Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

anafar

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

anafar's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Δυστυχώς η μηχανικός αγνοείται. Μη επαρκές πρόσωπο στο δρόμο είναι ο δρόμος πλάτους 2 μέτρων; Γιατί, παρόλο που συμφωνώ μαζί σας , οι γείτονες υποστηρίζουν οτι αυτό δικαιούμαι και έχει προέλθει από δική τους παραχώρηση ....+plus καλή καρδιά.
  2. Καλησπέρα σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.Δεν είμαι μηχανικός και χρειάζομαι την βοήθεια σας, εφόσον αυτό είναι εφικτό και δεν ξεφεύγει από τους λόγους δημιουργίας του συγκεκριμένου forum. Κατοικώ σε χωριό του νομού Θεσσαλονικης, σε μεζονέτα ιδιόκτητη. Δίπλα ακριβώς μένει η αδερφή μου και από κάτω οι γονείς μου. Κάτω από το σπίτι μου υπάρχει ανοικτό πάρκινγκ που εξυπηρετεί τα μέλη της οικογένειας. Το σπίτι βρίσκεται στο τέλος του δρόμου, δηλαδή το στενό είναι αδιέξοδο και οδηγεί στο πάρκινγκ του σπιτιού μου. Επειδή ήμασταν οι τελευταίοι που χτίσαμε στη γειτονιά θεωρήσαμε στα πλαίσια της καλής γειτονίας να κάνουμε κάποιες υποχωρήσεις. Οι κάτοικοι των σπιτιών αριστερά και δεξιά του δικού μας , μέτρησαν τα αυτοκίνητα τους και μπήκαμε μέσα περισσότερο από τα 2μ που μας είχε πει τότε ο μηχανικός, ώστε να επιτρέπεται η άνετη διέλευση των οχημάτων τους. Επιπλέον, ο δρόμος που βρίσκεται ακριβώς μπροστά μας, αυτός δηλαδή που οδηγεί στο σπίτι μας, είναι αρκετά στενός, έχει πλάτος περίπου 2-2,5μ. Το θέμα προέκυψε με το σπίτι που είναι ακριβώς μπροστά μας, από την αριστερή πλευρά του δρόμου. Μετά από 12 χρόνια αποφάσισαν οτι δεν θέλουν να μας αφήνουν μια γωνία μπροστά από το παρκινγκ μας ώστε να γίνεται ο ελιγμός του αυτοκινήτου μας και να μπαίνουμε στο οικόπεδο μας. Βάζουν γλάστρες και μας λένε οτι χάρη στην καλή τους καρδιά μπορούμε και ανεβαίνουμε στο σπίτι μας από το μπροστά δρομάκι των 2 μέτρων!!!Κάναμε αίτηση στο δήμο μας για να έρθει η πολεοδομία και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση αλλά δεν ήρθε ποτέ κανένας. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την πολεοδομία, μας είπαν οτι δεν υπάρχει καμία αίτηση στο όνομα μας, παρόλο που σε εμάς έδωσαν από το δήμο και αριθμό πρωτοκόλλου. Φαντάζομαι οτι στους δήμους λειτουργούν ακόμη οι γνωριμίες και οι πελατειακές σχέσεις, για αυτο και ψάχνω έναν ξεκάθαρο νόμιμο τρόπο ώστε να εξυπηρετηθώ και να προστατέψω την περιουσία μου.Δυστυχώς , ο πρώην ιδιοκτήτης του οικοπέδου μας έχει πεθάνει και η μηχανικός που έβγαλε την άδεια, σχέδια κλπ αγνοείται. 1. υπάρχει περίπτωση ο δημόσιος δρόμος να έχει πλάτος 2 μ ή έχουν μπει τα οικόπεδα τους στο δρομο; πώς μπορώ να μάθω το πραγματικό του πλάτος; 2. έχω δικαίωμα τώρα να κλείσω το οικόπεδο μου αριστερά και δεξιά μέχρι το νόμιμο όριο και να ανεβαίνουν όλοι από το περιβόητο στενάκι μπροστά με τα πόδια; 3. πώς κάνω αίτηση στη πολεοδομία καθώς δεν απαντούν σε κανένα τηλέφωνο (φαντάζομαι λόγω covid),για ραντεβού; 4. υπάρχει περίπτωση οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως να είναι τυφλό και όντως ο γείτονας να μου κάνει τη χάρη που αφήνει και μπαίνω στο σπίτι μου; 5. με τις γλάστρες τί γίνεται; μπορεί πράγματι κάποιος να ξυπνήσει μια μέρα και ενώ ένα σημείο ήταν τόσα χρόνια κοινόχρηστο να το κλείσει και να πει δεν το διαθέτω άλλο; Συγγνώμη αν κούρασα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, οποιονδήποτε θελήσει να ασχοληθεί και μου δώσει μια απάντηση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.