Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Mari

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mari's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Διαχείριση Τεχνικών Έργων (ΔΧΤ) 1. Οργάνωση & Διοίκηση της Κατασκευαστικής Επιχείρησης (Ιστορική ανασκόπηση, ανθρώπινος παράγοντας, θεωρία οργάνωσης, χρηματο-οικονομικά θέματα τεχνικών επιχειρήσεων) 2. Κατασκευαστικό Μάρκετινγκ - Δυνατότητες επέκτασης κατασκευαστικών & μελετητικών επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων στο εξωτερικό 3. Σύγχρονες Μέθοδοι Διοίκησης Τεχνικών Έργων (Διοίκηση της Αξίας, Benchmarking, τεχνική της Κρίσιμης Αλυσίδας, προσομείωση κ.λπ.) 4. Οργάνωση Εργοταξίου - Παραγωγικότητα - Λειτουργική Ανάλυση 5. Ποιότητα στα Τεχνικά Έργα 6. Πληροφοριακά Συστήματα Διαχείρισης Τεχνικών Έργων 7. Δυναμική Ανάλυση Οδοστρωμάτων 8. Οδοποιία 9. Μελέτη Τεχνικού Εργου: σχεδιασμός, προγραμματισμός μέσων, υλικά, ποιοτικός έλεγχος, εκτέλεση 10. Σχεδιασμός συστήματος ενόργανης παρακολούθησης τεχνικού έργου 11. Ανάλυση φέρουσας ικανότητας συστήματος ξυλοτύπων 12. Ανάλυση γέφυρας στη φάση προβολοδόμησης 13. Επισήμανση και αξιολόγηση των νέων διατάξεων και ρυθμίσεων στην μελέτη και κατασκευή των Δημοσίων Έργων στην Ελληνική και Κοινοτική Νομοθεσία (Οδηγίες 2004 /17/ΕΚ και 2004/18/ΕΚ). 14. Η επίδραση της σύγχρονης ελληνικής νομοθεσίας για την Ασφάλεια και Υγεία των Εργαζομένων (μετά την ψήφιση του Ν. 1568/1985) στη διαμόρφωση των αποφάσεων των δικαστηρίων (νομολογία) 15. Η ερμηνεία των κανόνων δικαίου για την προστασία του περιβάλλοντος από τα δικαστήρια. 16. Οικονομική Αξιολόγηση Δημοσίων Έργων 17. Εκτίμηση και Προγραμματισμός Έργων 18. Βελτιστοποίηση Κατανομής Πόρων Έργων 19. Διαχείριση Κινδύνων στα Τεχνικά Έργα 20. Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης στη Διαχείριση Τεχνικών Έργων 21. Διαχείριση Δημοσίων Έργων
  2. Προσπαθώ να βγάλω άδεια σε κατα παρέκκλιση οικόπεδο. Έχω τα παλιά συμβόλαια και στα πρόσφατα ο ιδιοκτήτης έχει κάνει οριζόντια ιδιοκτησία. Ωστόσο στις κατόψεις της άδειας που θα βγάλω τα εμβαδά είναι λίγο διαφορετικά από τα εμβαδά της οριζόντιας. Όταν λέμε διαφορετικά εννοούμε 2 τμ διαφορετικά. Ωστόσο έχω δικαίωμα δόμησης. Μπορώ να προχωρήσω στην έκδοση της άδειας ή θα πρέπει να διορθώσω τα συμβόλαια πριν την έκδοση της?
  3. Το ΕΑΠ ανακοινώνει τα θεματικά πεδία και ο φοιτητής σε συνεργασία με τον καθηγητή διαλέγει ένα θέμα που επιθυμεί (το οποίο και θα πρέπει να εντάσεται σε κάποιο θεματικό πεδίο). Η παρουσίαση του θέματος είναι υπορεωτική. Εγω μένω Πάτρα και ο καθηγητής μου λέγεται Μπάκος. Το θέμα αφόρα Διαχείριση Επαγγελματικού Κινδύνου σε τεχνικά έργα συράγγων.
  4. Εγω το τελείωσα το ΔΧΤ και τώρα προσπαθώ να κάνω την διπλωματική δύσκολο όμως γιατι με την δουλειά δεν προλαβαίνω.
  5. Ευχαριστώ πολυ Χάρη. Ψάχνω στο φορουμ να το βρω αλλά δεν μπορώ. Μάλλον δεν ψάχνω σωστά. Ευχαριστώ και πάλι..
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα σας! Θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής θέμα: Βγάζω άδεια προσθήκης καθ' ύψος σε υφιστάμενη οικοδομή με άδεια του 1975. Στην υπάρχουσα οικοδομή δεν έχουν κατασκευαστεί ημιϋπαίθριοι χώροι. Η επιτρεπόμενη δόμηση είναι 370τμ και συνεπώς οι επιτρεπόμενοι ημιϋπαίθριοι χώροι 20%x370=74τμ. Στην προσθήκη ορόφου η δόμηση που πραγματοποιώ είναι 75τμ και οι ημιυπαίθριοι χώροι 25τμ. Ωστόσο ο υπάλληλος της πολεοδομίας μου είπε οτι θα πρέπει οι ημιϋπαίθριοι χώροι να είναι 20% της δόμησης της προσθήκης (δηλαδή 20%x75=15τμ). Αφου λοιπόν έχω 25τμ θα πρέπει 25-15=10τμ να τα βάλω στη δόμηση. Ποια είναι η γνώμη σας? Έχει δίκιο? Εγώ ήξερα οτι οι ημιϋπαίθριοι χώροι είναι το 20% της επιτρεπόμενης δόμησης και όχι της πραγματοποιούμενης. Και από την άλλη δεν μου είπε οτι θα πρέπει να 20% της επιτρεπόμενης δόμησης που απομένει για την προσθήκη. Σας παρακαλώ βοηθήστε με.
  7. Συναδελφοι καλησπερα σας! Θα ήθελα την άποψη σας για το εξής: Προκειμένου να βγάλω άδεια προσθήκης ορόφου σε υφιστάμενη οικοδομή (με άδεια εκδοθείσα το 1975), έκανα οροφοκτησία και εν συνεχεία ο ιδιοκτήτης έκανε τα συμβόλαια. Το οικόπεδο είχε επιφάνεια 475τμ κατά την καταμέτρηση και ο πίνακας χιλιοστών βασίστηκε σε αυτό το εμβαδόν. Ωστόσο στην περιοχή υπάρχει κτηματολόγιο το οποίο και έχει εμβαδομετρήσει το οικόπεδο 474,72τμ. Η συμβολαιογράφος μνημονεύει στα συμβόλαια το καεεκ και οτι η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 475τμ, εν συνεχεία περιγράφει τις διαστάσεις του οικοπέδου σύμφωνα με το τοπογραφικό που της προσκόμισα (οι οποίες είναι λίγο διαφορετικές από αυτές στο κτηματογραφικό διάγραμμα). Το οικόπεδο βρίσκεται εντός οικισμού με το διάταγμα του 85. Η αρτιότητα είνα 1000τμ. Όταν πήγα στην πολεοδομία ο αρμόδιος υπάλληλος που ανέφερε οτι θα πρέπει να γίνει διόρθωση συμβολαίων καθώς οι διαστάσεις του κτηματολογίου με αυτές του συμβολαίου είναι διαφορετικές. Αυτό μου είπε πρέπει υποχρεωτικά να γίνει καθώς είναι κατα παρέκλισση άρτιο. Ποιά η άποψη σας? Σας παρακαλώ βοηθήστε με. Ξέχασα να σας πω οτι το οικόπεδο υπάρχει από το ετος 1974 με επιφάνεια 484,40τμ.
  8. Σωστα όλα αυτά. Πρέπει επιπλέον να περάσει απο ΕΠΑΕ και εμενα μου το κόψανε γιατι δεν είχα χρωματίσει την όψη (στο χρώμα που θα βαφτεί το κτήριο) με κηρομπογιά!!!!
  9. Μηπως ξερει κανείς τι απαιτείται για άδεια χρωματισμου των όψεων κτιρίου 30ετίας?
  10. Μήπως γνωρίζεις την νομοθεσία που το αναφέρει?
  11. Γνωρίζει κανείς αν χρειάζεται οικοδομική άδεια για τροχοβίλες χωρίς θεμέλια?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.