Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

civilthessal234

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by civilthessal234

  1. Καλησπέρα. Κάνω προσθήκη εμβαδού 22 τ.μ. σε υφιστάμενη κατοικία. Πάω με θερμομονωτική επάρκεια ή επειδή υπάρχει λειτουργική σύνδεση με την κατοικία θα πρέπει να πιάσω κατηγορία Β+ ;
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω μία υπόθεση ενός αυθαιρέτου το οποίο αφορά άδεια η οποία εκδόθηκε το 1986. Τα μπετά πέσανε το 2008 και τότε και πήρε παράταση ισχύος επ' αόριστον. Το πρόβλημα που έχω είναι το εξής. Στο διάγραμμα κάλυψης όπως και στις κατόψεις το αναγραφόμενο πλάτος ενός εξώστη είναι 1.80m αλλά (στα σχέδια είναι σχεδιασμένο σαν 1.30m, δεν το θεωρώ σημαντικό απλά το αναφέρω) στον υπολογισμό στο διάγραμμά κάλυψης στην επιφάνεια των εξωστών το υπολογίζει ως 1.30m. To θέμα είναι ότι ο συγκεκριμένος εξώστης είναι μέσα στην πρασιά. Και αυτά τα 50cm επιπλέον είναι μέσα στην πρασιά. Από ότι έχω δει στην κατηγορία 4 αναφέρετε ότι κατασκευές μπορούν να εισέχουν μέχρι 20cm εντός του προκηπίου. Παρόλα αυτά στο σύστημα για τα αυθαίρετα μπορώ να επιλέξω την παραβίαση Ο.Γ. σε προκήπιο 20% πράγμα που μου βγάζει 300 ευρώ μεγαλύτερο πρόστιμο. Να σημειωθεί ότι υπάρχει θεώρηση από την πολεοδομία για την περάτωση του φέροντος οργανισμού (πράγμα το οποίο "θεωρητικά" πάντα σημαίνει ότι η υπηρεσία βεβαιώνει ότι τα μπετά πέσανε όπως έπρεπε να είναι στην άδεια. ) Το ερώτημα είναι το εξής: Μπορώ να το δηλώσω έτσι ή πάει κατηγορία 5 ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  3. Να ασχοληθώ σχεδόν αποκλειστικά με ιδιωτικά έργα (κυρίως οικοδομές) και για δημόσια είτε να βγάλω μελετητικό, είτε αν βγάλω κατασκευαστικό να χτυπάω έργα μέχρι εκεί που μπορώ και αν μου κάτσει το έργο μου έκατσε.
  4. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις και για το ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα ρωτάω και τη γνώμη άλλων μηχανικών γιατί ο πατέρας μου που έκανε σχετικά μεγάλα δημόσια έργα (Δ κατηγορία εργοληπτικό έπαθε μια μεγάλη "ζημιά" και με αποθαρρύνει έντονα ώστε να μην ασχοληθώ με δημόσια έργα. Και θέλω να δω ποια είναι η γενική άποψη.
  5. Εσείς προσφορές πως ετοιμάζετε και καταλήγετε σε μια έκπτωση ; Καθαρά εμπειρικά με βάση προηγούμενα έργα ή παίρνοντας προσφορές από προμηθευτές και συνεργεία ;
  6. Αυτό σκοπεύω να κάνω. Ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον και για τη βοήθεια !
  7. Καλησπέρα. Είμαι νέος μηχανικός και σκέφτομαι τους επόμενους μήνες, που θα συμπληρώσω 3ετία από την άδεια ασκήσεως να πάρω εργοληπτικό πτυχίο και να ασχοληθώ με δημόσια έργα. Πιστεύετε αξίζει, ή θα χάσω, χρόνο και χρήματα όπως μου λένε πολλοί; Ρωτάω γιατί όλοι μου λένε ότι τα έργα είναι πλέον σκοτωμένα με μεγάλες εκπτώσεις αλλά σαν νέος μηχανικό με Α1 θα μπορώ να πάρω έργα με πολύ μικρούς προϋπολογισμούς και δεν ξέρω την κατάσταση με τις εκπτώσεις σε έργα αυτής της κατηγορίας.
  8. Έγινε με διαθήκη, δυστυχώς στη διαθήκη μνημονεύσανε το αρχικό συμβόλαιο της ιδιοκτησίας και συνεπώς οι εν λόγω ημι-υπαίθριοι δεν αναφέρονται στη διαθήκη. Η περίπτωση γενικά είναι εξαιρετικά σύνθετη. Αυτό το οποίο σκεφτόμουνα ήταν μήπως υπάρχει κάποια λύση μέσω δήλωσης συναίνεσης συνιδιοκτητών (ακόμα και όλης της πολυκατοικίας) έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει η τακτοποίηση στο διαμέρισμα του 3ου. Διαφορετικά αναγκαστικά θα γίνει σαν παρακολούθημα του διαμερίσματος του 4ου ορόφου και θα γίνει στη συνέχεια μεταβίβαση.
  9. Καλησπέρα. Η οικοδομική άδεια αφορά πενταώροφη οικοδομή, Pilotis και 4 όροφοι. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος του 4ου ορόφου ήταν ιδιοκτήτης και του διαμερίσματος του 3ου ορόφου κατά 50%. Το 2005 πούλησε το μερίδιο του στη θεία του η οποία είχε το υπόλοιπο 50%. Το 2017 η θεία αυτή πέθανε και άφησε το διαμέρισμα στο γιό του. Στο Ε9 δεν τους δηλώνει κανένας από τους 2 γιατί στα χαρτιά είναι ημι-υπαίθριοι. Μεταβιβάσεις δεν έχουν γίνει. Και για αυτό το λόγο θέλουν να το τακτοποιήσουν ως ημι-υπαίθριο του διαμερίσματος του 3ου ορόφου για να γλυτώσουν τα έξοδα μεταβίβασης.
  10. Καλησπέρα Χριστός Ανέστη Έχω μία υπόθεση ενός διαμερίσματος το οποίο είναι μεζονέτα. Ο όροφος της μεζονέτας είναι όλος δηλωμένος σαν ημι-υπαίθριος και στα σχέδια της άδειας δεν φαίνεται η σύνδεση του κάτω με τον κάτω όροφο ( είναι 3ος με 4ο). Ο ημι-υπαίθριος έκλεισε από τη στιγμή κατασκευής της οικοδομής το 1995. Υπάρχει τρόπος να νομιμοποιηθεί ο ημι-υπαίθριος σαν τμήμα του διαμερίσματος του 3ου ορόφου ; Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν φαίνεται στην άδεια η πρόσβαση της σκάλας ώστε να θεωρηθεί παρακολούθημα του κάτω ορόφου. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι είναι πατέρας και γιος στον 3ο και 4ο οπότε εύκολα δίνεται συναίνεση.
  11. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Γεια σας συνάδελφοι. Έχω μία περίπτωση ενός αυθαιρέτου το οποίο είναι σε κατάσταση "Υπαγωγής" και θέλω να πραγματοποιήσω μία αλλαγή. Στη δήλωση είχε συμπεριληφθεί μία αποθήκη η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη ήταν κατασκευασμένη πριν το 2011. Μετά όμως από καταγγελία ενός γείτονα που προσκόμισε σχετική αεροφωτογραφία αποδεικνύει ότι το κτίσμα κατασκευάστηκε μετά το 2011 και συνεπώς δεν τακτοποιείται. Αν πραγματοποιήσω τις αλλαγές στη δήλωση και βγει πρόστιμο με διαφορά μεγαλύτερη του 20% γνωρίζετε αν θα περάσει από επιτροπή ή αυτό ισχύει μόνο στις περιπτώσεις της "Οριστικής Υπαγωγής" και "Περαίωσης" ; Επίσης γνωρίζετε αν μπορεί να κατεδαφιστεί νόμιμα σε αυτή τη φάση η αποθήκη με μία "Έγκριση Εκτέλεσης Εργασιών" ή με κάποιον άλλο τρόπο ;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.