Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Συντεχνίας

Members
  • Περιεχόμενα

    31
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Συντεχνίας last won the day on Μάιος 18 2021

Συντεχνίας had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.054 profile views

Συντεχνίας's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • One Year In
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

43

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γήπεδα, κατά ΓΟΚ, είναι τα γεωτεμάχια γενικά. Δηλαδή και τα οικόπεδα και τα εκτός σχεδίου. Γήπεδα, κατά ΝΟΚ, είναι μόνο τα εκτός σχεδίου γεωτεμάχια. Η ύπαρξη του ΝΟΚ ή οποιουδήποτε άλλου κανονισμού δεν καταργεί την ελληνική γλώσσα ούτε υποκαθιστά μέρος αυτής. Η λέξη "αγροτεμάχιο" συνεχίζει να υφίσταται και ας μην περιλαμβάνεται στον ΝΟΚ (ή παλιότερα στον ΓΟΚ).
  2. @vagias στα δύο πρώτα, ναι. Στο τρίτο, όχι. Ένα θα είναι το παράβολο γιατί μία είναι η καινούργια δήλωση. Στο τέταρτο, ναι. Οι λοιπές παραβάσεις μπορούν να ομαδοποιηθούν.
  3. @ΜΑΡΙΑΜΑ για να έχει γίνει τακτοποίηση υπάρχουν σχέδια στα οποία βασίστηκε ο μηχανικός που την έκανε. Επομένως, υπάρχει φάκελος στην πολεοδομία. Αλλιώς πώς έγινε η τακτοποίηση; Κατ' αρχήν χρειάζεσαι φάκελο άδειας. Το αν χρειάζεται αναθεώρηση ή όχι, θα το εξετάσεις μετά.
  4. Σωστά, έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να συσταθούν κάθετες. Ακόμα και να ήταν δυνατόν, η ήδη εκδοθείσα άδεια δεν γίνεται να διαχωριστεί.
  5. @Pantelaki Anna μπορεί η άδεια να αναφέρεται στο κατάστημα, αλλά είναι στο όνομα του υπευθύνου της επιχείρησης. Δηλαδή, η μεταβίβαση γίνεται από αυτόν στον νέο ενοικιαστή υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει λήξει (η άδεια). Μετά από έξωση, δεν νομίζω να θέλει να μεταβιβάσει την άδειά του.
  6. Χρειάζεσαι και τα σχέδια της άδειας και της τακτοποίησης. Δεν γίνεται να μην τα πάρεις, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να γίνει αυτοψία.
  7. Μπορείς να ακολουθήσεις όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα, δηλαδή χρειάζεται βεβαίωση μηχανικού.
  8. Κάθε κάθετη θα βγάλει την δικιά της άδεια. Η άδεια που έχει εκδοθεί αναφέρεται σε όλο το γήπεδο και δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
  9. @tatiani μελέτη στατικής επάρκειας απαιτείται για τις κατασκευές που τακτοποιούνται και εξαιρούνται της κατεδάφισης. Δεν εξετάζεται η στατική επάρκεια των κατασκευών προς κατεδάφιση.
  10. @takis1980 η άδειά σου μπορεί να αναθεωρηθεί επ' αόριστον (σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά τον χρόνο έκδοσής της) αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της έχουν περατωθεί ο φέρων οργανισμός, οι όψεις και η στέγη (εφόσον είναι υποχρεωτική).
  11. Αλίευσα το παρακάτω κείμενο από το facebook του ΤΕΕ ΤΚΜ, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 19 του μηνός: "Θα σας παρακαλούσα, όσοι δεν έχετε προλάβει να ανεβάσετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά του Ν.4178/13, η οποία προθεσμία λήγει στις 5 Φεβρουαρίου 2022, να στείλετε ένα email στο επιμελητήριό σας, για να αιτηθούν στο Υπουργείο, εκ νέου παράταση υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών στο Ν.4178/13. Έστειλα email και με ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχουν πολλά άτομα που να ζητάν παράταση, οπότε μάλλον δεν θα δοθεί νέα."
  12. @Χριστίνα Μαυρ. οποιοσδήποτε συνιδιοκτήτης μπορεί να αιτηθεί την υπαγωγή της ιδιοκτησίας στις διατάξεις του νόμου, ανεξαρτήτως της σύμφωνης γνώμης των υπολοίπων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.