει η τομή δεν το κάνει ξεκάθαρο), οπότε εδώ θα χρεωθεί ΥΔ με 0,3 και ΥΥ. Κάτω από αυτές τις συνθήκες νομίζω μπορώ να την υπολογίζω σαν σοφίτα. Στο ισόγειο που μπορώ να υπολογίσω με αναλυτικό την ΥΥ των 1,07μ υπάρχει κλειστός Η.Χ. που δηλώνεται σαν ΥΔ, το ίδιο και στον πρώτο και δεύτερο.
  10. καλημέρα, επισυνάπτω ένα σκαρίφημα της υφιστάμενης κατάστασης, με πράσινο χρώμα δείχνω τις στάθμες της εγκεκριμένης μελέτης. skarifima.pdf
  11. Καλησπέρα, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσω και εγώ το αρ.100 και τις παραγράφους 10 και 11 που περιγράφουν την υπέρβαση ύψους μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο. Έχω εντός σχεδίου μικρή οικοδομή χωρίς σύσταση που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, 2 ορόφους και σοφίτα. Μεταξύ άλλων (κλειστοί Η.Χ., αλλαγές χρήσης, σοφίτα) πρέπει να δηλώσω και την ΥΥ. Σε σύγκριση με την άδεια έχω συνολική υπερύψωση της κατασκευής από τη θεμελίωση (0,80μ), μεγαλύτερο ωφέλιμο ύψος ισογείου (απο 2,50--> 2,75μ) και σοφίτα κάτω από επικλινή δίρριχτη στέγη που προβλεπόταν 2μ. και έγινε 2,70μ. Στην περιοχή το επιτρεπόμενο ύψος είναι 11μ + 2μ. στέγη (υποχρεωτική η κατασκευή της) Το συνολικό πραγματικό ύψος, όροφοι + στέγη = 9,67 + 2,75 = 12,42μ από το σημείο +0,00 των μελετών είναι μικρότερο από το συνολικό επιτρεπόμενο των 11+2 μ. Αν το δω συνολικά σαν ύψος κτιρίου πιστεύω ότι σε αυτή την περίπτωση με τον αναλυτικό της παραγράφου 5 τακτοποιείται το θέμα ύψος. Αν συγκρίνω μεμονωμένα όμως επιτρεπόμενο ορόφων με πραγματικό (9,67<11μ) και επιτρεπόμενη στέγη με πραγματική (2,70>2,00 δηλ 35% υπέρβαση) θα πρέπει να δηλωθεί σαν ΥΥ στο ΦΚ της σοφίτας στο σύνολο της επιφάνειας της, συν επιπλέον αναλυτικός προϋπολογισμός για την ΥΥ των ορόφων. Η διαφορά που προκύπτει με την λογική της δεύτερης περίπτωσης είναι μεγάλη. Θα ήθελα τη γνώμη σας, ευχαριστώ.
  12. εμένα ένας πριν από λίγο όταν του είπα ότι ακόμα δεν κατάφερα να υποβάλω δήλωση μου είπε ότι πλέον έχει και την προσφορά που του ζήτησα πριν 15 μέρες για τον λέβητα αερίου...
  13. στο πρώτο κελί δίνει πλεον Αρ. πρωτοκόλλου για την υποβληθείσα δήλωση ή παραμένει ο κωδικός που είχαμε μέχρι το στάδιο 3? μου κάνει εντύπωση που στο προτελευταίο κελί δεν αναγράφει την ώρα υποβολής αλλά την ώρα καταχώρησης της δήλωσης (εκτός και αν 8.15 είναι ο χρόνος της τελικής υποβολής και μπερδεύομαι)
  14. γι'αυτό αναφέρω ΑΑ (αύξων αριθμός) και όχι αρ. πρωτοκόλου. Πάντως 31,000 "δημιουργίες αίτησης" ή έστω "προσπάθειες για αίτηση" έγιναν μέχρι τώρα.
  15. οι φωστήρες αντί να βάλουν δοκιμαστικά την πρώτη μέρα μία μόνο περιφέρεια (και αυτή με μειωμένη ανάγκη λόγω γεωγραφικής θέσης για ενεργειακή αναβάθμιση) πήγαν και μου βάλανε πρώτη μέρα σχεδόν όλη τη Β.Ελλάδα με μια πλατφόρμα που δεν πρόκειται να δουλέψει σωστά ούτε με 10 παρατάσεις. Η κίνηση αναμενόμενη, όλη τη προηγούμενη και προ-προηγούμενη βδομάδα στην Μανουσογιαννάκη και στην πολεοδομία Καλαμαριάς που πήγα αρκετές φορέ γινόταν χαλασμός για αντίγραφα φακέλων..
  16. δοκίμασε να κάνεις αποθήκευση στα tabs ένα-ένα όπου σου δίνει την επιλογή
  17. έκανα 2 αιτήσεις η πρώτη έχει κωδικό 01-003370 και πήρε ΑΑ περίπου 8.05 το πρωί και η δεύτερη πριν απο λίγο πήρε ΑΑ 01-030747. Συνάδελφοι και πελάτες που έκαναν αιτήσεις εκείνη την ώρα ( 8 το πρωί ) πήραν κοντινούς ΑΑ με τον δικό μου. Συμπεραίνω οτι έγιναν 31,000 προσπάθειες για αιτήσεις από το πρωί, δεν ξέρω αν το 1 έχει να κάνει με την περιφέρεια ή την πρώτη φάση αιτήσεων. προφανώς και απο αυτές ελάχιστες έφτασαν να πάρουν εξαψήφιο μέχρι στιγμής.
  18. εγώ πάτησα "ναι" θεωρώντας ότι για να συνδεθώ στο δίκτυο του φυσικού αερίου χρειάζομαι μελέτη για την εγκατάσταση.
  19. με 517 εκατομμύρια προϋπολογισμό σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος πως καλύπτει 40,000 δικαιούχους? με 12,900ευρώ μέσο προϋπολογισμό/αίτηση βγαίνει.
  20. μέχρι εδώ έφτασα και εγώ και από κει και πέρα εδώ και μια ώρα αγνοείται κανονική οθόνη, είναι μόνιμα σε server-unavailable η 502
  21. παράθεση --> δεύτερη σειρά-->ενδέκατο κουτάκι (γράφει image όταν περνάς το ποντίκι απο πάνω)
  22. συμφωνώ και εγώ, στο (γ) έχω την εντύπωση (νομίζω γράφτηκε και εδώ στο νήμα) ότι για την υποχρεωτική (αναγκαστική λόγω υπέρβασης ορίων) μετάταξη πρέπει να δηλώσεις μεταβολή στο μητρώο τις πρώτες μέρες του έτους και δεν γίνεται αυτόματα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.