Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Stranger_

Members
  • Περιεχόμενα

    45
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Stranger_ last won the day on Ιούλιος 3 2021

Stranger_ had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.139 profile views

Stranger_'s Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • One Year In
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

59

Φήμη στην κοινότητα

  1. Με τον τρόπο που περιγράφεται στην παρακάτω δημοσίευση. Αφού φορολογείσαι με έσοδα μείον εισφορές, δεν υπάρχουν εκπιπτόμενες δαπάνες για εσένα (πλην των εισφορών). Ως προς το myDATA εξακολουθεί να ισχύει η παραπάνω διαδικασία. Επισημαίνω ότι η φορολογική αναμόρφωση πρέπει να γίνεται σωστά και όχι για όλο το ποσό, όπως λανθασμένα κάνουν αρκετοί επαγγελματίες.
  2. Εάν μπορείς να αποδείξεις ότι ο φέρων οργανισμός έχει ολοκληρωθεί πριν τις 28.7.2011, τακτοποιούνται όλες οι αυθαιρεσίες (εκτός της αλλαγής χρήσης) με υπαγωγή στον νόμο. Η αλλαγή χρήσης θα νομιμοποιηθεί με έκδοση άδειας γιατί η χρήση εγκαταστάθηκε μετά τις 28.7.2011. Ενδεχομένως δεν χρειάζεται να γίνει δήλωση Ν. 4495, αν δεν υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη αυθαιρεσία. Σε αυτή την περίπτωση, προχωράς απευθείας σε άδεια αλλαγής χρήσης.
  3. Πουθενά. Ασχολείσαι μόνο με έσοδα. Λόγω του ότι το μηδέν δεν έχει φυσικό νόημα, δεν υπάρχει σειρά 0 όπως δεν υπάρχει τιμολόγιο 0. Η τιμή 0 είναι διαθέσιμη γιατί μπορεί κάποιος (που θα κάνει έναρξη εργασιών το νέο έτος, για παράδειγμα) να μην θέλει να χρησιμοποιήσει σειρά στο παραστατικό που θα εκδώσει. Πρέπει να υπάρχει ενιαία αρίθμηση σε κάθε τύπο παραστατικού (απόδειξη, τιμολόγιο) εντός μίας διαχειριστικής περιόδου (δηλαδή, ενός έτους). Συνεπώς, δεν μπορούμε να έχουμε τιμολόγια 15,16,17,18 και μετά 1,2 στην ίδια σειρά (π.χ. 1) ή χωρίς σειρά. Η ύπαρξη σειράς (που είναι προαιρετική) μας βοηθάει να έχουμε ταυτόχρονα μπλοκ και ηλεκτρονικά τιμολόγια. Με λίγα λόγια: Μπλοκ ΑΠΥ και μπλοκ ΤΠΥ, άνευ σειράς. Δηλαδή, δύο μπλοκ που συμπληρώνονται χειρόγραφα. Εφαρμογή timologio, ΑΠΥ και ΤΠΥ, σειρά 1, αρίθμηση από το 1. Δηλαδή, δύο κατηγορίες ηλεκτρονικών παραστατικών.
  4. Για την αυθαίρετη αλλαγή χρήσης δεν μπορεί να γίνει υπαγωγή. Από την περιγραφή σου δεν προκύπτει άλλη αυθαιρεσία.
  5. Να μην το κάνεις αυτό. Σειρά 0 σημαίνει ότι δεν υπάρχει αριθμός σειράς και αντιστοιχεί στα χειρόγραφα παραστατικά όταν δεν συμπληρωνόταν το ανάλογο πεδίο. Η ηλεκτρονική τιμολόγηση (εφαρμογή timologio) και η πλατφόρμα myDATA είναι διαφορετικά θέματα.
  6. Προσθέτω ότι η υποχρέωση επαγγελματικού λογαριασμού δεν υφίσταται για όσους συναλλάσσονται αποκλειστικά με επαγγελματίες (συναλλαγές B2B, δηλαδή business to business).
  7. Άφησέ το έτσι, συνάδελφε. Δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και για τον συνάδελφο @castor_troy, αν επέλεξε τον ίδιο τρόπο εξόφλησης. Είναι —πράγματι— άνευ ουσίας το ζήτημα για εμάς (απλογραφικά βιβλία). Αυτό που χρειάζεται είναι να αποδεικνύεται ο τρόπος πληρωμής του παραστατικού.
  8. Ο τρόπος που είσαι ασφαλισμένος δεν είναι θέμα της εφορίας. Γράψε στο θέμα του myDATA το είδος και τα στοιχεία (καθαρή αξία, κρατήσεις κτλ.) του παραστατικού που θέλεις να διαβιβάσεις.
  9. Η ρύθμιση ολοκληρώνεται με την περαίωση της υπαγωγής και την εξόφληση του προστίμου. Όμως, η καταχώριση της ταυτότητας του κτιρίου αποτελεί όρο για την επέλευση των συνεπειών της υπαγωγής. Κατά πόσο εφαρμόζεται το τελευταίο, δεν γνωρίζω.
  10. Δεν είναι υποχρεωτικό. Μπορείς να συνεχίσεις χειρόγραφα και μετά το τέλος του 2021.
  11. Όχι, δεν είναι φορολογική παράβαση. Επί πιστώσει σημαίνει με δικαίωμα πληρωμής του αντιτίμου στο μέλλον. Οι υπόλοιποι τρόποι εξόφλησης είναι τοις μετρητοίς, που σημαίνει με άμεση καταβολή του αντιτίμου (και όχι εξόφληση αναγκαστικά με ρευστό χρήμα).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.