Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

sotirisnastos

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by sotirisnastos

  1. Το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει ούτε δίκτυο ομβρίων αλλά ούτε παντορροϊκού συστήματος στην περιοχή αυτή. Άρα το λογικό είναι να βγούνε προς τον φυσικό αποδέκτη, παρόλλα αυτά και πάλι έχουν παράπονα. Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας.
  2. Ευχαριστώ για την απάντηση, μπορείς αν δεν είναι κόπος, να μου πεις τον κανονισμό που αναφέρει για το νερό χρήσης;
  3. Καλησπέρα σας, μία κατοικία έχει αυτόματο ποτισμό και τα νερά βγαίνουν στον δρόμο αλλά κάνουν παράπονα οι γείτονες και δεν βρίσκω στις νομοθεσίες να αναφέρουν κάτι συγκεγκριμένα για αυτά τα λύματα πέρα της αστυνομικής διάταξης και απο τον νόμο 2696/1999 που μιλάνε γενικά για διαρροές και ρυπάνσεις στον δρόμο. Αναρωτιέμαι πού μπορώ να στείλω αυτά τα υγρά. Σε περίπτωση βροχής ξέρω πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί το νέρο από το πότισμα δεν συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία αυτή, παρόλλο που όλοι τα βγάζουν στον δρόμο. Μπορώ να τα στύλω στην αποχέτευση, υπάρχουν άλλες αναλακτικές;
  4. Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη ανταπόκριση. Άρα πρέπει να πάρω τα prospectus εταιριών για να συνεχίσω την μελέτη. Εννοώ πως πέρα από το γεγονός ότι οι σωλήνες πρέπει να είναι διαμορφωμένοι έτσι ώστε να είναι συμβατοί με τις προδιαγραφές του ψυκτικού μέσου (R410a στην συγκεκριμένη περίπτωση), δεν έβρισκα άλλες οδηγίες / απαγορεύσεεις για την επιλογή του σωλήνα. Από παλίες μου σημιώσεων βρήκα ότι η διάμετρος του σωλήνα υπολογίζεται από έναν πίνακα βάση της παροχής, το υλικό και το εύρος πτώσης πίεσης.
  5. Καλησπέρα σας είμαι πρακτικάριος σε κατασκευαστική και έχω κάνει μελέτη κλιματισμού και ψυκτικών φορτίων στο κτήριο, έχω επιλέξει τεχνολογία VRV με Multi-split και προσπαθώ να καταγράψω την διαδρομή τις σωλήνωσης στο κτήριο και την επιλογή υλικού των σωληνών. Πέρα από το γεγονός ότι το ψυκτικό είναι R410a και ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί υλικό ειδικά για το συγκεκριμένο ψυκτικό, δεν βρίσκω κανονισμούς ή υπόδειγμα που να με καθοδιγεί για τα χαρακτηριστικά των σωληνώσεων (διάμετρο, μέγιστο μήκος κ.α). Μήπως μπορεί κάποιος να μου παραθέση κάποιο κανονισμό / νομοθεσία ; Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.