Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κανείς

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Βοτανικός
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.020 profile views

Κανείς's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • One Year In
  • Reacting Well Rare
  • Collaborator Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

33

Φήμη στην κοινότητα

  1. Χαρακτηρισμός τιμολογίου τραπεζικών προμηθειών: Χαρακτηρισμός Ε3 Κατηγορία: "2.4 Γενικά Έξοδα με δικαίωμα έκπτωσης ΦΠΑ" Είδος: "Χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα (Ε3_586)" Χαρακτηρισμός ΦΠΑ Κατηγορία: "Χαρακτηρισμοί ΦΠΑ" Είδος: "Αγορές και δαπάνες στο εσωτερικό της χώρας (κωδ.361-Φ2)" Το έξοδο λαμβάνεται υπ' όψιν και για το βιβλίο εσόδων-εξόδων και για την περιοδική δήλωση ΦΠΑ.
  2. Μπορείς να απασχολείσαι σε έναν ή δύο αντισυμβαλλόμενους–εργοδότες, και το εισόδημα να προέρχεται αποκλειστικά από αυτούς. 'Η να απασχολείσαι σε έναν εργοδότη ως μισθωτή και να παρέχεις υπηρεσίες σε άλλους δύο (ή έναν) αντισυμβαλλόμενους–εργοδότες.
  3. 1. Οι συνταξιούχοι θα υποβάλουν τροποποιητικές, αλλά για τις ασφαλιστικές εισφορές δεν γίνεται το ίδιο. Τα ποσά των συντάξεων είναι έσοδα για το έτος στο οποίο αφορούν, ανεξαρτήτως του έτους καταβολής. Αντιθέτως, οι εισφορές είναι έξοδα για το έτος καταβολής, ανεξαρτήτως του έτους στο οποίο αναφέρονται. 2. Σωστά, όποιον τρόπο και να ακολουθήσεις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Εάν έχεις κάνει συμψηφισμό μέσω του ΕΦΚΑ με τις μηνιαίες εισφορές, ακολούθησε τον δεύτερο τρόπο.
  4. @janna Θα εκδώσεις βεβαίωση από την ηλεκτρονική πλατφόρμα και εκτός από το έντυπο της βεβαίωσης θα παραδώσεις και τα έντυπα της δήλωσης-υπαγωγής για τον σκοπό αυτό. Η τιμή ζώνης δεν χρησιμοποιείται πουθενά, γι' αυτό μπορείς να συμπληρώσεις την πραγματική.
  5. @BAS Ο λόγος σύνταξης της ηλεκτρονικής ταυτότητας είναι (κρίσιμο) στοιχείο της και γι΄αυτό μας ενδιαφέρει. Εξ ου και η ύπαρξη σχετικού πεδίου επιλογών (αιτιολογία). Για το ΠΕΑ, η υπουργική απόφαση αναφέρει ότι περιλαμβάνεται στα απαιτούμενα έγγραφα "εφόσον απαιτείται". Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί: δεν απαιτείται ΠΕΑ σε όλες τις περιπτώσεις. Για κατεδάφιση, προφανώς, δεν απαιτείται. Τι να εξεταστεί, δηλαδή, με το ΠΕΑ; Ποιες βελτιώσεις πρέπει να γίνουν σε κτίσμα που πρόκειται να κατεδαφιστεί;
  6. Πρέπει να μεταβείς στη ΔΟΥ που ανήκεις ώστε να αποκτήσεις τη δυνατότητα διενέργειας ενδοκοινοτικών συναλλαγών μέσω μεταβολής εργασιών. Κατόπιν τούτου, μπορείς να εκδώσεις το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Υποχρεούσαι να υποβάλεις δήλωση ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών συναλλαγών έως την 26η ημέρα του επόμενου μήνα.
  7. Απαιτείται βεβαίωση κυρίας χρήσεως, για την έκδοση της οποίας εξετάζεται και η νομιμότητα του χώρου.
  8. Εκτός της υπέρβασης δόμησης, υπάρχει και διαφορετική διαμερισμάτωση.
  9. Οι ερωτήσεις σου δεν αφορούν την ηλεκτρονική τιμολόγηση, αλλά την καταχώρηση παραστατικών στο mydata. Υποθέτω ότι έχεις δικαίωμα χρήσης της φόρμας καταχώρησης (μέχρι 50 τιμολόγια ή ακαθάριστα έσοδα μέχρι 50.000). Στα τρία πρώτα ερωτήματα και στο πέμπτο, η απάντηση είναι θετική. Για το τέταρτο: η υποχρέωση διαβίβασης, για το 2021, αφορά μόνο τα παραστατικά εσόδων.
  10. H διαβίβαση των παρακρατούμενων εισφορών είναι υποχρεωτική, μολονότι δεν απαιτείται να αναγράφονται επί του τιμολογίου. Επιλέγεις: "Προσθήκη νέου φόρου", τύπος φόρου "Κρατήσεις" και γράφεις το ποσό. Η συνολική αξία είναι το ποσό που εισπράττει ο εργαζόμενος λόγω του τιμολογίου, δηλαδή για τον ασφαλισμένο σύμφωνα με την παρ. 9 του αρ.39 του Ν. 4387/16: Συνολική αξία = Καθαρή Αξία + ΦΠΑ – Παρακράτηση 20% – Κρατήσεις
  11. Συνάδελφε σου συστήνω να συμβουλεύεσαι λογιστή, τουλάχιστον μέχρι ν' αποκτήσεις οικειότητα με τα φορολογικά. Τα 006 και 007 είναι σωστά. Άλλο είναι ο παρακρατηθείς φόρος, δηλαδή το 20% (892,80 στην περίπτωσή σου), και άλλο το παρακρατηθέν ποσό των ασφαλιστικών εισφορών. Το 892,80 δεν είναι έξοδο. Φορολογικά είσαι οιονεί μισθωτός και το φορολογητέο εισόδημα είναι ίσο με τα έσοδα (ποσό τιμολογίων) μείον τις ασφαλιστικές εισφορές που σου αντιστοιχούν (όχι του εργοδότη).
  12. Οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν καταβληθεί από τον εργοδότη σου μέσω ΑΠΔ. Το ποσοστό των εισφορών που σου αντιστοιχεί (και παρακρατήθηκε) εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδά σου. Στον πίνακα Ζ’ του Ε3 συμπληρώνονται τα έσοδα και τα έξοδα (περιέχονται και στο βιβλίο εσόδων-εξόδων). Οι εισφορές ανήκουν στα "διάφορα λειτουργικά έξοδα". Δεν γνωρίζω αν έχεις λάβει κάποια βεβαίωση για το ποσό αυτό ούτε αν το καταγράφεις ως έξοδο στο βιβλίο.
  13. Η γνώμη μου είναι ότι χάνουμε την ουσία. Η διατύπωση θα μπορούσε να είναι: "πλάτος δρόμου τουλάχιστον 8 μέτρα". Τυπικά η παρατήρηση είναι σωστή. Γράψε στα σχέδια λίγο μεγαλύτερο πλάτος δρόμου.
  14. Σωστά, αφού δεν έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής, δεν τίθεται θέμα πληρωμής εισφορών.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.