Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

dmarc

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by dmarc

  1. Καλημέρα, έχω μια περίπτωση αυθαίρετου ανεξάρτητου λεβητοστασίου < 50 τ.μ. στον ακάλυπτο κοινόχρηστο χώρο οικοδομής με ΣΟΙ για τα διαμερίσματα της (η σύσταση προϋπήρχε της κατασκευής του λεβητοστασίου). Θα το υπολογίσω με αναλυτικό ή με ΥΔ; Αν το υπολογίσω με ΥΔ, υπάρχει προϋπόθεση ύψους για να πάρει μειωτικό 0,5; Η κατασκευή του λεβητοστασίου έγινε λίγο μετά την αγορά των ΟΙ από τους νέους ιδιοκτήτες (~1995), σύμφωνα με δήλωση τους, ωστόσο για την παλαιότητα του λεβητοστασίου θα πάω με τη δυσμενέστερη περίπτωση (2004-2011); Τέλος, τι αποδεικτικό θα πρέπει να καταθέσω για απόδειξη παλαιότητας του αυθαίρετου λεβητοστασίου; Ευχαριστώ, - μια νέα μηχανικός στον 4495!
  2. Καλημέρα συνάδελφοι, Είμαι σε διαδικασία ενημέρωσης έντυπης άδειας, για μια ιδιοκτησία της οποίας η ΟΑ εκδόθηκε το 1992 και αναθεωρήθηκε το 1994. Η κατοικία ολοκληρώθηκε και ηλεκτροδοτήθηκε μες στο χρόνο ισχύος της ΟΑ. Προκειμένου να ολοκληρώσω την ενημέρωση φακέλου και να εκδώσω την πράξη, μου εμφανίζει το παρακάτω: "Πρέπει να καταχωρηθεί τουλάχιστον μια Προγενέστερη Διοικητική Πράξη - Έντυπη (με ορθή Ημ. Λήξης)" Αν, λοιπόν, πάω και εισαγάγω την ΟΑ ως προγενέστερη ΔΠ -Έντυπη στην καρτέλα βασικά στοιχεία, ποια είναι η ημερομηνία λήξης που πρέπει να βάλω; (Βάζω θεωρητικά 4 χρόνια μετά την αναθεώρηση του 1994 και μου εμφανίζει το μήνυμα που επισυνάπτω) Είναι αυτή η ημερομηνία σωστή, για την έκδοση της παρούσας πράξης (ενημέρωση φακέλου); Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω μια ερώτηση σχετικά με την υλοποίηση υπογείου σε χαμηλότερη στάθμη από την προβλεπόμενη βάσει άδειας (1976), σε εντός οικισμού κτίριο κατοικιών - καταστημάτων. Η στάθμη του εδάφους και των ορόφων έχει πραγματοποιηθεί όπως φαίνεται στην άδεια, απλά το υπόγειο, με χρήση βοηθητικού χώρου, "βυθίστηκε" πιο βαθειά στο έδαφος. Θα την υπολογίσω σαν λοιπή παράβαση, κατηγορία 2, με αναλυτικό προϋπολογισμό για το (+) βάθος που πραγματοποιήθηκε; Ευχαριστώ!
  4. @SEKKARAευχαριστώ! Γνωρίζει κανείς να μου απαντήσει σχετικά με το πως δηλώνω την τροποποίηση στέγης;
  5. @Pavlos33 ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση και τις πληροφορίες! Τα σχέδια που έχω παραθέσει είναι εγκεκριμένα (ΟΑ της επέκτασης Β), αλλά για λόγους προσωπικών δεδομένων έχω αφαιρέσει τα στοιχεία των ιδιοκτητών και του ακινήτου. Πρόκειται για κτίσματα που ολοκληρώθηκαν μεταξύ 1975 και 1982 και ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Δεν υφίσταται κύριος ή δευτερεύων χώρος κάτω από τη στάθμη της (Α). Η προσθήκη Β έχει σχεδιαστεί ως υπερυψωμένη ισόγεια με υπόγειο καθαρού ύψους 2,45μ. όπως φαίνεται και στην τομή. Ωστόσο, όπως φαίνεται και στη φωτό 3 το υπόγειο έχει πραγματοποιηθεί με καθαρό ύψος <2,45μ. και έχει γίνει διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου (-) 0,7μ. Έχω κι άλλες λοιπές παραβάσεις στο οικόπεδο με αναλυτικό προϋπολογισμό μεταξύ 15.000 - 30.000 (δύο λοιπές). Η τροποποίηση στέγης αποτελεί από μόνη της μία λοιπή παράβαση; Ή συνυπολογίζεται με τις υπόλοιπες με Α.Π; Επιπλέον, εξετάζω ως αυθαίρετη (τροποποίηση) και τη στέγη (Α) και τη στέγη (Β) - οι οποίες όπως φαίνεται ενοποιήθηκαν - δεδομένου ότι για την (Α) δεν υπάρχουν σχέδια καθώς έγινε με κοινοτική άδεια; Ή μόνο τη στέγη Β για την οποία έχω εγκεκριμένα σχέδια; Ευχαριστώ!.. (γιατί είμαι και newbie)
  6. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα, Έχω ένα αυθαίρετο προς νομιμοποίηση στον 4495: Ένα οικόπεδο σε οικισμό <2000 κατοίκων, στο οποίο υφίστανται: Α) Υπερυψωμένη ισόγεια κατοικία με κοινοτική άδεια του 1979. Β) Υπερυψωμένη επέκταση της ισόγειας κατοικίας (Α) με πολεοδομική άδεια του 1980. Κατόπιν αυτοψίας - και δεδομένου ότι έχω σχέδια μόνο για την επέκταση (Β) - διαπιστώνω ότι η στέγη της (Β) δεν έχει πραγματοποιηθεί βάσει του σχεδίου της άδειας, αλλά έχει ενοποιηθεί με τη στέγη της κατοικίας (Α). Παραθέτω κάτοψη και τομή της (Β), και φωτογραφίες της υπάρχουσας κατάστασης για σύγκριση. Στις φωτογραφίες, καφέ τοίχο έχει η κατοικία (Α) και μπεζ η επέκτασή της (Β). Η κατασκευή της στέγης ολοκληρώθηκε πριν το 1983. Μπορείτε να με βοηθήσετε σχετικά με το πως θα δηλωθεί η περίπτωση αυτή στο αυθαίρετο; Υποψιάζομαι ότι το τμήμα της στέγη (Β), εκτός του ότι έχει άλλη κάτοψη από της άδειας, έχει ύψους 2,20μ αντί για 1,5μ που είναι δηλωμένο στην άδεια. ΚΑΤΟΨΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ+ΣΤΕΓΕΣ.pdf ΤΟΜΗ ΑΑ_cropped.pdf
  7. Καλησπέρα, Έχω ένα αυθαίρετο προς νομιμοποίηση στον 4495: Ένα οικόπεδο σε οικισμό <2000 κατοίκων, στο οποίο υφίστανται: 1) Ισόγεια κατοικία προ του 1949. 2) Υπερυψωμένη ισόγεια κατοικία με κοινοτική άδεια του 1979. 3) Υπερυψωμένη επέκταση της ισόγειας κατοικίας (2) με πολεοδομική άδεια του 1980. 4) Προσθήκη αγροτικής αποθήκης με πολεοδομική άδεια του 1983. Στην Ο.Α. των (3) και (4), η ισόγεια κατοικία (1) φαίνεται μεγαλύτερη και σε άλλη θέση από αυτή που πραγματικά βρίσκεται. Πώς θα χειριστώ την περίπτωση αυτή στη νομιμοποίηση? Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.