Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Nick_82

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Nick_82's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Χρησιμοποιω το ραφ για μπετο κυριως, αφου συνηθισεις το γεγονος οτι βαζεις εσυ τον οπλισμο στα στοιχεια σου ειναι μια χαρα. Προσφατα πηρα και το προσθετο για τα μεταλλικα. Θελει ακομα δουλεια το συγκεκριμενο ειδικα οταν θελεις να αλλαξεις διατομες μετα τον πρωτο ελεγχο. Για να το δωσω σε παραδειγμα: εστω οτι θες να βαλεις διαδοκιδες ΙΡΕ140 σε μια δοκο ΙΡΕ240 . Πρεπει να σπασεις τη δοκο σε επιμερους τμηματα βαζοντας κομβους ωστε να συνδεσεις τις τεγιδες. Αυτο γινεται ευκολα με μια εντολη αλλα εχεις σπασει τη δοκο σου σε πολλα τμηματα. Μετα τον πρωτο ελεγχο συνηθως θες να αλλαξεις τη δοκο σε μικροτερη ή μεγαλυτερη διατομη. Αυτο δεν γινεται ταυτοχρονα σε ολα τα τμηματα της δοκου αλλα πρεπει να γινει ενα ενα για καθε τμημα. Το ιδιο ισχυει και για τις κολωνες. Ειναι αρκετα κουραστικο και χρονοβορο. Πιστευω ομως αυτο θα αλλαξει σε καποια μελλοντικη εκδοση.
  2. Στις 25 του μήνα θα γίνει διαδικτυακό σεμινάριο σχετικά με τα σύμμεικτα για όποιον ενδιαφέρεται. καλό θα ήταν να είχαν και κάτι αντίστοιχο και για τα μεταλλικά για να δούμε τι παίζει και με αυτά.
  3. Η διαστασιολογηση των στοιχειων απο εσενα και οχι αυτοματα δεν ειναι τοσο τραγικη οσο φαινεται. Στην πραξη ειναι πιο απλο. Σιγουρα απαιτει παραπανω χρονο απο μια αυτοματη διαστασιολογηση αλλα εχεις καλυτερη εποπτεια του φορεα ετσι (ας πουμε εγω δεν θελω να εχω λογο εξαντλησης πανω απο 0,90). Γλυκοκοιταζω το προσθετο για μεταλλικα-συμμικτες, μηπως το εχει δοκιμασει καποιος;
  4. γιατι δε το κανεις export σε obj ; δεν ξερω αν μπορεις να το ανοιξεις απευθειας το αρχειο σου απο το lumion. υπαρχει σιγουρα tutorial για την διαδικασια εισαγωγης sketchup σε Lumion. δες αυτο :https://www.youtube.com/watch?v=Fjxghyn8cas
  5. βολευει αρκετα να σχεδιασεις ενα σκαριφημα σε dwg, το εισαγεις στο sketchup,το βαζεις σε ενα γκρουπ,το κλειδωνεις και πανω εκει σχεδιαζεις. πορτες-παραθυρα φτιαχνεις ειτε μονος σου,ειτε απο βιβλιοθηκη ειτε απο διαφορα plugins που κυκλοφορουν. καλο ειναι να βαζεις καθε στοιχειο (τοιχος,παραθυρα,πλακες) σε διαφορετικο layer και γκρουπ ωστε να μπορεις να κανεις ευκολα αλλαγες στο αρχιτεκτονικο αν χρειαστει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.