Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

xarhs1990

Members
  • Περιεχόμενα

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

xarhs1990's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • One Year In
  • Collaborator Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μάλλον βιαστήκατε πολύ να απαντήσετε χωρίς να έχετε διαβάσει τις παρακάτω απαντήσεις μου στους κυρίους! Ανέφερα ότι συζητάω με συναδέλφους έμπειρους για να αποκτήσω πρωτίστως τον τρόπο σκέψης τους και δεύτερον να μπορώ να βαδίσω στο σωστό μονοπάτι σχετικά με τα στατικά! Δε βρήκα ένα μπετατζή και του ειπα χτίσε…Το ότι έχω μάθει τακτοποιήσεις κτλ δε σημαίνει ότι δε μπορώ να ασχοληθώ μελλοντικά με τη κατασκευή εφόσον μαθω το αντικείμενο… Το να βγάλω κανα ψιλό δε το εννοώ ότι πάω να κάνω μια πρόχειρη δουλειά…για μένα ίδια ευθύνη έχεις είτε κανεις αυθαίρετο είτε βγάλεις άδεια είτε φτιάξεις στερνά…όταν παίζεις με τα λεφτά του κοσμάκη εκεί έξω, οφείλεις να είσαι αυτός που πρέπει και όχι να τα αρπάξεις και να γελάς!! Δεν έδειξα καμία βεβαιότητα για το ότι το μόνο καλούπι είναι καλύτερο απο το διπλό…θεωρώ νομίζω ειπα!(Αν κάνω λάθος ζήτω συγνώμη γιατί στέλνω απο κινητό κ δε βλέπω το προηγούμενο μήνυμα) και το ειπα από συζητήσεις μηχανικων που έχουν φτιάξει πολλές πισίνες! Ο λόγος που έγραψα στο φόρουμ είναι ο προφανής που φτιάξατε το φόρουμ..να διαβάζεις , να λύνονται οι απορίες σου, να ρωτάς όσο χαζό και αν είναι κάτι…διαφορετικά φτιάξτε ένα φόρουμ για μηχανικους με εμπειρία αποδεδειγμένη! Δε ζήτησα απο κανέναν κύριο/α να μου κάνει επίλυση στατικών…άποψη ζήτησα!
  2. Εκτιμώ πολύ την απαντησή σας και τη σέβομαι...σαφώς και διατρέχει κινδύνους και το αναγνωρίζω...συζητάω πάντα με πιο έμπειρους μηχανικούς αλλά και μπετατζήδες οι οποίοι όσο να ναι το τεχνικό κομμάτι το ξέρουν χωρίς όμως να πηγαίνω με τα δικά τους κριτήρια. Δεν έχω αναλάβει τη δουλειά, απλά ασχολήθηκα να δω μήπως μπορώ να βγάλω άκρη με το χέρι γιατί δεν έχω τη δυνατότητα να αγοράσω προγράμματα στατικά ακόμη. Τέτοιες απαντήσεις σαν τις δικές σας μας δίνουν κίνητρο για το ότι μπορούμε κι εμέις να εξελιχθούμε. Ευχαριστώ! Ευχαριστώ για την απάντηση...Έχω υπολογίσει τα κυβικά μπετού για την κατασκευή πισίνας μαζί με τον πυθμένα (με 25αρια τοιχία) και προσπαθώ να βγάλω άκρη με τα σίδερα γιατι το 100 κιλα/ κυβικό που ακουώ είναι πολυ μπακάλικο. Φ10/15 μου είπαν συνάδελφοι αλλά και μπετατζήδες είναι πολύ σύνηθες για πισίνες 32 τ.μ. όπως και στη δική μου περίπτωση γι αυτο ρώτησα την αποψή σας. Δεν γνωρίζω πόσα κιλά σίδερα βγάζει το κθβικό. Ευχαριστώ.
  3. Eυχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας...βλέπω ο κόσμος δε χάνει ευκαιρία να ειρωνευτεί και να χλευάσει! Εύγε!!! Για να σας λύσω την απορία, όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενα ποστ είμαι νέος μηχανικός και αυτό που έχω μάθει μόνος μου και ασχολούμαι , χωρίς να έχω μαμά μπαμπά θείο μηχανικό είναι να κάνω τακτοποιήσεις αυθαιρέτων, τοπογραφικά και ΜΚ άδειες. Επειδή λοιπόν κάπως πρέπει να ξεκινήσουμε από τα βασικά και όχι κάνοντας ουρανοξύστη θεώρησα οτι πρέπει να αρχίσω από μια πισίνα μήπως και βγάλουμε κανά ψιλό παράπανω. Οι μηχανικάρες εδώ μέσα δε θα ξέρουν τι είναι τα ''ψιλά'' λογικά. ΥΓ. Για να προλάβω μερικούς καλοπροαίρετους, όχι από τις σχολές μας δε βγήκαμε όλοι προφέσορες ούτε στατικοί!
  4. Καλημέρα σας..Παλιό το θέμα αλλά δε βρήκα κάποιο άλλο πιο σχετικό.. Λόγω του ότι δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με πισίνες θα ήθελα να σας ρωτήσω κάποια πράγματα και όποιος γνωρίζει αν μπορούσε να απαντήσει θα το εκτιμούσα. Αρχικά, σκέφτομαι για μονή σκυροδέτηση (κοστούμι) και όχι διπλή...θεωρώ πιο safe από άποψη διαρροών. Ποιά είναι η αποψή σας? Υπάρχει κάποια εφαρμογή free που να υπολογίζει στατικά? Για οπλισμό, για 48,25 κυβικά πισίνας (14,30 κυβικά μπετού με 25 εκ. τοιχίων), σε συζητήσεις που έχω κάνει καταλήγουμε στο Φ10/15 (άλλοι είπαν Φ10/20 για πιο οικονομικά). Πόσα κιλά σιδήρου βγάνει στο κυβικό? Με συγχωρείτε αν είναι χαζές οι απορίες μου αλλά δεν έχω την μεγάλη εμπειρία.
  5. ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας και την ενημέρωση...είναι λίγο στο ''φλου'' ας το πούμε το αν είναι οικοδομήσιμο ή όχι ένα τέτοιο γεωτεμάχιο...Το θέμα είναι ποιος θα πάρει την ευθύνη..
  6. ευχαριστώ για την απάντηση...ήδη έχω μιλήσει με την ΑΔΜΗΕ και περιμένω απάντηση τους...οπότε δε γίνεται κατάτμηση άρα μένει ως έχει το οικόπεδο και αν μπορεί να οικοδομηθεί θα οικοδομηθεί με τους εντός οικισμού όρους δόμησης στο τμήμα του εκτός (αν και εφόσον δεν υπάρχουν πολλοί περιορισμοί από ΑΔΜΗΕ). ΥΓ: Σχετικά με τον τονισμό των λέξεων στα παραπάνω ποστ θα διορθωθεί, έστελνα από κινητό.
  7. καλημέρα...γιατί δε μπορεί να κατατμηθεί? επειδή δεν έχει την αρτιότητα καλυμμένη των εκτός οικισμού πριν τη κατάτμηση ? από τη στιγμή που μπορώ να χτίσω στο κομμάτι του εκτός οικισμού, δεν αποκτά τους όρους δόμησης του εντός? Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  8. Screenshot_1.bmp Σας παραθετω μια ληψη του τεμαχιου (μη λαμβάνετε υπόψιν τη κίτρινη γραμμη)... το συνολικο εμβαδο είναι 3500 τ.μ. και το τμήμα που βρίσκεται εντός οικισμού είναι 300 τ.μ. Η αρτιότητα για τα εντός οικισμού είναι 500 τ.μ. και για τα εκτός είναι 4000 τ.μ. στη συγκεκριμενη περιοχη. Ο ιδιοκτήτης θελει να το χωρίσει στα δύο (κιτρινη γραμμη) και να πουλήσει το ενα οπότε πιθανόν ενα μελλοντικο κτισμα να πέφτει κάτω απο τον αξονα ΥΤ αν υπαρχει δουλεία η καποιος περιορισμός. Μη χαλάμε το θεμα γιατι είμαστε εκτός απλα το εβαλα εδω μιας και υπαρχει το θεμα με τους πυλωνες ΥΤ. Ευχαριστω
  9. ευχαριστω για την απαντηση...σιγουρα το κόστος θα είναι πολυ υψηλο...σκεφτόμουν μηπως αναλάμβανε το κόστος η ΔΕΔΔΗΕ με καποια αίτηση περι περιορισμου δόμησης κτλ. ναι το γνωρίζω ότι ουσιαστικά μπορείς να χτίσεις στο κομματι εκτός οικισμου με τους όρους δόμησης του εντός απλα νομίζω οτι θα πρέπει να έχω την αρτιότητα για του εκτός οικισμού σωστα? (δεν ειμαι σιγουρος).. ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
  10. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα σας...θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση...έχω ένα γεωτεμάχιο το οποίο είναι εν μέρει εντός οικισμού (μισό εντός μισό εκτός) και από το τμήμα του εντός οικισμού ακριβώς στο κέντρο του περνάνε καλώδια υψηλής τάσης...δε γνωρίζω πόση τάση έχουν τα καλώδια απλά στο τοπογραφικό αναφέρει ότι είναι ΥΤ... διαβάζω διάφορα στο φόρουμ αλλά δε βγάζω άκρη...υπάρχει δυνατότητα μετατόπισης των καλωδίων/πυλώνα έτσι ώστε να μην επηρεάζει τη δόμηση, διότι αν έχω περιορισμό πχ 20 μ. εκατέρωθεν του άξονα του πυλώνα δε μπορώ να χτίσω στο τμήμα του εντός πράγμα που σημαίνει ότι χάνω την αρτιότητα αν με ''πετάξει'' στο τμήμα του εκτός οικισμού. Ευχαριστώ πολύ.
  11. Συνάδελφοι καλησπέρα σας.. Έχω την εξής περίπτωση... Το 2007 εκδόθηκε οικοδομική άδεια για ανέγερση τριωρόφου οικοδομής (Υ,Ι,Α΄οροφος). Η κατασκευή δεν ολοκληρώθηκε παρά μόνο του φέροντα οργανισμού (τοιχοποιίες, σκελετός, εσωτερικά και εξώστες). Η άδεια του έχει ακόμη ισχύ. Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να πουλήσει την οικοδομή και κατόπιν αυτοψίας μου διαπιστώνω ότι υπάρχουν αυθαιρεσίες στις διαστάσεις των πλευρών (σε ορισμένες πάνω του 5%), ανοίγματα κτλ. Θα χρειαστεί τακτοποίηση 4495/2017 και μετά αναθεώρηση για να γίνει η μεταβίβαση? Το να κάνει την τακτοποίηση μόνο και να κάνει την αναθεώρηση ο νέος ιδιοκτήτης είναι εφικτό? Ευχαριστώ πολύ.
  12. άρα απ' οτι κατάλαβα θα κανω ΗΤ για το τμήμα των 40 τ.μ. Πως θα γίνει αυτο όμως δίχως να υπάρχει κάποια συμβολαιογραφική πράξη?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.