Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

papathvas

Core Members
  • Περιεχόμενα

    367
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Everything posted by papathvas

  1. Οταν δεν υπάρχει σύσταση, το ποσοστό της συγκυριότητας πάει αναγκαστικά και στα κτίρια. Το πως και γιατί βγήκαν αυτές οι άδειες δεν μπορούμε να το αλλάξουμε τώρα. Το θέμα είναι τι μπορεί να γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.
  2. Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπρώσεις είναι ότι ο ιδιοκτήτης με το αδόμητο τμήμα δεν θέλει (τουλάχιστον όχι άμεσα) να χτίσει, αλλά υποχρεούτε να δηλώνει το ποσοστό του και επί του κτιρίου. Θα ήθελα και εγώ να ακούσω μερικές προτάσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ειδικά τώρα που ήρθε και το κτηματολόγιο και δεν μπορεί να δηλώνει ο καθένας ότι θέλει.
  3. https://gis.ktimanet.gr/gis/forestfinal και πατάς το πράσινο βελάκι για να τα κατέβει το shp αρχείο.
  4. Τυχερός είσαι. Τα στέλνω με ψηφιακή υπογραφή και την κανονική σφραγίδα επάνω στο pdf έτσι ώστε απλά να το εκτυπώσουν έγχρωμο και δεν το δέχονται 9/10 συμβολαιογράφους. Θέλουν "το πρωτότυπο με την μπλε σφραγίδα"
  5. Συνάδελφε κάνω την διαδικασία όπως αναφέρεις και μου βγάζει σφάλμα. Συγκεκριμένα στην καρτέλα "Στοιχεία γεωτεμαχίων" έχει 2 εγγραφές στο topo_prop. Σβήνω την απαλλοτρίωση του πυλώνα και κρατάω της ιδιοκτησίας μου, της οποίας κιόλας το εμβαδόν είναι το σωστό μετά την αφαίρεση της απαλλοτρίωσης. Στον έλεγχο πληρότητας - υποβολή όμως μου βγάζει σφάλμα Πρόεκυψε σφάλμα στην παραγωγή του Αποδεικτικού υποβολής
  6. Το πιο λογικό είναι να έχει "ανοίξει" η γωνία στη διασταύρωση με την πάροδο του χρόνου για την ευκολότερη στροφή μεγάλων κυρίως οχημάτων. Από τη στιγμή που υπάρχει τίτλος, τοπογραφικό και κτηματολόγιο, τα οποία συμφωνούν, τότε το τριγωνάκι είναι του πελάτη σου και ο δήμος υποχρεούται να τον επαναφέρει εκεί που πρέπει.
  7. Καλημέρα, όχι δεν γίνεται έτσι. Για οποιαδήποτε δικαιοπραξία χρειάζεται Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου η οποία εμπεριέχει και την βεβαίωση του μηχανικού. Για να δεις αν έχεις αυθαιρεσίες καθώς και για την σύνταξη της Η.Τ.Κ. πρέπει να απευθυνθείς σε μηχανικό ο οποίος θα κάνει όλη την διαδικασία.
  8. -ίδιος ιδιοκτήτης -όχι συμβολαιογραφική συνένωση, θέλει να βγάλει άδεια στο ενιαίο για καλύτερη θέση κτιρίου (βιομηχανικό) + εξωτερικές διαμορφώσεις -Από την εγκύκλιο 10/11/2022: Δ) Συνένωση γηπέδων Με τη διάταξη της παρ. 6 του άρθρου 33 του ν.4759/2020, επιτρέπεται η συνένωση όμορων γηπέδων για την ενιαία λειτουργική τους αξιοποίηση, εφόσον συντρέχουν οι δύο οριζόμενες προϋποθέσεις, ήτοι προκύπτει γήπεδο εμβαδού τουλάχιστον τεσσάρων στρεμμάτων και ταυτόχρονα ένα από τα γήπεδα που συνενώνονται είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα ή κατά παρέκκλιση άρτιο και οικοδομήσιμο βάσει των διατάξεων που ίσχυαν μέχρι την έναρξη ισχύος του ν.4759/2020, συμπεριλαμβανομένων και των αρτίων γηπέδων της παρ.3 του άρθρου 23 του ν.3212/2003. Η διάταξη, που καταλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις γηπέδων (με ή χωρίς πολεοδομικό σχεδιασμό 1 επιπέδου ή διατάγματα που καθορίζουν όρους και περιορισμούς δόμησης σε περιοχές εκτός σχεδίου), αποσκοπεί αποκλειστικά στη βελτίωση της αρτιότητας και οικοδομησιμότητας των γηπέδων που συνενώνονται, μπορεί να οδηγεί και σε συνενούμενα μεγαλύτερα της αρτιότητας γήπεδα και σε κάθε περίπτωση οι όροι δόμησης που επιτρέπονται είναι εκείνοι που αντιστοιχούν στο σύνολο της ενοποιημένης μέσω διοικητικής πράξης (οικοδομική άδεια) έκτασης. Το ίδιο ισχύει και για την τήρηση των λοιπών όρων και περιορισμών για τη δόμηση νέων κατασκευών ή επέκταση υφιστάμενων (αποστάσεις από τα όρια κλπ), που εφαρμόζονται για το εμβαδόν των συνενωθέντων γηπέδων.
  9. Εκτός σχεδίου σε περιοχή με ΓΠΣ το οποίο ορίζει ελάχιστο όριο κατάτμησης και αρτιότητας τα 10στρέμματα. Έχουμε 2 τεμάχια, το ένα άρτιο κατά κανόνα και το άλλο άρτιο κατά παρέκκλιση. Σύνολο και τα 2 είναι κάπου στα 8στρ. Μπορούμε να κάνουμε λειτουργική συνένωση για ενιαία έκδοση οικοδομικής άδειας ή λόγο ΓΠΣ υπερισχύει του 4759/20; Στην εγκύκλιο αναφέρει ότι πας με 4στρ. αρτιότητα και ισχύει και σε περιοχές με ή χωρίς πολεοδομικό σχεδιασμό πρώτου επιπέδου. Στην περίπτωση αυτή όμως ακυρώνεις το ΓΠΣ.
  10. Σβήσε από τις χρήσεις στέγαστρο και πυλωτή. Επίσης το στέγαστρο σβήστο και από τις επιφάνειες.
  11. έχει πρόβλημα σήμερα η σελίδα
  12. Πρέπει ο γεωγραφικός εντοπισμός της ΗΤΚ να αντιστοιχεί με τον εντοπισμό της δήλωσης του 4495 που επισυνάπτεις. Δεν μιλάμε να είναι ακριβώς τα πολύγωνα, τα οποία τα σχεδιάζεις στο περίπου έτσι και αλλιώς, αλλά να μην έχει γίνει ο εντοπισμός στο διπλανό οικόπεδο ξερω γω.
  13. Το πρόβλημα με το crop στα pdf το είχα μόνο με acrobat. Με τα υπόλοιπα προγράμματα που δοκίμασα γίνεται κανονικά.
  14. Το εμβαδόν που αναγράφεται στην στήλη τελική ιδιοκτησία είναι το επίσημο και αυτό που έχει μεταγραφεί. Το εμβαδόν που προκύπτει από τις συντεταγμένες είναι το σωστό (τουλάχιστον για τους μηχανικούς). Αναγράφεις και τα 2 στο τοπογραφικό και συνεννοείσαι με τον συμβολαιογράφο καθώς και με την τεχνική υπηρεσία του δήμου.
  15. Θέλει προσοχή με τις συστάσεις για τις ΗΤΚ. Τα λέμε από την αρχή του τελευταίου εξοικονομώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.