Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

magk

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

magk's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Eυχαριστώ πολύ. Δυστυχώς με 2 αρχιτέκτονες που έχω ήδη μιλήσει μέχρι στιγμής μου λένε διαφορετική άποψη γι' αυτό και σκέφτηκα να γράψω στο forum.
  2. Καλησπέρα σας. Προσπαθώ να καταλάβω σε ένα οικόπεδο με χαμηλό συντελεστή κάλυψης 0,15 (εντός σχεδίου στην Αττική) και υψούν 7,5μ, αν μπορώ να κάνω χρήση του Άρθρου 24 (ή και του 12.1.α) Στο Άρθρο 24 - Χαμηλά κτίρια λέει ότι....(3) Τα χαμηλά κτίρια τοποθετούνται ελεύθερα μέσα στο οικόπεδο, με την επιφύλαξη του άρθρου 14 και όταν δεν εφάπτονται με τα πίσω και πλάγια όρια του οικοπέδου, η ελάχιστη απόσταση του κτιρίου από τα όρια ορίζεται σε Δ=2,50 μ. Η κάλυψή τους δεν υπερβαίνει την επιτρεπόμενη κάλυψη της περιοχής. Εάν δεν εξασφαλίζεται κάλυψη 120 τ.μ. το μέγιστο ποσοστό κάλυψης προσαυξάνεται έως τα 120 τ.μ. εφόσον η κάλυψη δεν υπερβαίνει το 70% του οικοπέδου και δεν ισχύουν διαφορετικές ειδικές διατάξεις στην περιοχή. Κάτι αντίστοιχο περί κάλυψης (όταν δεν εξασφαλίζονται τα 120 τ.μ.) αναφέρεται και στο Άρθρο 12.1.α Το συνολικό εν λόγω οικόπεδο είναι 1,100 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, και εγώ έχω το 50% εξ'αδιαιρέτου. Δεν έχουμε κάνει ακόμα σύσταση ιδιοκτησίας. Βάση ΦΕΚ του 1979 για την περιοχή, οι περιορισμού δόμησης είναι: 1) οικοδομικό σύστημα πανταχόθεν ελεύθερο, 2) ελάχιστο πρόσωπο 16 μ, βάθος 26 μ., και ελάχιστο εμβαδόν 1000 τ.μ., 3) μέγιστο ποσοστό κάλυψης 15% της επιφάνειας των οικοπέδων, 4) Σ.Δ. = 0,24, 5) μέγιστος αριθμός ορόφων 2 με μέγιστο ύψος αυτών 7,5μ ή και 9μ. εφόσον κατασκευαστεί κεραμοσκεπή. Επίσης αναφέρεται στο ΦΕΚ ότι απαγορεύεται η ανέγερση κτιρίου, εις το αυτό οικόπεδο, εμβαδού μεγαλύτερου του 150τ.μ. επιτρεπομένων των καταμερισμών κτιρίων. Οι αποστάσεις των ως άνω κτηρίων ια είναι μεγαλύτερη του 0,6Η. Δύναται να συνδέονται μεταξύ των τα κτίρια με αρχιτεκτονικά στοιχεία (πέργκολες, υπόστεγα, κ.λ.π.) Η ερώτηση μου είναι , αφού εγώ στα 550 τ.μ. έχω κάλυψη 0,15*550 = 82,5 τ.μ. < 120 τ.μ., μπορώ να αυξήσω την κάλυψή μου με βάση το Άρθρο 24 (ή 12.1.α)? Ή το 120 τ.μ. το θεωρούν αναγωγή στο συνολικό οικόπεδο των 1,100 (στο οποίο μπορώ να καλύψω 150 τ.μ.). Όταν κάνω σύσταση ιδιοκτησίας δε θα θεωρείται τότε ότι έχω μόνο 550 οπότε δεν πιάνω το 120 τ.μ. λόγω χαμηλού κτηρίου? Δεν καταλαβαίνω επίσης και τι σημαίνει το κατά παρέκκλιση οικοδομήσιμο που βλέπω σε διάφορα άρθρα, και αν αυτό έχει να κάνει κάτι στη δική μου περίπτωση. Ευχαριστώ πολύ! Αν είσαι μηχανικός πρόσθεσε την ειδικότητά σου στο προφίλ σου. Αν είσαι ιδιώτης, ενημέρωσέ με προκειμένου να μεταφέρω το θέμα στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.