Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

amyroukai

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αττική
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

amyroukai's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Λογικά εμπίπτεις στις περιπτώσεις που πήραν παράταση με τον Ν4067/2012 και Ν4368/2016 μέχρι τέλος του χρόνου φέτος και λογικά με τις τροποποιήσεις του 4495/2017 μέχρι το τέλος του 2020. Έχω αντίστοιχη περίπτωση, στην οποία οφείλουν την επίβλεψη, έχουν κάνει και ο.τι να 'ναι στο ακίνητο και "όσο με παίρνει δεν θα κλείσω την άδεια δεν θα πληρώσω κανέναν". Ο κανένας δηλαδή, μηχανικός, ΙΚΑ κλπ.
  2. Κρίνοντας από την απάντηση στην σελ. 4 του παρόντος της danaikaterina επειδή είναι πολύ μικρή η επιφάνεια της πλακόστρωσης, δεν χρειάζεται καν άδεια. Για αυτό απορώ με την πρόταση της πολεοδομίας. Είναι άλλο πράγμα το να γίνει μια ενημέρωση στον φάκελο με τις διαφορές στην διαμόρφωση και τον καθορισμό των θέσεων, άλλο πράγμα να χρεωθεί η πολυκατοικία νέα άδεια, να φυτέψουν νέα δέντρα κλπ.
  3. Καλησπέρα. Σε πολυκατοικία του 1977 υπήρχε στην σύσταση οριζοντίου όρος για "χρήση τις pilotis ως χώρου στάθμευσης" άνευ ορισμού θέσεων. Πλέον λόγω αλλαγής του δημογραφικού της περιοχής, οι θέσεις στάθμευσης είναι πολύτιμο αγαθό και οι ιδιοκτήτες "σφάζονται", οπότε προέκυψε ανάγκη για καθορισμό θέσεων κατά τα νόμιμα. Υπάρχουν εννέα διαμερίσματα, δύο είσοδοι προς την πολυκατοικία, στην μία πλευρά μπαίνουν δύο οχήματα μετωπικά, από την άλλη πλευρά μπαίνει ένα ακόμα μετωπικά και πρέπει να χωρέσουν ακόμα έξι σταθμευμένα υπό γωνία, σε μήκος 18.5 μέτρων. Εμβαδόν οικοπέδου 687,00 τμ Επιτρεπόμενη κάλυψη 40% ήτοι 274,00τμ Πραγματοποιηθείσα κάλυψη 220,35τμ Για να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες στάθμευσης θα πρέπει να επεκταθεί η pilotis προς τον ακάλυπτο χώρο, πλακοστρώνοντας μέρος αυτού, περίπου 18,5*1,5=27,75τμ. Έτσι θα μπορούν να σταθμεύσουν αυτοκίνητα με γωνία 30% και να μένει διάδρομος 2.5μ για την κίνηση εντός της pilotis. Το βασικό ερώτημα είναι, μπορώ να το κάνω αυτό χωρίς άδεια όπως αναφέρθηκε νωρίτερα και στην συνέχεια να αποφασίσουν οι ιδιοκτήτες αν θέλουν να κάνουν τροποποίηση σύστασης κλπ για να αποκτήσουν κανονικές θέσεις; Από την πολεοδομία με μπέρδεψαν γιατί είπαν ότι απαιτείται έκδοση νέας αδείας με κατάθεση τοπογραφικού και κάτοψης ισογείου/pilotis και συμμόρφωση με τα σημερινά δεδομένα φύτευσης.
  4. Καλημέρα. Απορώ για το εξής: Πως γίνεται να είναι μιά ιδιοκτησία κύρια κατοικία του ιδιοκτήτη της με βάση το Ε1, αλλά να γράφει μέσα ότι "αν η κατοικία για την οποία γίνεται η αίτηση ενοικιάζεται". Δηλαδή αν έχει κάποιος μιά ιδιοκτησία που ο οποιοσδήποτε τρίτος την χρησιμοποιεί για κύρια, μπορεί να την εντάξει στο πρόγραμμα; Και αν θέλει κάποιος να εντάξει το δικό του σπίτι, αλλά θεωρητικά θα μπορούσε να εντάξει και αυτό που ενοικιάζει, μπορεί να εντάξει και τα δύο ή τέλος πάντων το δικό του και όσα έχει προς ενοικίαση σε τρίτους; edit: διάβασα καλύτερα τον οδηγό... αναφέρεται σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και airbnb.
  5. βρήκα μιά σχετική ερώτηση στο ΤΕΕ Πελοποννήσου: 280. Σε περίπτωση που έχω διαφορετική διαμερισμάτωση και αλλαγή στις όψεις βάζω στο σύστημα του ΤΕΕ : 1 λοιπή παράβαση και διαμερισμάτωσης και μου βγάζει μήνυμα: Η «διαφορετική διαμερισμάτωση/ Χωροθέτηση θέσεων Στάθμευσης» επιλέγεται μόνο αν αποτελεί την μοναδική παράβαση σε κτίρια με οικοδομική άδεια διαφορετικά δηλώνεται ως λοιπή παράβαση. Άρα δηλώνω μια λοιπή παράβαση μέχρι προϋπολογισμό 15000€ ή πρέπει ανεξάρτητα τον προϋπολογισμό να χρεώσω 2 λοιπές παραβάσεις; Η διαφορετική διαμερισμάτωση αποτελεί μία διακριτή αυθαιρεσία η οποία για λόγω του συστήματος δηλώνεται όταν υπάρχουν και άλλες αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις, ως λοιπή παράβαση. Επομένως το λογικότερο είναι στο παράδειγμα σας να δηλώσετε 2 λοιπές παραβάσεις. Άρα η απάντηση είναι "δηλώνεται ως μία λοιπή" στην περίπτωσή μου. Το δοκίμασα και το σύστημα δέχεται να προχωρήσει την αίτηση. Περιμένω και την απάντηση του ΤΕΕ εδώ, για το πως θα υπολογιστεί με αναλυτικό η παράβαση της αλλοίωσης όψης, αφού δεν υπάρχει "αρχική κατάσταση" στο διαμέρισμα και για το τι θα γίνει με τα κοινόχρηστα. Με δεδομένο ότι ο πελάτης είναι ο διαχειριστής και όταν του είπα για κοινή δήλωση όλων των ιδιοκτητών για τα κοινόχρηστα απάντησε "τι, να πληρώσουν; αποκλείεται να το δεχτούν αυτό", θέλω να δω πως θα ξεμπλέξει...
  6. Καλημέρα. Με δεδομένο ότι η παράβαση δεν είναι αυστηρά και μόνον η διαμερισμάτωση αλλά έχει και άλλες (όψεις, κοινόχρηστα, πλάγιες αποστάσεις πιθανότατα κλπ) δηλώνοντάς το ως κατηγορία 1 με πεντακόσια ευρώ συμπεριλαμβάνονται και τακτοποιούνται όλα που αφορούν την ιδιοκτησία. Αν δηλωθεί κατηγορία 2 δεν είναι το ίδιο. Για αυτό και με παραξενεύει η "απαίτηση" για δήλωση τετραγωνικών. Λες και προ του 1975 δεν υπάρχει αυτή η παράβαση! Τα λοιπά (πλην πλάγιων αποστάσεων που θα ελεγχθούν σύντομα αλλά είναι μεγαλύτερες του 3,1μ που ήταν η απαίτηση τότε) μπορούν να περιγραφούν στην τεχνική έκθεση.
  7. ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν θα γίνει όλο το κτίριο, υπάρχει μιά ιδιοκτησία που θα πουληθεί εντός των ημερών και η τακτοποίηση αφορά αυτήν. Σύνολο διαμερισμάτων 12, ισόγειο, 1ος, 2ος αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να βγει άκρη με τόσους ιδιοκτήτες για να γίνει όλο, ειδικά στον χρόνο που θέλει ο πελάτης μου να έχει τα χαρτιά. έχω βάλει ένα φύλλο καταγραφής με μηδέν υπέρβαση. Πατώντας το κουμπί δίπλα στο ευρώ για να γίνει η προσωρινή υπαγωγή, παίρνω το μήνυμα: Η δήλωση δεν πληροί τα παρακάτω κριτήρια και δεν μπορεί να υποβληθεί: - ΦΚ: Σε ΦΚ με "ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1" πρέπει υποχρεωτικά να δηλωθούν τμ υπέρβασης ή παραβάσεις ή τμ πισίνας. αν δηλώσω παράβαση κλικάροντας το κουτάκι δεξιά με την διαμερισμάτωση, βγάζει μήνυμα ότι πρέπει να δηλωθεί κατηγορία 2 κλπ.
  8. Καλησπέρα. Με προβληματίζει το εξής: Άδεια του 1966, το κτίριο που κατασκευάστηκε δεν έχει σχέση με το κτίριο για το οποίο εκδόθηκε άδεια. Σε γενικές γραμμές έχει παρεμφερείς διαστάσεις και καταλαμβάνει την αυτή θέση στο οικόπεδο με το της άδειας, όμως εξώστες, κλιμακοστάσια και διαμερισμάτωση δεν είναι τα ίδια. Η σύσταση οριζοντίου το 1967 και οι αρχικές και οι μετέπειτα πωλήσεις, έγιναν με σχέδια που απεικονίζουν το κτίριο όπως κατασκευάστηκε και συμφωνούν με την σημερινή κατάσταση. Υπέρβαση δόμησης δεν υπάρχει, τα συνολικά μέτρα της κατασκευής είναι λιγότερα από της άδειας, κατασκευάστηκε ένας όροφος λιγότερος. Πιθανολογώ (δεν είχα τα σχέδια της άδειας όταν επισκέφθηκα τον χώρο) ότι έχει μικρές αποκλίσεις στην χωροθέτηση του κτιρίου στο οικόπεδο. Ως παράβαση προ του 1975, θα πρέπει να δηλωθεί κατηγορία 1. Πλην όμως, το σύστημα απαιτεί να δηλωθούν τετραγωνικά μέτρα υπέρβασης δόμησης. Θα δηλώσω υποχρεωτικά υπέρβαση όταν δεν υπάρχει...; Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.
  9. Υπάρχει άδεια, ναι. Για το κατηγορία 4 ή 5 των υπερβάσεων με είχε μπερδέψει και ένας συνάδελφος που μου είχε πει ότι υπολογίζεται το 40% ανα φύλλο και όχι σαν σύνολο παράβασης, αλλά βλέπω ότι δεν επηρεάζει το ύψος του προστίμου, μόνον το πως θα το χειριστεί το κράτος από την δήλωση και μετά. Αυτό με την κουζίνα το λέω λόγω της διαφοράς στην διατύπωση ανάμεσα στις παραγράφους 9 και 10 του άρθρου 23. Η κουζίνα έχει ύδρευση/αποχέτευση, άρα μηχανολογικά, άρα θεωρητικά είναι μία λοιπή (νομίζω)... Δεν θα είναι κακό για τον ιδιοκτήτη να γλιτώσει 500 ευρώ προστίμου, αλλά μιά που η κατηγορία 5 ελέγχεται από ελεγκτή δόμησης μην βρεθούμε αμφότεροι εκτεθειμένοι στο μέλλον φοβάμαι.
  10. Μια ερώτηση για επιβεβαίωση. Μονοκατοικία με άδεια για 199τμ, έχει αλλαγή χρήσης στο υπόγειο από αποθήκες σε διαμέρισμα και έναν κλεισμένο ημιυπαίθριο στο δώμα, συνολική επιφάνεια 94τμ άρα είναι πάνω από 40% της δόμησης αθροιστικά και άρα εμπίπτουν στην κατηγορία 5 παρά το ότι τις έχω σε διαφορετικά φύλλα καταγραφής. Υπάρχουν και μερικές λοιπές παραβάσεις όμως. Στο υπόγειο έχει δημιουργηθεί μιά κουζίνα, αυτό είδα ότι χρεώνεται σαν μία λοιπή παράβαση γιατί έχει μηχανολογικά, δεν μπορεί να χρεωθεί σαν διαμερισμάτωση και επεξηγείται το γιατί στην τεχνική έκθεση, θα την βάλω στο φύλλο με την αλλαγή χρήσης του υπογείου. Σε κάποιους εξώστες στην άδεια είχε πέργκολες ενώ στην πραγματικότητα έχουν γίνει στεγάκια. Επίσης έχει γίνει μιά διαμόρφωση στην είσοδο του υπογείου και αντί να έχει κάποια σκαλάκια από τον κήπο προς την πόρτα όπως δείχνει στην άδεια, έχει γίνει ένας ισόγειος εξώστης ουσιαστικά με τοιχάκι περιμετρικά. Αυτές τις λοιπές, αν τις υπολογίσω με αναλυτικό για αυτοφερόμενη στέγη στους εξώστες, για την εκσκαφή-σκυροδέτηση τοιχίων και δαπέδου-επικάλυψη με πέτρα σε ότι αφορά την διαμόρφωση του χώρου έξω από την πόρτα του υπογείου, βγαίνουν κάτω των 15000 ευρώ, άρα είναι μία παράβαση. Τι κατηγορία την δηλώνω; Στην 4 νομίζω δεν ταιριάζουν, πρέπει να πάνε 5 και αυτές; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  11. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι κάποιος πελάτης με ολοκληρωμένη 100% αίτηση 4014 θέλει βεβαίωση για μεταβίβαση, πρέπει να μεταφερθεί η αίτησή του στον 4178 και μετά να βγει η βεβαίωση;
  12. Να ρωτήσω κάτι άλλο. ΟΚ, τις αρχικές υποβολές τις πέρασα στον νέο νόμο. Οι προσωρινές υπαγωγές με εξοφλημένα πρόστιμα που δεν έγιναν "οριστική υπαγωγή" για όποιο λόγο, προκειμένου να ολοκληρωθούν, θα πρέπει να περάσουν στον 4178 επίσης, απλά δεν χρειάζεται να γίνει τώρα, αν κατάλαβα καλά; Στο σύστημα για τον 4014, δεν έχει πιά κουμπί για ολοκλήρωση της διαδικασίας. Και ένα ακόμη: Στις παλιές με ολοκληρωμένη υπάγωγή, λείπει εντελώς το εικονάκι για ανέβασμα σχεδίων. Θα πρέπει να περάσουν στον 4178 προκειμένου να ανεβάσουμε ότι λείπει; Άρα, πρακτικά όλοι είναι υποχρεωμένοι να μπουν στον 4178;
  13. Έχω απ' όλες τις περιτπώσεις... Πληρωμένο παράβολο με μηδενικό υπόλοιπο γιατί υπερκαλύπτει το πρόστιμο, σε προσωρινή υποβολή, το οποίο μόλις είπε ο Ιάσωνας ότι δεν μεταφέρεται υποχρεωτικά. Πληρωμένο παράβολο με μικρό υπόλοιπο, σε προσωρινή υποβολή, το οποίο από ότι βλέπω οφείλει να μεταφερθεί. Εξοφλημένο πρόστιμο εφ' άπαξ, σε προσωρινή υποβολή, το οποίο επίσης έχουν αρκετοί πει ότι δεν μεταφέρεται υποχρεωτικά. Δηλώσεις με ολοκληρωμένη υπαγωγή, οι οποίες δεν μεταφέρονται εκτός και αν χρειαστεί ο πελάτης έγγραφο για μεταβίβαση κλπ. Όταν μεταφερθούν, θα πρέπει ο πελάτης να πληρώσει ανταποδοτικό υπέρ ΤΕΕ λόγω της μεταφοράς για να βγει η βεβαίωση; Σχέδια δεν έχω ανεβάσει σε καμμία περίπτωση, κυρίως λόγω οφειλών, αλλά από ότι είπατε δεν αποτελεί αυτό λόγο για μεταφορά στον Ν.4178. Οπότε ουσιαστικά, μεταφέρω μόνο τη μία αίτηση 4014 πριν τις 6/2/2014, αυτή με το μικρό ανεξόφλητο υπόλοιπο, πληρώνω το ανταποδοτικό τέλος ΤΕΕ των 15 ευρώ που αντιστοιχεί στο παράβολο της, δεν ξαναπληρώνω παράβολο για ένταξη στον 4178, και οφείλω εντός εξαμήνου να ανεβάσω σχέδια. Το υπόλοιπο του προστίμου που μένει να πληρωθεί, οφείλει να εξοφληθεί ως τις 6/2/2014; Σε γενικές γραμμές, όταν γίνεται μεταφορά για όποιο λόγο, η μόνη υποχρέωση που προκύπτει (αν δεν αλλάξεις κανένα στοιχείο της δήλωσης εννοώ) είναι να πληρωθεί το ανταποδοτικό υπέρ ΤΕΕ και όχι κάποιο άλλο χρηματικό ποσό (εκ νέου παράβολο ένταξης στον νόμο 4178 ας πούμε); Αν η μόνη επιβάρυνση είναι αυτή, γιατί να μην γίνουν μεταφορές για να "έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο" με τους γκρινιάρηδες πελάτες που ωρύονται ότι οι αιτήσεις τους είναι σε καταργημένο νόμο;
  14. http://rapidshare.com/files/171524940/extra_pachet_numbet_003.exe.011 Error The uploader has removed this file from the server. Αυτό ξέφυγε... :) Αν υποψιαστώ, ότι τα διέγραψες για να ανεβάσεις καινούριο πακέτο και ήμουν στο τελευταίο του παλιού και πρέπει ξανά μανά απ' την αρχή να τα κατεβάσω όλα, "θα πεθάααανω" που έλεγε και η χήρα Μήτση.... Αν έχεις την καλωσύνη, μπορείς να το δεις γιατί συνέβη και αν έγινε τυχαία, μπορείς να το ανεβάσεις πάλι; Ευχαριστώ πάρα πολύ! Edit: είδες δεν έκανα refresh τη σελίδα και στο μεταξύ βγήκε νέα έκδοση. Καταπληκτικό! Μπράβο και ευχαριστώ...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.