Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

isalo

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

isalo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ερώτηση:Σε οικόπεδο που είναι ένα τμήμα εντός σχεδίου και ένα τμήμα εκτός σχεδίου και έχει κατασκευαστει με μια οικοδομική άδεια ξενοδοχείο και στα δυο τμήματα υπάρχουν αυθαίρετα. Στο σύστημα πώς θα το δηλώσω εντός ή εκτός σχεδίου;
  2. Μπορεί κάποιος συνάδελφος να με βοηθήσει στο εξής πρόβλημα γαι τακτοποίηση αυθαιρέτου? Ξενοδοχείο με άδεια οικοδομής σε οικόπεδο με τμήμα εντός σχεδίου (μικρότερο) και τμήμα εκτός σχεδίου (μεγαλύτερο) έχει παραβάσεις και στο εντός σχεδίου και στο εκτός σχεδίου τμήμα. Στην καταγραφή των στοιχείων στο σύστημα θα το θεωρήσω εντός σχεδίου ή εκτός?
  3. Στην εκδήλωση που έγινε στο Ηράκλειο 24-10-2011 απο το ΤΕΕΤΑΚ με εισηγητή των Παναγιωτόπουλο απο το ΤΕΕ σε σχετική ερώτηση η απάντηση ήταν αρχικά ότι δεν αφαιρείται τυχόν άλλη πληρωμή και όταν τους διάβασα την παράγραφο 6γ. απάντησαν οτι ισχύει η μείωση του προστίμου αλλα περιμένουν διευκρυνήσεις απο το ΥΠΕΚΑ για το πως θα το περάσουν στο σύστημα του ΤΕΕ!!!!
  4. Συνάδελφοι κτίσμα που έχει ενταχθεί στο νόμο Τρίτση έως την β΄φαση γιατί είναι εκτός σχεδίου σε μη άρτιο οικόπεδο και αργότερα έγινε προσθήκη ορόφου αυθαίρετη φυσικά, μπορεί να ενταχθεί στον 4014? Και αν ναι θα ενταχθεί συνολικά η μόνο η προσθήκη?
  5. Γνωρίζει κανένας συνάδελφος τι γίνεται με τις λειτουργικές τακτοποιήσεις που κατά καιρούς έχουν κάνει τα ξενοδοχεία αν συμψηφίζεται το ποσό που έχει πληρωθεί με το πρόστιμο που προκύπτει σήμερα? <<6 γ. Στην περίπτωση που η αυθαίρετη κατασκευή ή η αυθαίρετη χρήση αφορά κτίριο, που χρησιμοποιείται και λειτουργεί ως βιομηχανική, βιοτεχνική εγκατάσταση, ξενοδοχείο, τουριστικό κατάλυμα, αποθήκη ή άλλη παραγωγική μονάδα, εφόσον έχει υπαχθεί σε ειδικές διατάξεις, που επιτρέπουν τη λειτουργία του μετά την καταβολή προστίμου ή άλλου τέλους ή εισφοράς, το παραπάνω ειδικό πρόστιμο διατήρησης καταβάλλεται μειωμένο κατά το ποσό του προστίμου ή τέλους ή εισφοράς, που έχει καταβληθεί σε εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων.>> Σε ερώτηση στο τηλέφωνο του ΤΕΕ η απάντηση είναι ότι δεν αφορά τα ξενοδοχεία!!!!
  6. Συνάδελφοι σας ευχαριστώ πολύ ελπίζω να τον πίσω για τις πλάγιες αποστάσεις τον υπάλληλο και να μην μου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα και να ζητήσει υποχρεωτικά να έχει το κτίριο απόσταση 2,50μ.
  7. ss_sk τα στοιχεία αυτά όπως πολύ σωστά αναφέρεις τα έχω μαζέψει όλα και τα έχει κάνει δεκτά η πολεοδομία όμως ο υπάλληλος ψάχνει τί ισχύει με τις πλάγιες αποστάσεις για να μου δώσει οριστική απάντησει για την παλαιότητα!!
  8. Ars στην περίπτωση μου δεν έχω νέο κτίριο. Δεν κατάλαβα την ερώτησή σου??
  9. Θέλω να κάνω την διαδικασία για να αναγνωριστεί από την πολεοδομία σαν προυφιστάμενο του 1955. Έχω μαζέψει τα δικαιολογιτικά που ζητάει η πολεοδομία αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει με την πλάγια απόσταση. Η πολεοδομία προφορικά μου λέει ότι θα το ψάξει και θα μου απαντήσει γιατί δεν είναι ο υπάλληλος που το έχει αναλάβει σίγουρος για το τί ισχύει. Γι΄αυτό το λόγο ψάχνω και εγώ να δώ τι ισχύει.
  10. Γνωρίζει κανένας συνάδελφος για να νομιμοποιηθεί κτίσμα σαν προϋφιστάμενο του 1955 θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη απόσταση απο τα πλάγια όρια? Στην δικιά μου περίπτωση το κτίριο απέχει 45 εκ. απο το όριο του οικοπέδου. Αν μπορεί η απάντηση να συνοδεύεται και με κάποια νομοθεσία θα με βοηθούσε αρκετά.
  11. Το πρόσωπο πρέπει να είναι υποχρεωτικά 25μ?
  12. θα ήθελα να ρωτήσω 1.Για κατάτμηση σε εκτός σχεδίου έκταση θα πρέπει το τεμαχισμένο τμήμα να έχει πρόσωπο υποχρεωτικά σε δημόσιο δρόμο 25μ ή αν ισχύει κάτι άλλο? 2.Σε περίπτωση που στην έκταση μέσα υπάρχει κτίσμα αυθαίρετο επιτρέπεται να γίνει τεμαχισμός? 3.Αν δεν έχει γίνει χαρακτιρισμός από δασαρχείο μπορεί να γίνει τεμαχισμός? 4.Στον τεμαχισμό μπορούν να γίνουν ιδιωτικοί δρόμοι που θα εξυπηρετούν τα νέα τεμάχια? Σας ευχαριστώ!! Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ.
  13. Σου ζήτησαν να πάρεις βεβαίβωση ότι ο χώρος που σε ενδιαφέρει είναι χώρος κύριας χρήσης με χρήση καταστήματος. Αυτό το ζητάς απο την πολεοδομία με αίτηση, κατόψεις και την οικοδομική άδεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.