Μετάβαση στο περιεχόμενο

Loadloading

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Loadloading

  1. Το θέμα είναι ότι θα γίνει από τις 2 πλευρές του κτιρίου και πέρα από ρωγμές στις δοκούς από τριπανι για να μπουν τα σίδερα που θα δεθούν οι βεράντες φοβάμαι μήπως το έξτρα βάρος επιρεαζει την στατικότητα του κτιρίου. Η δική μου άποψη, να είναι ξεχωριστή η βεράντα και να μην "δεθεί" πάνω στο κτίριο απλά να μονωθει καλά όπου ακουμπάει το κτίριο ώστε να μην μπαίνει νερό, ο μάστορας ορκίζεται ότι δεν θα έχει θέμα από το βάρος η την επέμβαση στην δοκό και είναι στάνταρ διαδικασία. Θα επικοινωνήσω με μηχανικό αλλά σκέφτηκα να πάρω και την γνώμη σας.
  2. Επισκευάζω βεράντα που δεν είναι δεμένη πάνω στο κτίριο με αποτέλεσμα να έχει υποστεί καθίζηση και να σπάσουν τα πλακάκια. Ο τεχνίτης μου πρότεινε να ανοιχτούν τρύπες στην οριζόντια δοκό του σπιτιού να μπουν σίδερα ώστε η νέα βεράντα να "αγκυρωθει" όπως είπε στο κτίριο και να μην κάτσει ξανά. Εμένα προσωπικά η επέμβαση σε οριζόντια δοκό με τρύπες με φοβίζει για την στατικότητα του κτιρίου ισχύει κάτι τέτοιο σαν τεχνική είναι ασφαλές;
  3. Η αλήθεια είναι ότι με ανησυχίσες λίγο με τα λεγόμενα σου καθώς φανταστικά ότι όντως θα ήταν τύπου τσελνερ κ όχι κάτι πρόχειρο.Πως θεωρητικά θα μπορούσαν να βάλουν δοκάρια μέσα στην πλάκα χωρίς να είναι τσελνερ θα έκανε τέτοιο πράγμα έτσι αυθερετα μηχανικός έστω κ για αυθερετο; Έχω κάποιες παλιές φωτογραφίες όταν έριχναν τα μπετά και τα σίδερα ίσος τις ανεβάσω μήπως και κάποιος μπορεί να μας διαφωτίσει.
  4. Μηχανικός υπήρχε ο οποίος δεν ζει πλέον το θέμα είναι ότι αρχικά το κτίριο θα είχε δοκούς αλλά λόγω αστυνομίας που κυνηγούσε τα αυθερετα για να τελειώσει πιο γρήγορα από ότι κατάλαβα έβαλαν εσωτερικα δοκάρια στην πλάκα και αυτό όπως Μ είπε αύξησε και το πάχος τις πλάκας. Θα το ψάξω σίγουρα με μηχανικό στο κοντινό μέλλον αυτό που με ανοισηχισε ήταν ότι άλλαξαν τα σχέδια και έγινε με αυτόν τον τρόπο καθώς μέχρι και σήμερα δεν γνώριζα ότι υπήρχε εναλλακτική για δοκούς εντός τις πλάκας ειδικά στην Ελλάδα του 1985.
  5. Η αλήθεια είναι ότι οικονομικά αυτή την στιγμή δεν διαθέτω την δυνατότητα μόνο μελλοντικά οπότε θα ήθελα μια άποψη για κατά πόσο αυτή η τεχνική με ενσωματωμένες κρυφές δοκούς είναι ασφαλής. Τέλος η οικοδομη διαθέτει προεκτάσεις από κάθε κολόνα στην ταράτσα, θεωρητικά δεν θα μπορούσαν να μπουν εκεί οριζόντιες δοκοί πάνω από την Πλάκα; Επίσης θα με ενδιέφερε αν γίνεται να μπουν σιδερένιες δοκοί εσωτερικά σε κτίριο που δεν έχει.
  6. Στην μόνοοροφή κατοικία 120τ.μ που πλέον μένω κτισμένη από τους γονείς μους το 1984 παρατήρησα με έκπληξη μου ότι δεν υπάρχουν δοκοί στήριξης ανάμεσα στις κολόνες. Ρωτωντας τον πατέρα μου που είναι ψιλοασχετος με αυτα έμαθα ότι λόγω ότι ήταν αυθαίρετο κ υπήρχαν πιέσεις δεν έβαλαν δοκούς αλλά έκαναν πιο παχιά την πλάκα γύρο στα 30cm και έβαλαν κρυφές δοκούς εκεί. Τι ακριβώς εννοούν με αυτό και πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό για μονοοροφο κτίριο του μεγέθους του; Υπάρχει τρόπος να διορθωθεί αυτό με κάποια επέμβαση; Θέλω το κτίριο να είναι ασφαλές σε περίπτωση σεισμού για εμένα και την οικογένεια μου. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.