Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

kgeorgia73

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kgeorgia73

  1. Συμφωνώ απολύτως με τον jkar και συμπληρώνω: 1) ολοκληρώνεις τη σύνταξη των ΠΠΑΕ (αν δεν το έχεις ήδη κάνει) 2) συντάσσεις και υποβάλλεις τελική επιμέτρηση για να έχει η υπηρεσία την πίεση του χρόνου.
  2. Mα αυτό δε γίνεται γιατί: 1. Δεν μπορεί μέρος του συμβατικού αντικειμένου που περιγράφεται στην αρχική να περάσει στη συμπληρωματική (στο οποίο δεν περιγράφεται). 2. Έχει εγκεκριμένες επιμετρήσεις. Επομένως ακόμα και στην περίπτωση που γίνει αυτό που προτείνεις πάλι πρέπει να έχουμε πάρε - δώσε με τις επιμετρήσεις γιατί δεν μπορώ σε μια επιμέτρηση να πω το άρθρο 1 πληρώνεται από την αρχική αλλά το άρθρο 2 από τη συμπληρωματική πόσο μάλλον εκ των υστέρων. Συνήθως όταν γίνονται συμπληρωματικές συμβάσεις η αιτιολογική της συμπληρωματικής περιγράφει λεπτομερώς τις εργασίες που περιλαμβάνονται και δεν είναι εύκολο να μπουν εργασίες που δεν περιγράφονται.
  3. Σύμφωνα με το νόμο δεν μπορείς. Τα απρόβλεπτα της συμπληρωματικής είναι μόνο για τη συμπληρωματική. Δεν μπορείς να πάρεις ποσότητες από την αρχική και να τα μεταφέρεις στη συμπληρωματική. Ο μόνος τρόπος να πάρεις τα 50000 είναι σε συνεννόηση με την υπηρεσία να "φουσκώσεις" τις ποσότητες της συμπληρωματικής. Αν όπως κατάλαβα έχεις και όλες τις επιμετρήσεις εγκεκριμένες θα πρέπει να τις πάρεις πίσω (σε συνεννόηση με την υπηρεσία) για να μειώσεις τις ποσότητες της αρχικής και να αυξήσεις της συμπληρωματικής. Καλά ο επιβλέπων δεν κατάλαβε ότι υπέγραψε για επιμετρήσεις που υπερβαίνουν τον ΑΠΕ? Όλα αυτά που προτείνω είναι παράτυπα αλλά δυστυχώς είναι ο κανόνας στα δημόσια έργα
  4. Δυστυχώς η περαίωση δεν περιλαμβάνει το θέμα των συγκεντρωτικών. Το ξέρω γιατί την πάτησα το 2004. Με το που πλήρωσα την τότε περαίωση μου ήρθε ραβασάκι - πρόστιμο για μη υποβολή συγκεντρωτικής κατάστασης (536 ευρώ τότε). Όταν στην εφορία ανέφερα το θέμα της περαίωσης μου είπαν ότι είναι κάτι τελείως άσχετο!!! Για αυτό δεν ξαναπληρώνω τίποτα. Να έρθουν να με ελέγξουν
  5. Η περίπτωση μετατροπής υφιστάμενου τζακιού σε ενεργειακό αξίζει ή είναι πεταμένα λεφτά?
  6. H γυναίκα μου, έμμεσα ασφαλισμένη στο ΤΣΜΕΔΕ, γέννησε πριν από 3 βδομάδες. Πήγα το πιστοποιητικό γέννησης στο ταμείο και έλαβα άμεσα 2500 ευρώ τα οποία είναι επίδομα το οποίο λαμβάνεις για όλη τη διάρκεια της κύησης. Για να τα λάβεις κάνεις μια υπεύθυνη δήλωση ότι μέχρι του ποσού αυτού δε θα χρησιμοποιήσεις αποδείξεις για την εφορία για τη γέννα (γιατρός + κλινική) αλλά μπορείς στη φορολογική σου δήλωση να χρησιμοποιήσεις τις αποδείξεις σε όλη τη διάρκεια της κύησης (επισκέψεις γιατρού, εξετάσεις, αμνιοπαρακέντηση κλπ). Στην περίπτωση τη δικιά μας που η γέννα έγινε σε νοσοκομείο το επίδομα υπερκάλυψε όλα τα έξοδά μας για 9 μήνες + ό,τι όφελος θα έχουμε από την εφορία. Δε θεωρώ ότι είναι μικρή η κάλυψη δαπάνης. Το πραγματικά προβληματικό είναι ότι σε περίπτωση (μακριά από όλους μας) αποβολής δε δικαιούσαι τίποτα. Πάνω σε αυτό πρέπει οπωσδήποτε να γίνει κάτι.
  7. Επειδή το έκανα για τη σύζυγό μου, για να ασφαλιστεί στο ΤΣΜΕΔΕ έπρεπε να φέρει βεβαίωση διαγραφής από το ΙΚΑ. Για να πάρεις διαγραφή από το ΙΚΑ πρέπει να περάσει το διάστημα που δικαιούσαι το ταμείο ανεργίας + ένα διάστημα το οποίο δε θυμάμαι αν είναι 6 μήνες ή 1 χρόνος το οποίο είναι το δικαίωμά σου στην ασφάλιση όπως λένε στο ΙΚΑ το οποίο είναι για το δικό σου καλό αλλά σε καθιστά ουσιαστικά ανασφάλιστο. Έτσι η γυναίκα μου ήταν σχεδόν 2 χρόνια άνεργη, χρειάστηκε να κάνει μια σοβαρή εγχείριση και δεν υπήρχε δυνατότητα από κανένα ταμείο ασφάλισης να καλυφθεί μέρος της δαπάνης...
  8. Φυσικά δικαιούται να πάρει την εμπειρία. Το θέμα είναι αν θα καταφέρει να την πάρει. Γνωρίζω περιπτώσεις όπου μηχανικοί παρότι δικαιούνταν της εμπειρίας δεν πήραν τίποτα και αντ΄αυτού άτομα που δεν πάτησαν στο εργατάξιο την καρπώθηκαν
  9. Κατ΄αρχάς μπορείς να λύσεις τη συνεργασία σου όποτε θέλεις χωρίς καμία νομική συνέπεια. Δεν είσαι επιβλέπων του έργου για λογαριασμό του Δημοσίου αλλά ορισμένη από τον ανάδοχο για την "επϊβλεψη της κατασκευής" για λογαριασμό του αναδόχου. Στο δεύτερο που θίγεις δυστυχώς τα πιστοποιητικά εμπειρίας εκδίδονται μεν από τη διευθύνουσα υπηρεσία αλλά καθ' υπόδειξη και σύνταξη του αναδόχου. Οπότε αν τους "αφήσεις στη μέση" θα πρέπει να ζυγίσεις τις πιθανότητες να δεχτούν να σε εγγράψουν στα πιστοποιητικά.
  10. Aπλά να σημειώσω ότι επειδή αναφέρθηκε για την παράκαμψη Καβάλας, η κατασκευή ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του '90 από τη ΔΕΚΕ και δεν περιελάμβανε γέφυρες - δε θυμάμαι για τη 1 σήραγγα, τα cut & cover ούτως ή άλλως έγιναν αργότερα λόγω κατολισθήσεων. Όταν πέρασε στην Εγνατία προστέθηκαν οι γέφυρες που αναφέρθηκαν. Η χάραξη είναι εξ' ολοκλήρου λαθεμένη, θα μπορούσε να γίνει βορειότερα, από την πεδιάδα του Αμυγδαλεώνα χωρίς σοβαρά τεχνικά εκτός ενδεχομένως από μία σήραγγα στο τέλος της παράκαμψης. Όσον αφορά τη γεφυροποιία στην Ελλάδα να αναφέρω ότι π.χ. η προβολοδόμηση η οποία αποτελεί κοινή πρακτική στη Γερμανία από τη δεκαετία του '50 χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη λίμνη των Κρεμαστών (αν δεν κάνω λάθος) στα μέσα του ΄70 και συστηματικά κυρίως με την Εγνατία μετά το '98, άρα καταλαβαίνει κανείς πόσα χρόνια πίσω είμαστε
  11. Συμφωνώ απολύτως με τον dimitrispsi. Στο δικό μου σπίτι με κλίση στέγης κάθε άλλο παρά μικρή, άλλαξα τα συμβατικά κεραμίδια με ασφαλτικά με αεριζόμενη στέγη. Το αποτέλεσμα τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά είναι εκπληκτικό. Επίσης επειδή αναφέρθηκε και το θέμα του σκούρου χρώματος, αν η μόνωση είναι σωστή το πρόβλημα με τη ζέστη εκμηδενίζεται. Το μοναδικό μειονέκτημα που έχω εντοπίσει στα 2 χρόνια από την κατασκευή της στέγης είναι ότι σε περιπτώσεις βροχής φεύγουν κόκκοι από την επιφάνεια του κεραμιδιού.
  12. 2. Freelancer είσαι και στις 2 περιπτώσεις ουσιαστικά
  13. Κατ΄αρχάς να σημειώσω ότι έχω τελειώσει ΑΠΘ και έχω κάνει MSc στην Αγγλία οπότε μπορώ να κάνω μια σύγκριση. Η σημαντικότερη διαφορά πέρα από τα εργαστήρια, τις βιβλιοθήκες, την αναλογία καθηγητών - διδασκόντων, την σύνδεση με τη βιομηχανία κα, είναι ότι στην Αγγλία υπάρχει ένα πρόγραμμα σπουδών το οποίο το αποφασίζει το πανεπιστήμιο, το τηρεί και το ελέγχει διαρκώς και ως προς το περιεχόμενο του κάθε μαθήματος. Στην Ελλάδα δυστυχώς υπάρχει ένα συνοθύλευμα μαθημάτων πολλές φορές αλληλοεπικαλυπτόμενα, ο κάθε καθηγητής κάνει ό,τι θέλει ανεξέλεγκτα. Δε νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε περήφανοι όσοι τελειώσαμε ΑΠΘ που το δυσκολότερο μάθημα - όχι σαν επίπεδο γνώσης αλλά το δυσκολότερο για να περάσεις - είναι οι αποχετεύσεις επειδή έτσι του κάπνισε του κυρίου Καθηγητά και κανείς να μην μπορεί να τον ελέγξει (μιλάμε για ποσοστά 50/800 σε κάθε εξεταστική). Να μη μιλήσω για FORTRAN και πόσο πολύ μου έχει χρησιμεύσει στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Παρ΄όλα αυτά σε αυτό το περιβάλλον το να κρίνω κάποιον μηχανικό ανάλογα με το πανεπιστήμιο που τελείωσε είναι λάθος. Οι σχετικοί ή άσχετοι φαίνονται μόνο πάνω στη δουλειά. Και όπως υπάρχουν άσχετοι που έχουν τελειώσει το Imperial υπάρχουν και σαϊνια που τελειώσαν το South Bank. Ας μην κρίνουμε κάποιον επαγγελματικά επειδή στα 18 δεν πέτυχε στις εξετάσεις, σημασία έχει πότε πήζει το μυαλό. ΥΓ: Δεν ακούω κανένα να γκρινιάζει για το επίπεδο των σπουδών των μεταπτυχιακών στα ελληνικά πανεπιστήμια. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά τα περισσότερα είναι της πλάκας. Γνωρίζω άπειρο κόσμο που παίρνει το πτυχίο χαλαρά χωρίς να σταματάει τη δουλειά του και χωρίς να είναι και part time το μεταπτυχιακό.
  14. Από τη στιγμή που πληρώνεις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ, άρα έχεις κάνει έναρξη επαγγέλματος, είσαι ελεύθερος επαγγελματίας με έδρα, βιβλία κλπ, δεν μπορείς να λογίζεσαι ως προστατευόμενο μέλος των γονιών σου. Επομένως και δεν μπορούν οι γονείς σου να δικαιολογήσουν στη δήλωσή τους ασφαλιστικές δαπάνες για σένα. Επίσης δεν μπορείς να έχεις επιστροφή γιατί οι δαπάνες των ασφαλιστικών φορέων αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα και εσύ από ό,τι κατάλαβα έχεις μηδενικό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.