Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΚΟΣΤΑΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

Members
  • Περιεχόμενα

    51
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Τοποθεσία
    larisa

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ΚΟΣΤΑΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα θα ήθελα τα φώτα των παλαιοτέρων μηχανικών απο μένα σε ένα ζήτημα παρόδιας στοάς.Ο πελάτης μου κατασκεύασε ενα δυόροφο κτίριο το 1985 οπότε και επιβαλόταν η παρόδια στοά και την κατασκεύασε νομίμως. Τώρα που με το νέο σχέδιο πόλης δεν υφίσταται η παρόδια στοά μου ζητάει να την κλείσει με οικοδομική αδεια προσθήκης. Κατα ΝΟΚ είμαι καλλυμένος αλλα στην πολεοδομία μου τα 'μασάνε' αν αυτο μπορεί να γίνει εχει κανείς καμια αντίστοιχη περίπτωση; Θα ήθελα την άποψη σας. Σημειωτέον δεξιά και αριστερά του κτίσματος εχουν κατασκευαστεί κτίρια χωρις παρόδια στοα αρα και το κομμάτι της ελέυθερης πρόσβασης έχει κλείσει.
  2. Μια δύσκολη περίπτωση που ούτε στην πολεοδομία μπορούσαν να απαντήσουν Σε οικοδομή του 1998 στον 2ο όροφο στην άδεια υπάρχουν ενα μικρό τριάρι 70 τμ και μια γκαρσονιέρα 30 τμ στην πραγματικότητα εχουν κατασκευαστει 2 δυάρια πενήντα τετραγωνικα το καθένα.Καταρχήν είναι αυθαίρετα και τα 2 .Αλλά σε ποιά αυθαιρεσία εμπίπτουν;Στην πολεοδομία μου ανέφερε η υπάλληλος οτι αν πήγαινε με το αρθρο 22 θα ήταν μια νομιμοποίηση της διαρύθμισης των 2 διαμερισμάτων και θα πήγαινε το πρόστιμο ανεγερσης με αναλυτικό διότι στην ουσία υπάρχει μεταφορα ενος τοιχου κατα 2 μέτρα.Τώρα με τον 4014 πως θα φανεί; Θα πάει και στα 2 διαμερίσματα η ξεχωριστά για το καθένα και αμα πάει ξεχωριστα σε ποια παράβαση θα δηλωθούναι;Σημειωτέον οτι είναι ένας ιδιοκτήτης και για τα 2 διαμερίσματα και τα 2 διαμερίσματα πάνε για νομιμοποίηση.Καμιά άποψη;;;
  3. Απλά μια φιλική διευκρίνιση καλό δεν είναι να βγει εντελώς απο το αρχείο "το μελέτη στατικής επάρκειας" διοτι αναφερόμαστε στον 4014 και αναφέρουμε οτι δεν είναι μελέτη στατικής επάρκειας (απλά το λέω για να μην μπερδευτεί κανένας συνάδελφος και το αφήσει Και μία ερώτηση έστω οτι υπογράφεις σύμβαση με τον πελάτη πληρώνεις το 2% υπερ τεε σε οποια τράπεζα θες και στο extre της τράπεζας αναφέρεισ οτι ειναι παρακράτηση του τεε για την σύμβαση με αριθμο προτοκώλου ταδε όταν πας να πληρώσεις τσμεδε και εμπ πως μπορείς να αναφέρεις την σύμβαση που έχεισ κάνει με τον πελάτη έτσι ώστε οι κρατήσεις να αναφέρονται στην συγκεκριμένη τακτοποίηση αυθαιρέτου;
  4. Δεν ξέρω κατα πόσο εμπίπτει η ερώτηση μου σε αυτό το thread αλλά έχω πρόβλημα με έναν πελάτη.Έρχεται ο πελάτης στο γραφείο και τον ενημερώνω για την αυθαίρετη κατασκευή που έχει(πρόστιμο αμοιβή διαδικασία-παράβολο).Ορμώμενος ο πελάτης μου απο τους Η/Χ μου φέρνει απο μόνος του παράβολο απο δημόσιο ταμείο 1000€ .Τώρα πως το δηλώνω στο ΤΕΕ αφου εχει βγεί η εντολή και ο πελάτης το έχει πληρώσει μονος του???Αν έχει τύχη σε κάποιο συνάδελφο παρακαλώ τα φώτα του(Προφανώς πέρνω τηλ στο ΤΕΕ εδώ και δύο ώρες και μιλάει)
  5. Ερώτηση σε σοφίτα που έχει καλυφθεί όλη η πλάκα αλλά χρησιμοποείται το 60% αυτής και το άλλο είναι χτισμένο και αποκομένο τμήμα προσμετράει ολόκληρη η το τμήμα που κατοικείται?
  6. Και άλλη μια πιο δύσκολη περίπτωση.Ισόγεια κατοικία έχει εξαίρεση απο κατεδάφιση με απόφαση νομάρχη( Νόμος Τρίτση) στο δώμα αυτης της κατοικίας κατασκευάζει αυθαίρετη σοφίτα η οποία επικοινωνεί με εξωτερική σκάλα α) Ηεξαίρεση απο κατεδάφιση νοείται ως Ο.Α ; β) Η σοφίτα ως βοηθητικός χώρος θεωρείται αυτόνομη κατοικία; 2)Ισόγεια κατοικία κατασκευής 1981 με Ο.Α έχει αυθαίρετο υπόγειο που επικοινωνεί με τον περιβάλλοντα χώρο με εξωτερική σκάλα. α)το υπόγειο εφόσον δεν επικοινωνεί με το ισόγειο θεωρείται αυτονομος χώρος; β)Θα καταχωρηθεί ως κατοικία αν και είναι βοηθητικός χώρος; γ)Εφόσον τα τετραγωνικά του υπογείου δεν προσμετρούνται στην δόμηση πως μιλάμε για υπέρβαση δόμησης (το λέω αυτό για το λόγο οτι το πρόστιμο βγαίνει 376€ και το παράβολο βγαίνει 1000)
  7. Επειδή εχω 1 αντιστοιχη περίπτωση τώρα εξαίρεση απο κατεδάφιση μπορείς να πάρεις και τώρα αρκεί να έχει πληρώσει και τις 2 δόσεις γαι το ειδικό πρόστιμο του νόμου τρίτση τώρα για να συνεχίσεις τις εργασίες πρέπει να είναι ενταξει ώς προς τον ΓΟΚ άρα πρέπει να περιμένεις να ενταχθεί στο σχέδιο. Για την εξαίρεση απο κατεδάφιση χρειάζεσαι ένα εξαρτημένο τοπογραφικόι διάγραμμα και ένα διαγραμμα καλυψης.
  8. Επίσης μπορείτε να καλέσετε έναν μηχανικό να ελένξει στην πολεοδομία κατα πόσο είναι το μπαρμπεκιου μεσα στην Ο.Α(οικοδομική άδεια) (99% δεν είναι) και να τον ενημερώσετε οτι αν ξεκινήσει εργασίες για κατι το οποίο είναι παράνομο θα υπάρξει καταγγελία.Βεβαίως να γνωρίζετε οτι με αυτόν τον τρόπο προφανώς τελειώνουν οι διπλωματικές σας σχέσεις καλής γειτονίας και σε περίπτωση που έχετε κάποια παρανομία είστε και εσείς στο ελεος της καταγγελίας.
  9. Με την ψήφιση του νεου νόμου για τα αυθαίρετα έχει ακούσει κανένας αν καταργούνται οι παλιοί νόμοι περι αυθαιρέτων::βλέπε 1337/83)Γιατί έχει μπεί ο συντελεστής παλαιότητας για τα προ 1983 κτίσματα αφου για επιβεβαιωμένα κτίσματα προ του 1983 πας με το διπλάσιο της εισφοράς το οποίο εινια σίγουρα μικρότερο απο το πρόστιμο του νέου νόμου:::: Αν γνωρίζει κανένας ας απαντήσει παρακαλώ.
  10. Αν και δεν είμαι γνώστης της νομοθεσίας (δεν είναι και το γνωστικό μου αντικείμενο) καθαρά εμπειρικά προφανώς και πρέπει να υπάρχει γενικός διακόπτης νερού σε κάθε διαμέρισμα. Σε περίπτωση που υπάρχει μια βλάβη μέσα στο διαμέρισμα θα κλείνεις τον γενικό της πολυκατοικίας?
  11. Το στατικό μοντέλο θα είναι πρόβολος επειδή μιλάμε για μικρό μήκος προβόλου Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το πολεοδομικό κομμάτι.μπορεί να βγεί μια τέτοια προσθήκη και ποια θα είναι η αμοιβή της?
  12. Καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους.Έχει τύχει ποτε σε κανέναν συνάδελφο να του ζητήσει πελάτης προσθήκη εξώστη? Και αν του έχει τύχει τι άδεια έβγαλε αφου τα τετραγωνικα δεν προσμετρούνται.Βοηθήστε παρακαλώ γιατι δεν θέλω να πάω πολεοδομία και να γελάει η υπάλληλος μαζίμου
  13. Ακούστε συνάδελφοι το θέμα των ντουλαπιών μπορεί να στηριχτεί σε κάποιες υπεύθυνες μελέτες αλλά τουλάχιστον στην επαρχία στηρίζεται στην εμπειρία του κάθε μηχανικού αφου έχει την σύμφωνη γνώμη του γεωτεχνικού και του μάστορα όπως και του χειριστή της τσάπας ( καθαρά και μόνο λόγω εμπειρίας) Όπως και να πάει να ανάψει ένα κεράκι γιατί πολύ θρήσκοι δεν είμαστε αλλά μερικές φορές χρειάζεται και ο πάνσοφος.Τώρα καθαρα εμπειρικά ελένχεις τα σημεία στην όμορη οικοδομή που κατα την γνώμη σου θα τοποθετούσες τα υποστηλώματα του υπογείου σκάβεις περίπου 1,20μ σε πλάτος και 30cm σε βάθος κάτω απο την υποκείμενη όμορη οικοδομή.Τοποθετείς οπλισμό (προς θεού οχι αόπλιστο σκυρόδεμα) και την στιγμή που σκυροδετείς πιέζεις με την τσάπα τα χώματα για να μην έχεις προβλήματα με τυχον "ξεράσματα" του μπετού.Οταν με το καλό προχωρήσεις στην ολική εκσκαφή ξεκαλουπώνεις και τα ξύλα και εισαι κύριος.Δεν πιστεύω οτι έχεισ ιδιαίτερο πρόβλημα με τον όμορο ιδιοκτήτη διότι δεν του χρησιμοποιείς τετραγωνικά άρα δεν χάνει την αξία το όμορο οικόπεδο, είσαι υποχρεωμένος απο τον νόμο να κάνεισ το καλύτερο δυνατό για να μην έχει προβλήματα καθιζήσεων το όμορο ακίνητο και επειδή τα συγκεκριμένα "υποστηλώματα" δεν ειναι σε ένωση ούτε με το δικό σου ακίνητο (προφανως και θα έχεις τοποθετήσει κατάλληλο υλικο για να μην συγκοληθεί με την νέα θεμελίωση) ,ούτε με το όμορο στην εκσκαφή του γειτονικού αποκολείτε πολύ εύκολα και δεν έχεις προβλήματα Υ.Σ: Τα ντουλάπια είναι για περιορισμένα χρονικό ορίζοντα και πρέπει ταχέως να σκυροδετηθούν τα περιμετρικά τοιχεία του υπογείου ειδάλως δεν θα είθελα να ήμουν στην θέση του μηχανικού.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.