Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρελός Επιστήμων

Members
  • Περιεχόμενα

    149
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Τρελός Επιστήμων last won the day on Νοέμβριος 16 2023

Τρελός Επιστήμων had the most liked content!

Profile Information

  • Ενδιαφέροντα
    Πολλά και Διάφορα
  • Τοποθεσία
    Ελλάς
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Τρελός Επιστήμων's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

  • Helpful Rare
  • One Year In
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

37

Φήμη στην κοινότητα

  1. H πολικότητα της τάσης στην από πάνω φωτό πρέπει να είναι ανάποδα από ότι την έχω σχεδιάσει...
  2. Συγγνώμη, λάθος, τη max διαφορά δυναμικού θα την έχεις μεταξύ των 2 μηδενισμών του ηλεκτρικού πεδίου του κύματος χωρικά. Που χωρικά συμπίπτει με απόσταση ίση με το μισό του μήκους κύματος. Γενικά είναι και ο λόγος που οι διπολικές κεραίες έχουν επιθυμητό μήκος ίσο με το ήμισυ του μήκους κύματος των συχνοτήτων που ενδιαφερόμαστε να πιάσουμε.
  3. Το μονωμένο αντικείμενο, ίσως είσαι εσύ, και γειώνεσαι όταν ακουμπάς κάτι ήδη γειωμένο. Ανάλογα κι όλας τη σόλα των παπουτσιών σου. Δεν ξέρω, λέμε όμως... Βάλε ένα βολτόμετρο στο AC και δοκίμασε να μετρήσεις μεταξύ του εαυτού σου και του γειωμένου αντικειμένου πριν το ακουμπήσεις τη διαφορά δυναμικού. Και αν μετρήσεις κάτι θα χαρώ να μας το μοιραστείς. Το μεγάλο μήκος κύματος σημαίνει ότι θέλεις μεγάλη επιφάνεια για να δημιουργηθεί διαφορά δυναμικού. Σκέψου ότι τη max διαφορά δυναμικού θα την έχεις μεταξύ κορυφής και κοιλάδας του κύματος, που λόγω του μεγάλου μήκους του θα απέχουν αρκετά χωρικά, μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Κατάλαβες πως το εννοώ;
  4. Βασικά, νομίζω πως το ηλεκτρομαγνητικό κύμα δεν πρέπει να έχει σχέση με το τσίμπημα που λες... Το ηλεκτρομαγνητικό κύμα έχει μεγάλο μήκος κύματος για να δημιουργήσει διαφορά τάσης ικανή για τσίμπημα. Οπότε γράψε άκυρο για το κύμα. Το ηλεκτρικό πεδίο υπάρχει σίγουρα μεταξύ γραμμής και γης, οπότε καθώς αυτό είναι μεταβαλλόμενο, ανάλογα με τη χωρητικότητα που έχει η γραμμή με ένα μονωμένο μεταλλικό αντικείμενο, με το που το ακουμπήσει ένας γειωμένος άνθρωπος το μονωμένο αυτό αντικείμενο, το σώμα του ανθρώπου διαρρέεται με το αναλογο ρεύμα (ανάλογο της προαναφερθείσας χωρητικότητας). Τώρα όσον αφορά το μαγνητικό πεδίο, αυτό μπορεί να δημιουργήσει δινορρεύματα σε αγώγιμα μέρη, όπως το σώμα του ανθρώπου, αλλά αυτά τα δινορρεύματα δε νομίζω πως είναι ικανά για το τσίμπημα. Ούτε το μαγνητικό πεδίο είναι ισχυρό στον αέρα.
  5. Θα βάλετε ένα μετρητή κιλοβατωρών στον πίνακα του κάθε διαμερίσματος και όταν θα έρχεται η ώρα της πληρωμής του λογαριασμού, θα χωρίζετε τις χρεώσεις προμηθείας και τις ρυθμιζόμενες αναλογικά με την κατανάλωση του κάθε διαμερίσματος. Τα χαράτσια του δήμου, θα τα χωρίζετε αναλογικά με τα τετραγωνικά των διαμερισμάτων και τα υπόλοιπα που είναι πάγια, κάτι ταμεία, κάτι ΕΡΤ, στη μέση.
  6. ΤΕΕ; Τι έπαθες; Σου θίξανε τα συμφέροντα επειδή οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν κουμάντο στη γειτονιά τους και να την κρατήσουν καλαίσθητη; ΤΕΕ; Για αυτό σε πληρώνω κάθε χρόνο; Για να τα τρως σε εξώδικα και δικηγόρους; ΤΕΕ, δεν το περιμενα αυτό από σένα.
  7. χαχαχα άστα να πάνε. Όπως τα λες. Ο Θεός με τους φτωχούς, γιατί οι άλλοι δε χορταίνουν.
  8. Περίπου. Στο στατικό ηλεκτρισμό το πεδίο μεταξύ των δύο σωμάτων πριν την επαφή τους είναι σταθερό, ενώ στην περίπτωση της ηλεκτρισμένης γραμμής είναι μεταβαλλόμενο με ημιτονοειδή κυματομορφή. Αλήθεια ε; Δεν το ήξερα αυτό. Αρκετά ενδιαφέρον, δε γνωρίζω όμως την εξήγηση. Από όσο ξέρω και ελπίζω να μη λέω μπαρούφες, το μεταβαλλόμενο ηλεκτρικό πεδίο που οφείλεται στην τάση ως προς γη και μεταξύ φάσεων της γραμμής προκαλεί ηλεκτρομαγνητικό κύμα και το μεταβαλλόμενο ρεύμα της γραμμής προκαλεί επίσης ηλεκτρομαγνητικό κύμα. Τώρα, μήπως γίνεται εκεί καμιά επαλληλία των δύο κυμάτων που οφείλονται σε διαφορετικές αιτίες και ενισχύεται κατά τόπους το πεδίο; Δεν έχω ιδέα...
  9. Πρέπει να οφείλεται στο ηλεκτρικό πεδίο από ότι έχω καταλάβει, καθότι και αφόρτιστη να είναι η γραμμή, δηλαδή να μη διαρρέεται από ρεύμα, πάλι θα σε <<τσιμπάει>> το ρεύμα, από τη στιγμή που είναι ηλεκτρισμένη, δηλαδή υπό τάση. Κατά τα άλλα υπάρχει μια μικρή σύγχυση μεταξύ ηλεκτρικού και μαγνητικού πεδίου στο AC, καθότι τα μεταβαλλόμενα αυτά μεγέθη προκαλούν το ένα το άλλο, με αποτέλεσμα το γνωστό μας ηλεκτρομαγνητικό κύυυυμα. Πραγματικά θα χαρώ αν κάποιος καταφέρει να μας εξηγήσει αναλυτικά πως εξασθενεί στον αέρα το ηλεκτρομαγνητικό κύμα, τι επιδράσεις έχει στα αγώγιμα τμήματα και πως τα δύο πεδία περιπλέκονται κοντά και μακρυά από την πηγή τους.
  10. Για τα λεφτάα τα κάνεις όλα, για τα λεφτάα δε μ' αγαπάς, μα θά 'ρθει κάαποτε η ώρα και δε θα ξέερεις που χρωστάς
  11. Θα σου απαντήσω με βάση τη λογική μου γιατί δεν έχω διαβάσει πουθενά κάποιον κανονισμό περί τούτου. Κοίτα, η θεωρία λέει ότι 2 x 1,5 = 3 (mm)^2 > 2,5 (mm)^2. Άρα η θεωρία λέει ότι είναι μια χαρά λύση, αρκεί βέβαια τα 2 1,5άρια καλώδια να ενώνονται τέλεια σε ένα καλώδιο στις άκρες τους ώστε να μην έχεις διαφορετική αντίσταση 0⁰⁰⁰ στο ένα 1,5άρι από ότι στο άλλο. Επειδή αυτή η τέλεια ένωση/σύνδεση με τους ακροδέκτες είναι ρίσκο στις πραγματικές εγκαταστάσεις, προτιμάται να μη γίνεται. Άσε που στη δικιά σου περίπτωση δεν ξέρεις και που αλλού δίνουν οι γραμμές. Αυτά λέει η λογική. Οι κανονισμοί μπορεί να λένε άλλα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.