Μετάβαση στο περιεχόμενο

mixanologos

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mixanologos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα σας. Μηχανολόγος μηχανικός είμαι... αν και δεν το άσκησα ποτέ....5 χρόνια που δουλεύω, κάνω τον ηλεκτρολόγο. Συνάδελφε αυτό έκανα!εχτές ξενύχτησα διαβάζοντας στατική από το 1ο έτος, την οποία δεν τη θυμάμαι και πολύ αλλά κάτι βρήκα. Το πρόβλημα σε αυτά είναι ότι στα βιβλία είναι πολύ θεωρητικά και μας δίνουν δεδομένα. Σε αυτή τη φάση εγώ πρέπει να δηλώσω τι υλικά χρειάζονται και να το αποδείξω, και δυστυχώς απο το θεωρητικό σημείο ως εδώ υπάρχει μεγάλη διαφορα. Σίγουρα υπάρχει λύση, το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως να κάνω αυτές τιε παραδοχές και τους συντελεστές ασφαλείας κτλ.
  2. Το είπα και μου βάλανε χέρι.... Τελος πάντων βρήκα μια ακρη...με συρματοχοινα....αλλά προσπαθώ να βρω πως θα κάνω τους υπολογισμούς για την αντοχή των δοκαριών πι που θα βάλω σας στηρίγματα! Μπορεί κάποιος να μου πει πως θα το κάνω; το κάναμε στη σχολή αλλά δε θυμάμαι τίποτα! Θα βάλω όρθια πι μάλλον 80 ή 100άρια, θα τα στηρίξω με βίδες στο κάτω μέρος και στο επάνω (3μ ύψος) θα περάσω το συρματόσχοινο. Αλλά πως θα ξέρω ότι θα αντέξει;;;;
  3. Καλημέρα! Φίλε antloukidis έχεις απόλυτο δίκιο ότι οι άνθρωποι είναι πολύ εξυπηρετικοί, με βοήθησαν όταν τους είπα ότι χρειάζομαι γραμμή ζωής προτείνοντας μου μία εταιρεία που κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά. Δυστυχώς το κόστος της συγκεκριμένης εταιρείας για τη γραμμή ζωής είναι σχεδόν διπλάσιο από τη τιμή του έργου που θα πραγματοποιήσουμε. Όπότε η εταιρεία που εργάζομαι ζήτησε από εμένα να κάνω μία μελέτη για το τι θα χρειαστεί για να γίνει μια ζωή γραμμής από εμάς. Αυτός είναι και ο λόγος που σας έγραψα, γιατί δεν έχω κάνει ποτέ μελέτη και πόσο μάλλον για κάτι τέτοιο. Αν κάποιος λοιπόν έχει μια παρόμοια μελέτη ή ξέρει τις απαιτούμενες προδιαγραφές θα με βοηθούσε πολύ. Ευχαριστώ.
  4. Καλησπερα! Εργαζομαι σε μια τεχνικη εταιρεια κ εχουμε ενα εργο στα ελληνικα πετρελαια στον ασπροπυργο. Για να πραγματοποιηθουν καποιες εργασιες χρειαζεται να μπει μια γραμμη ζωης σε εναν ψηλο σωληνοδιαδρομο κ δεν υπαρχουν σταθερα σημεια για να στηριχτει το εν λογω συρματοσχοινο!μου ζητηθηκε λοιπον να κανω μια μελετη για αυτη τη γραμμη ζωης. Αυτο που σκεφτηκα ειναι να μπουν καποια πι ισως 80αρια κ να στηριχτουν σε καποια δοκαρια με πολυ χοντρες βιδες κ πολλες σε αριθμο....κ στην πανω μερια του πι περιπου στο 1μετρο να κανω μια τρυπα να περασει το συρματοσχοινο κ αφου τεντωθει με κιθαρα να βαλιυμε σφιχτηρες. Το θεμα ειναι οτι φοβαμαι να κανω κατι τετοιο γιατι ειμαι αρκετα απειρη. Δεν εχω ξανακανει μελετη κ γενικα δεν ξερω τι χρειαζεται για μια γραμμη ζωης! Ποιος μου λεει οτι θα αντεξει αυτο το πραγμα;κ πως μπορω να κανω μια τετοια μελετη;;;; Ευχαριστω.
  5. Εγώ δυστυχώς θα έρθω σε αντιπαράθεση με τη δουλειά μου για να πάω...κ ίσως από δευτέρα να είμαι άνεργη! Οπότε θα προσπαθήσω όσο μπορώ έστω και αν είναι μάταιο...
  6. Βασικά δεν μου είπε κανείς οτι δεν θέλει προετοιμασία....και έχω κατεβάσει ότι τυπολόγιο έχω βρει για να διαβάσω! Γιατί ζητάνε κομπιουτεράκι..? Τις αιτήσεις τις είχαμε κάνει πριν το καλοκαίρι αν θυμάμαι καλά.
  7. Καλημέρα! Επειδή την Παρασκευή θα γίνουν οι φετινές γραπτές εξετάσεις των ΕΛΠΕ...μήπως μπορεί κάποιος να μας πει σε τι να προετοιμαστούμε...? Μου είπαν να έχω μαζί κομπιουτεράκι....και ότι θα είναι 5 ώρες οι εξετάσεις! ισχύει κάτι τέτοιο?θα μου δώσουν τα 3 τεστ μαζί ή θα είναι σε κομμάτια με διαλείμματα?
  8. Φίλε AlexisPap ευχαριστώ για την απάντησή σου. Έχεις δίκιο ότι είναι επικίνδυνο. Και πόσο μάλλον για κάποιον που δεν έχει ξανακάνει μελέτη. Επίσης έμαθα ότι δεν είναι στα δικά μου καθήκοντα...γιατί είμαι μηχανολόγος και χρειάζεται πολιτικός μηχανικός. Πρέπει όμως να είμαι σε θέση να υπολογίσω...σχετικά άμεσα...το κόστος και της μελέτης του πολιτικού μηχανικού αλλά και των υλικών και της εργασίας. Έτσι και αλλιώς εργάζομαι σε κατασκευαστική εταιρεία και δεν είχ σκοπό να καταθέσω εγώ τη μελέτη. Αλλά καλό θα ήταν να μάθω δυο πράγματα παραπάνω ως μηχανικός...γι αυτό και ζήτησα κάποια παρόμοια. Και πάλι ευχαριστώ.
  9. Καλησπέρα! Και καλή χρονιά!!!! Μπορεί κάποιος συνάδελφος να με βοηθήσει...? Ετοιμάζω μία προσφορά για έναν πελάτη και μου ζητάει μέσα στα άλλα και μια στατική μελέτη μεταλλικού στεγάστρου εφρασμένο σε οπλισμένο σκυρόδεμα για καλυπτόμενη επιφάνεια 11*8m και οροφή κεκλιμένη προς τη μία πλευρά (μέγιστο ύψος 5m και ελάχιστο 4m). Επειδή δεν έχω ξανακάνει κάτι τέτοιο...γενικά δεν έχω κάνει ποτέ μελέτη... Θα ήθελα να μου πει κάποιος τι χρειάζεται για να γίνει μία τέτοια μελέτη? Πως γίνεται? Υπάρχει κάποια παλιά - παρόμοια για να με βοηθήσει? Και πόσο κοστίζει μία τέτοια μελέτη?? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!!! Συμπλήρωσε την ειδικότητα στο προφίλ σου. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής. AlexisPap
  10. Φίλε howard_roark, τελικα μετά από 2,5-3 χρόνια που πέρασαν σχεδόν από το πρώτο post μου έχω να σου πω τα εξής... Έμεινα στον χώρο εργασίας γιατί τελικά αποφάσισα να σε ακούσω και να μην το βάλω στα πόδια σε καμιά χώρα της Ευρωπης για "διακοπούλες",με την πρόφαση ότι πάω για μεταπτυχιακό (γαιτί για να πω την αλήθεια μου...μετά από τόσο διάβασμα στη σχολή δεν πάλευα να πάω σε κανένα σοβαρό πανεπιστήμιο για να με πήξουν..!). Ούτε προσπάθησα να κάνω κάτι δικό μου από το φόβο ότι δεν θα τα καταφέρω! Έστειλα άπειρα CVs σε όποια αγγελία έπεφτε στα χέρια μου και έστελνα βιογραφικά σε μελετητικά γραφεία και εταιρείες ακόμα και αν δεν ζητούσαν κόσμο...ΤΙΠΟΤΑ όμως! Πήγα σε 2-3 συνεντεύξεις (στις οποίες είχα θετική απάντηση) όμως η διαφορά των χρημάτων ήταν λίγη και δεν κάλυπτε τα έξοδα που θα έκανα λόγω απόστασης...Άρα θα έμενα στα ίδια ή σε λιγότερα... Έκανα λοιπόν υπομονή! Έμεινα στην ίδια εταιρεία και τώρα λόγω κρίσης λέω και ευχαριστώ....! Βέβαια τα πράγματα έχουν αλλάξει πλέον! Μπορεί να εξακολουθώ να κάνω πολλά περισσότερα από αυτά για τα οποία με πληρώνουν (πληροφοριακά...η αύξηση που πήρα στα 3 χρόνια που είμαι στην εταιρεία ήταν 100 ευρώ...) όμως πλέον έχουν έρθει μέρες που "γουστάρω" αυτό που κάνω! Έχω βέβαια κάθε μέρα το φόβο της απόλυσης λόγω της κρίσης που έχει γονατίσει όλες της εταιρείες, αλλά έχω πλέον και την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση ότι αξίζω πολλά (και πληρώνομαι λίγα!) οπότε θα με κρατήσει μέχρι να αναγκαστεί να μας διώξει σχεδόν όλους! Ασχολούμε ακόμα με την ποιότητα, ασφάλεια και υγεία, κανω ακόμα προσφορές (καταλαβαίνω όμως πλέον τι υπολογίζω!), και επιβλέπω πλέον και έργα της εταιρείας! Πέρασα μέρες που έλεγα πως θα πέσω κάτω από την κούραση (και από τις υπερωρίες τις οποίες όλοι οι άλλοι πληρώνονταν ενώ εγώ ως μηχανικός όχι...) αλλά ξυπνούσα και έλεγα πάμε να δημιουργήσουμε! Αααα!και βέβαια έχω πάψει να κάνω τη γραμματέα στη θέση της γραμματέας!Γιατί έχουν δει πως αξίζει η δουλειά μου και πλέον με υπολογίζουν όλοι αλλιώς! Εξακολουθώ να είμαι η μικρή του γραφείου αλλά είμαι πλέον μία από τυς μηχανικούς!Και για να το πάρω και λίγο πάνω μου...όσες κοπέλες μηχανικοί πέρασαν από την εταιρεία ή δεν άντεξαν (γιατί υπάρχουν πολλοί που σου κάνουν πόλεμο...και όχι μόνο νεύρων!) ή κάνουν τις γραμματείς σε άλλους μηχανικούς!και αυτό με κάνει να έχω την αισιοδοξία που σας έλεγα πριν. Θα ήθελα λοιπόν να σε ευχαριστήσω και όλους όσους μου απάντησαν τότε γιατί με βοηθήσατε πάρα πολύ!
  11. Καλημέρα! Σε μία κουβέντα του ποδαριού μου πρότειναν μία μελέτη για λεωφορείο. Και λέω κουβέντα του ποδαριού διότι δεν έχω πολλά στοιχεία.... Απλά μου είπαν πως αν βγάλουμε κάποια καθίσματα από ένα λεωφορείο μιας σχολής οδηγών και κάνει μελέτη ένας μηχανολόγος, τότε ο ιδιοκτήτης πληρώνει λιγότερα στην εφορεία. Γνωρίζεται αν ισχύει κάτι τέτοιο? Και αν ισχύει, τι μελέτη πρέπει να γίνει? Ευχαριστώ!!!
  12. Συγνώμη αλλά σε ποια δουλειά εδώ στην Ελλάδα σε πληρώνουν 4000!!!!??? Εμένα βέβαια είναι η πρώτη μου δουλειά, αλλά παίρνω 1100 ευρώ με το τσμεδε δικό μου...και δεν νομίζω να αλλάξει και πολύ αυτό το νούμερο! Όσο καιρό και να δουλεύω, δεν νομίζω ότι θα ξεπεράσω τα 1500-2000 σε κάποια εταιρεία και θα μου βγάζουν και το λάδι!!! Επίσης ήθελα να πω ότι δεν φρικάρω τόσο με τα τηλέφωνα και τους καφέδες, αλλά όπως είπα και στο προηγούμενο post μου τη δίνει που τα κάνω όλα εγώ! Μπορεί να πνίγομαι να κάνω κάτι και να χτυπήσει η πόρτα για παράδειγμα, κανείς δεν ανοίγει! Μου αναθέτουν δουλειές του λογιστηρίου, της γραμματείας, των μηχανικών, του τμήματος προμηθειών, του τμήματος ασφάλειας και υγείας και ταυτόχρονα πρέπει να κάνω καφέδες, να σηκώνω τηλέφωνα, να ανοίγω πόρτες, να πηγαίνω σε εξωτερικές δουλειές! Αυτό με φρικάρει! Οι άλλοι παίζουν όλη μέρα με το youtube και εγώ τρέχω σαν τον Βέγγο! Γενικά τα πάω καλά με όλους τους συναδέλφους (...επειδή ρωτήσατε!) αλλά δεν μπορώ να τα κάνω όλα εγώ! Αλλά έχουμε ξεφύγει από το θέμα... εγώ βλέπω ότι σε μία τέτοια δουλειά θα συνεχίσω να κάνω τα πάντα με 1100 ευρώ και χωρίς να μαθαίνω κάτι ουσιαστικό!!Αυτό είναι που με καίει! Γι' αυτό ζητάω τις απόψεις σας! Λέω να φύγω από την εταιρεία μετά το καλοκαίρι, αλλά να πάω που? Να κάνω κανένα μεταπτυχιακό; Να φύγω στο εξωτερικό; Να ανοίξω δικό μου γραφείο; Να μείνω εδώ που κάθομαι; Η να πάω σε κανένα μελετητικό γραφείο; Και τέλος άλλη μία ερώτηση... αν γνωρίζει κανείς από τις επιδοτήσεις του οαεδ... μπορώ να συστεγαστώ σε ένα δωμάτιο-γραφείο με έναν αρχιτέκτονα; Ή μήπως πρέπει να είναι 2 ξεχωριστοί χώροι; Ευχαριστώ!!!
  13. Στην κατασκευαστική με πήρανε ως υπεύθυνη του συστήματος ασφάλειας και υγείας. Το οποίο δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται! Αλλά ασχολούμαι και με προσφορές...και καφέδες και τηλέφωνα...ααα ανοίγω και πόρτες. Τόσο καλά! Η εταιρεία δυστυχώς δεν κάνει μελέτες...μόνο κατασκευές!Δεν λέω οτι δεν έχω πάρει πράγματα από εδώ...λέω όμως ότι κάνω δουλειά γραμματέας! Και θέλω να δω όλες τις επιλογές που έχω, μήπως κάνω κάτι καλύτερο και ξεφύγω από τα 1100 ευρώ! Φαντάζομαι με καταλαβαίνετε!!
  14. Γεια σας! Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum. Θέλω να ζητήσω τις συμβουλές σας, καθώς κάποιοι εδώ μέσα έχετε αρκετή εμπειρία! Τελείωσα την σχολή πριν ένα χρόνο, και εργάζομαι σε μια μικρή κατασκευαστική εταιρεία περίπου 7 μήνες. Αλλά δεν μπορώ να πω οτι μου αρέσει και τόσο πολύ...Μου αρέσει που δουλεύω, απλά δεν μου αρέσει που έχω γίνει το παιδί για όλες τις δουλείες! Και δεν κάνω κάτι που να συμβαδίζει με τις σπουδές μου...Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω όλες τις επιλογές που έχει ένας μηχανολόγος στον χώρο εργασίας και μάλιστα κοπέλα...! Σε 2 interview πήγα και στο πρώτο που με πήρανε έπιασα δουλειά...οπότε αυτό που ζητάω είναι να μου δώσετε τα φώτα σας για το τι μπορώ να κάνω γενικότερα!Γιατί σκέφτομαι να φύγω από την εταιρεία, αλλά τι να κάνω; Να πάω σε άλλη κατασκευαστική, σε μελετητική ή να φτιάξω δικό μου γραφείο μιας που δίνουν και επιδότηση από τον οαεδ; Ευχαριστώ!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.