Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΠΑΡΑΒΔΑ

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

251 profile views
  1. (Τελευταίο) Ευχαριστώ όλους όσους ασχολήθηκαν με το θέμα μου... Αυτό που συνάγω πάντως (και κρατάω) για μια ακόμη φορά, είναι οτι, στην Ελλάδα μας, ο ετσιθελισμος, η παρανομία και ασυδοσία ζουν και βασιλεύουν--και ειναι αφελής αυτος που πιστεύει το αντίθετο! Νόμοι πολλοί.. νομοι καλοί, νομοι εξαιρετικοί (....για όλα τα γούστα)! Επι της ουσίας όμως ....παπαλα! (σας χαιρετώ)
  2. Φοβάμαι οτι δημιουργήθηκε κάποια συγχιση περι το θέμα μου!Θα το θέσω λοιπόν σε διαφορετικη βάση.Ο νομος προβλέπει (το ξέρουν πολύ καλα όλοι οι μηχανικοί) οτι ο γείτονας ήταν υποχρεωμένος να λάβει όλα τα απαιτούμενα μετρα για να μην κινδυνεύσει το κτίσμα μου (εργαστήριο για την ακρίβεια)! Ε, λοιπόν δεν το έκανε γιατί έτσι .....γούσταρε!.. Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν είναι τι προβλέπεται απ την νομοθεσία (ως ποινική ρήτρα ίσως, ως ασφαλιστικά μετρα ίσως) σ αυτήν την την περίπτωση??? Γιατί απ οτι καταλαβαίνω έχω δυο επιλογές: 1/ειτε να τον πιάσω απ τον λαιμο για να τον εξαναγκάσω στην αντιστήριξη, 2/ειτε να καταθέσω αγωγή--πράγμα που εχω κανει-- και να περιμένω να εκδικαστεί (σε απλά ελληνικα "ζήσε Μαη.....) Την σύσταση σας (ν απομακρυνθώ άμεσα) την ακολούθησα ήδη αλλά σίγουρα αυτό δεν λυνει το πρόβλημα!
  3. Ασφαλώς κι έχω μιλήσει με τον δικηγόρο μου, έχει συνταχθεί ήδη η αγωγή --η οποία κατατίθεται άμεσα--και μάλιστα πλην της υλικής βλάβης ζητείται και αποζημίωση για ηθική βλάβηΤο μεγάλο ερώτημα όμως--και με επίγνωση των δικαστικών πρακτικών-- είναι : Kαι ποτε θα συζητηθεί????Κι αν ήδη εχει επέλθει το απευκταίο???Γι αυτό αναζητάω κατι πιο "άμεσο"--αν υπάρχει !Ο δικηγόρος μου αδυνατεί να μου προτείνει κάποια άλλη λύση!
  4. Ευχαριστώ τον μηχανικο Κο Gousgouni(Ως τώρα τον γνώριζα--οπως εξ άλλου τον γνώριζε το πανελλήνιο-- ως ( απλο ) Φωτογράφο (αλλά με τεράστιες ικανότητες και επιδόσεις!!)
  5. ...Το πρόβλημα είναι σύνθετο γιατι αφ ενός ο γείτονας δεν θέλει να επέμβει, εμένα δεν μου επιτρέπει και όπως ειναι (ολο) φανερο το οίκημα κινδυνεύει άμεσα !Ο δικαστικος αγώνας με αγωγή για αποζημίωση --σε περίπτωση κατάρρευσης--τραβάει μακριά !Επομένως αναρωτιέμαι αν με κάποιον τροπο (ειτε με προσφυγή στο Δήμο η τον Εισαγγελέα είτε κάποια ασφαλιστικά μετρα) να εξαναγκασθεί ο γείτονας στην άμεση αντιστήριξη! Και εν πάσει περιπτώσει, αφού ο σχετικος νόμος θεωρεί υποχρεωτική την λήψη κατάλληλων μετρων ώστε να μην κινδυνεύσει γειτονικο κτήριο απ τις εργασίες κατεδάφισης, τι προβλέπει σε περίπτωση μη τήρησης του παραπάνω????Δεν θα πρέπει να υπάρχει κατι σχετικο???Επαναλαμβάνω οτι η κατεδάφιση έγινε χωρίς άδεια και γιαυτο επεβλήθη πρόστιμο. Βεβαιως εχει συνταχθεί σχετική τεχνική μελετη απο μηχανικο "περι επικινδυνότητας του κτίσματος" αλλα ποιο άραγε είναι το νόημα να εμπλακώ σε (μακροχρόνια) δικαστική διαμάχη??....... (Καταλαβαινω πως είναι γρίφος για δυνατούς λύτες!)
  6. Σ ευχαριστω! Εχω ηδη κανει αγωγη(με καταθεση τεχνικης εκθεσης) ζητωντας και σχετικη αποζημιωση, αλλα μεχρι να εκδικασθει (ζησε Μαη)το προβλημα ειναι πραγματι σοβαρο.Και ειναι ακομη πιο σοβαρο γιατι ο (αρπαγας) ιδιοκτητης δεν μου επιτρεπει να επεμβω..Αυτο εννοω παραπανω οταν λεω σε τι (αμεση) ενεργεια πρεπει να προσφυγω...(και για να ελαφρυνω καπως το κλιμα: Πολλοι διερχομενοι σπευδουν να το φωτογραφησουν ως "αξιοθεατο"(!!!!!!!!) Ακολουθουν τα εγγραφα των της πολεοδομιας: επιβολη προστιμου 2.pdf επιβολη προστιμου 3.pdf Σ ευχαριστω για την επισημανση! (1) Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. (2) Οι συνεχόμενες δημοσιεύσεις-παραθέσεις δεν επιτρέπονται. Τα μηνύματά σου συγχωνεύτηκαν. Αν προκύπτει η ανάγκη συμπλήρωσης της αρχικής δημοσίευσης, χρησιμοποίησε την επιλογή «επεξεργασία» και αν θέλεις να παραθέσεις τμήματα μηνυμάτων από περισσότερα posts επίλεξε "multiquote" . (3) Το συνημμένο τροποποιήθηκε για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων (φαίνονταν ονοματεπώνυμα) Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  7. Εχουν ηδη στραφει , αλλα φροντισα να το τακτοποιησω ηδη (τακτοποιηση αυθαιρετων) προσπαθω να διορθωσω το προβλημα ακολουθωντας τις οδηγιες σας αλλα επι ματαιω.Στις τρεις τελιτσες (δεξια ) δεν μου βγαζει παρα επεξεργασια!Αδυνατω!
  8. Σ ευχαριστω για την αμεση αποκριση...Πραγματι κινδυνευει....Σου στελνω μια φοτο για να παρεις μια ιδεα! Ενταξει με την αδεια κατεδαφισης!Το προστιμο ομως που επεβληθη μου φαινεται πολυ χαμηλο! Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Επιπλέον επέστρεψε στο αρχικό σου μήνυμα και διόρθωσε τα κεφαλαία σε πεζά τονούμενα σύμφωνα με την παρατήρηση που σου έγινε. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  9. ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥ ΜΙΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ: ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΟΥ ΠΡΟΕΒΗ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ (ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ) ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ (ΝΟΜΙΜΗΣ) ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ--ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ (ΑΜΕΣΑ) ΜΕ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ! ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ,ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟΨΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΒΛΗΘΗ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ. ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: (ME ΔΕΔOMENO OTI H OIKIA TOY HTAN TOY 1960) ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 2000 Ε. ,ΟΤΑΝ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 90 Τ.Μ. --ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 220 Τ.Μ.??? ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΠΟΦΑΣΗΣ --ΕΧΩ ΤΗΝ ΒΑΣΙΜΗ ΥΠΟΝΟΙΑ ΟΤΙ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΜΕΡΟΛΗΠΤΗΣΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ??? ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟΝ: Η ΟΙΚΙΑ ΜΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ..ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΝΔΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΣΚΗΣΩ??? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ (ΚΑΙ ΘΕΡΜΑ) Μη γράφεις με κεφαλαία. Κάνε Edit (πατάς τις 3 τελίτσες άνω αριστερά στο κείμενο σου) και διορθώνεις το κείμενο σου για να μη κλειδώσει. Didonis
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.