Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ArisK32

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

ArisK32's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Year In
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τελικά, όσα είναι τα επίπεδα του κτιρίου τόσα θεωρούνται πως είναι και τα κλιμακοστάσια με το αντίστοιχο εμβαδό που καταλαμβάνει ο χώρος που προορίζεται για αυτά δηλ. και ο χώρος κάτω από τη σκάλα στο υπόγειο, εκτός ίσως αν για κάποιο λόγο είναι εκτός κτιρίου. Ωστόσο, στον συμβατικό προϋπολογισμό (τουλάχιστον στη συγκεκριμένη υδομ) το κλιμακοστάσιο του υπογείου συνυπολογίζεται στους υπόγειους βοηθητικούς χώρους και όχι στους κοινόχρηστους χώρους όπως όλα τα υπόλοιπα.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, σε τριώροφο κτίριο με υπόγειο που πρόκειται να κατασκευαστεί υπάρχει κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο που συνδέει Υπόγειο-Ισόγειο-1ο Όροφο-2ο Όροφο. Σαν κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο έχει εννοηθεί και ο χώρος του ανελκυστήρα, οι διάδρομοι κίνησης κλπ. Το ερώτημα μου είναι εάν για το σύνολο των τ.μ. που καταλαμβάνει ο χώρος του κοινόχρηστου κλιμακοστασίου υπολογίζεται ΚΑΙ το εμβαδό που είναι στο υπόγειο ως χώρος "κάτω από τη σκάλα", δηλαδή έχω τέσσερις χώρους να προσθέσω (α. Υπόγειο, β. Ισόγειο, γ. 1ος Όροφος, δ. 2ος Όροφος) ή αν μετράω τρεις φορές δηλαδή α.Υπόγειο-Ισόγειο, β. Ισόγειο-1ος Όροφος, γ. 1ος Όροφος-2ος Όροφος. Στις εικόνες που επισυνάπτω φαίνεται με κόκκινο χρώμα η επιφάνεια του κλιμακοστασίου στο Υπόγειο και στο Ισόγειο. Μετράνε και οι δύο ή πιάνονται σαν "'ένα"; Το ερώτημα αφορά στον υπολογισμό των χώρων για τον Συμβατικό Προϋπολογισμό και ΟΧΙ για τον υπολογισμό του Σ.Δ. Ευχαριστώ πολύ!
  3. Σε επικοινωνία που είχα με την ΥΔΟΜ Αγρινίου σε σχέση με τον Συντελεστή Ζώνης σε εκτός σχεδίου περιοχές, μου είπαν πως πλέον, για τον συμβατικό προϋπολογισμό, υπολογίζεται όπως και στα εντός σχεδίου και γενικά σε κάθε περίπτωση βάζουμε τον ίδιο ΣΖ. Πιστεύετε πως ισχύει ή κάτι λένε λάθος;
  4. Καλησπέρα, μήπως γνωρίζει κάποιος/α πόσες εισόδους-εξόδους μπορούμε να πραγματοποιήσουμε σε πλευρά οικοπέδου εκτός σχεδίου και ποιο είναι το συνολικό επιτρεπόμενο μήκος; Ευχαριστώ.
  5. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο και τις διευκρινίσεις σας. Καλημέρα!
  6. Καλήσπερα, Είμαι νέος μηχανικός και έχω μπερδευτεί αρκετά σε σχέση με τον προϋπολογισμό εργασιών για άδεια εργασιών μικρής κλίμακας. Πρόκειται για έργο ανακαίνισης διαμερίσματος με διαρρύθμιση εσωτερικών χώρων, τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης και αλλαγή υδραυλικών. Πρέπει να υπολογίσω τον προϋπολογισμό βάσει του Παραρτήματος Β του 4495 ΚΑΙ να κάνω υπολογισμό αμοιβών στο σύστημα του ΤΕΕ; Ο προϋπολογισμός που προκύπτει από το σύστημα του ΤΕΕ μπορεί να αντικαταστήσει τον υπολογισμό βάσει του Παραρτήματος Β; Ή είναι δύο διαφορετικά πράγματα και εγώ καλύπτομαι από τον Πίνακα του Παραρτήματος Β; Ευχαριστω!
  7. Καλημέρα, σε περίπτωση ανακαίνισης με έκδοση αδείας εργασιών μικρής κλίμακας το σύστημα του ΤΕΕ ζητάει και τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες. Γνωρίζετε αν αυτές οι οποίες πρέπει να κατατεθούν είναι οι αντίστοιχες με αυτές που απαιτούνταν όταν εκδόθηκε η οικοδομική άδεια του κτιρίου ή πρέπει να υποβάλλω και όλες τις νέες μελέτες ασχέτως εάν απαιτούνταν στο παρελθόν;
  8. Καλησπέρα στην κοινότητα! Γνωρίζεις κάποιος/α αν για την υποβολή της παθητικής πυροπροστασίας χρειάζεται και σχέδιο τομής που να δείχνει τα πυροδιαμερίσματα; Ή αρκούν οι κατόψεις που συνοδεύουν την τεχνική έκθεση πυροπροστασίας; Ευχαριστώ πολυ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.