Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κέρβερος

Members
  • Περιεχόμενα

    39
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Κέρβερος last won the day on Ιανουάριος 21 2023

Κέρβερος had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.728 profile views

Κέρβερος's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • One Year In
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

66

Φήμη στην κοινότητα

  1. @tirbouson η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί: Μόλις αντληθούν τα δεδομένα του συσχετιζόμενου παραστατικού, δίπλα από τα ποσά υπάρχει κουμπί επεξεργασίας. Δεν ισχυρίζομαι ότι το χρησιμοποίησες, αλλά τα μηνύματα που λαμβάνεις αυτό σημαίνουν. Εκεί (στην ενότητα "Αγαθά/Υπηρεσίες") ελέγχεις εάν τα ποσά (καθαρή αξία και ΦΠΑ) έχουν μεταφερθεί σωστά. Σε περίπτωση λάθους, υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης μέσω του κουμπιού επεξεργασίας.
  2. @V@silis οι ανοιχτοί ημιυπαίθριοι δεν περιλαμβάνονται στην επιφάνεια για τα δημοτικά τέλη. Επομένως, πρέπει να δηλωθεί η σωστή επιφάνεια των κλειστών χώρων. Αυτό μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, όμως —καλύτερα— να συνεννοηθείς προηγουμένως με το αρμόδιο τμήμα του Δήμου.
  3. @haroula ναι, απόδειξη πώλησης χωρίς ταμειακή.
  4. @JasonK ζητείται ΦΕΜ από την υπηρεσία κατά τη διαδικασία αδειοδότησης; Εάν ναι· δεν υπάρχει παρακράτηση. Εάν όχι· υπάρχει παρακράτηση.
  5. @haroula η πώληση γίνεται από τη βιοτεχνία στον πελάτη και εκδίδεται η ανάλογη απόδειξη. Εσύ παρέχεις υπηρεσία, οπότε εκδίδεις ΑΠΥ. Για την απόδειξη παροχής υπηρεσιών δεν χρειάζεται ταμειακή μηχανή.
  6. @tirbouson είχε γίνει αντιληπτό εξ αρχής τι εννοείς, συνάδελφε. Το ερώτημα σου είναι εκτός θέματος και γι' αυτό σου υπέδειξα το κατάλληλο θέμα. Εάν θέσεις εκεί το ερώτημά σου, ενδεχομένως να βοηθηθεί και κάποιος άλλος συνάδελφος από την απάντηση που θα λάβεις. Το νόημα ύπαρξης του forum, άλλωστε, αυτό είναι. Δεν γίνεται να χρησιμοποιείται το θέμα του mydata για ερωτήσεις φορολογικών γενικά.
  7. @tirbouson από την ειδική φόρμα mydata δεν εκδίδουμε τιμολόγια (παρά μόνο καταχωρούμε). Υποθέτω, λοιπόν, ότι αναφέρεσαι στην εφαρμογή timologio για την οποία έχει δημιουργηθεί το θέμα: Ερωτήματα και παρατηρήσεις επί της εφαρμογής timologio
  8. Καταχώρηση παραστατικού με ΦΕΜ (ενημερωμένο κείμενο) Βασισμένος στο παράδειγμα του συναδέλφου για το τιμολόγιο, παραθέτω τις διαφορετικές επιλογές που πρέπει να κάνουμε στην ειδική φόρμα mydata, όταν έχουμε απόδειξη παροχής υπηρεσιών σε πελάτη-ιδιώτη για εργασία που έχει ΦΕΜ. Το "είδος παραστατικού" είναι παραστατικά λιανικής. Ο "τύπος παραστατικού" είναι ΑΠΥ. Στην "προσθήκη χαρακτηρισμού" έχουμε: Κατηγορία — 1.3 Έσοδα από παροχή υπηρεσιών Είδος — Πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών λιανικές – ιδιωτική πελατεία (Ε3_561_003). Για το ΦΕΜ: "Προσθήκη νέου φόρου", Τύπος φόρου: "Φόροι Παρακρ" Κατηγορία φόρου: "Προκαταβολή φόρου Μηχανικών για λοιπά έργα (ΦΕΜ 10%)" ή "Προκαταβολή φόρου Μηχανικών για Μελέτες, Σχέδια (ΦΕΜ 4%)" ή και τα δύο σε δύο γραμμές. Στα σχόλια των Γενικών στοιχείων παραστατικού (δίπλα στο Ποσό) θα γράψουμε ότι εισπράχθηκε το σύνολο της καθαρής αξίας συν ΦΠΑ. Όμως, στο Ποσό των Γενικών στοιχείων παραστατικού πρέπει να αφαιρέσουμε την αξία του ΦΕΜ. ----------------------------------------------------------------------------------------- Κατόπιν της παραίνεσης του jhammer00 παραθέτω εκ νέου τον τρόπο καταχώρησης παραστατικού με ΦΕΜ, χρησιμοποιώντας τις παρατηρήσεις των συναδέλφων (ελπίζω να μου το επιτρέπουν). Ειδοποίησα τους συντονιστές να προσθέσουν το link της παρούσας δημοσίευσης στην παλιά.
  9. @Aenor είναι υπερβολικό να καθοριστεί ως προϋπόθεση για την έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας η ενημέρωση φακέλου εξαιτίας μιας τόσο μικρής αλλαγής.
  10. @Dora D γενικά, το Δ είναι η απόσταση από το πίσω όριο του οικοπέδου, ενώ το δ από το πλάγιο όριο.
  11. @antnatal η ισχύς των αδειών που εκδόθηκαν έως τις 30.12.2020 παρατάθηκε έως τις 31.12.2024. Η δική σου άδεια, όμως, εκδόθηκε εντός του 2021, οπότε δεν έχει παράταση.
  12. @tasosi η επιλογή "πιστωτικό τιμολόγιο" είναι για τις περιπτώσεις που είσαι εκδότης. Δεν διαβιβάζεις τίποτα, γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα καταχώρησης αρνητικών ποσών. Άλλωστε, το πιστωτικό θα αφαιρεθεί από τον επόμενο λογαριασμό. Τότε θα καταχωρήσεις το χρεωστικό υπόλοιπο σύμφωνα με τις οδηγίες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.