Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

rvasilop

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rvasilop's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • One Year In
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα! Σε αυτή την περίπτωση γίνεται ανασύσταση για όλη την οικοδομή και επειδή έχει άδεια μετά το 1983 (8.9.1983 προεδρικού διατάγματος) δεν χρησιμοποιούνται οι κατόψεις της σύστασης. Η ανασύσταση περιλαμβάνει τοπογραφικό διάγραμμα, διάγραμμα κάλυψης, κατόψεις αποτύπωσης όλων των ορόφων, τομές, φωτογραφίες, υδ μηχανικού καθώς και εισφορές και κρατήσεις ανάλογα με τις κείμενες διατάξεις, επαναλαμβάνω για όλη την οικοδομή. Δεν έχω κάνει την παραπάνω διαδικασία γιατί σε όποιον πελάτη το λέω δεν την ολοκληρώνει και πηγαίνει σε μηχανικούς που τακτοποιούν την ιδιοκτησία ως εξ ολοκλήρου αυθαίρετη (σαν να μην υπάρχει οικοδομική άδεια ενώ υπάρχει...) που δεν προβλέπεται προς το παρόν. Βέβαια λόγω του μπάχαλου που δημιουργείται λογικά θα βγει κάποια καινούρια εγκύκλιος που θα το φτιάξει και αυτό. Τώρα αν ήδη βγήκε καινούρια εγκύκλιος που να αναφέρει κάτι για μερική ανασύσταση δυστυχώς δεν το γνωρίζω. Γνωρίζω ότι προς το παρόν, η μερική ανασύσταση αφορά άδειες που έχουν κάποιες μελέτες και χρειάζονται συμπλήρωση.
  2. Καλησπέρα! Να σας ενημερώσω ότι όντως στην εκτός σχεδίου δόμηση πλέον ζητούν μελέτη εισόδου - εξόδου για όλες τις χρήσεις. Υπάρχει η δυνατότητα να επικαλεστούμε ότι θα τοποθετηθεί ανθρωποθυρίδα, ότι δηλαδή δεν θα εισέρχεται αυτοκίνητο στο αγροτεμάχιο αλλά επειδή αυτό λογικά στην πραγματικότητα δεν θα γίνει (φαντάζομαι ο ιδιοκτήτης θα θέλει να βάλει πόρτα για να βάλει μέσα το αμάξι του) τότε σε ενδεχόμενο έλεγχο θα ζητηθεί. Το θέμα είναι αν ο δρόμος πληροί προδιαγραφές για να πάρει έγκριση εισόδου - εξόδου (πλάτος δρόμου, κτλ). Προσπάθησα να βρω τη νομοθεσία που πιστοποιεί αυτά που σας λέω, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα γιατί έχει καιρό που ασχολήθηκα για υπόθεση δικού μου πελάτη.
  3. Καλημέρα! Έχει κάνει κάποιος συνάδελφος ανασύσταση φακέλου για άδεια προ 1983 οικοδομής πολλών ιδιοκτησιών με σχέδια της σύστασης της οικοδομής, αν και εφόσον δεν αποκλίνει η υπάρχουσα κατάσταση με τα σχέδια της σύστασης? Γνωρίζετε τη διαδικασία? Αν αποκλίνει κατά την αποτύπωση έστω ένα διαμέρισμα σε σχέση με τα σχέδια της σύστασης, πρέπει να γίνει ανασύσταση εξ αρχής και όχι βασιζόμενοι στα σχέδια αυτά. Σωστά?
  4. Όσο για τη στάση ΑΜΕΑ μπροστά από τον ανελκυστήρα δύναται να τοποθετηθεί καθώς, όπως πολύ σωστά έγραψε ο συνάδελφος, οι ανελκυστήρες δεν χρησιμοποιούνται σε περίπτωση πυρκαγιάς και οι οδεύσεις διαφυγής σε κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο πρέπει να έχουν πλάτος τουλάχιστον 0,90μ. Οπότε αν ήταν κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο δεν θα επαρκούσε το 0,80μ όδευση αν τοποθετούσαμε τη στάση ΑΜΕΑ μπροστά από την είσοδο του φρεατίου. Στην περίπτωσή σας βέβαια δεν είναι κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο οπότε δεν απαιτείται ούτε στάση ΑΜΕΑ στον όροφο καθώς δεν απαιτείται ανελκυστήρας. Από τη στιγμή βέβαια που βάλατε (ανελκυστήρα) καλώς το προβλέπετε.
  5. Καλημέρα! Αφαιρούνται σίγουρα όπως και τυχόν υπάρχοντες διάδρομοι στον όροφο προς τα δωμάτια. Εγώ δεν θα προσμετρούσα και τα τοιχία του ανελκυστήρα στο χώρο του κλιμακοστασίου παρά μόνο τα περιμετρικά. Στα κοινόχρηστα κλιμακοστάσια δεν προσμετράται κανένα τοιχίο του ανελκυστήρα οπότε εδώ χάριν του αδιευκρίνιστου της νομοθεσίας τα περιμετρικά θα τα προσμετρούσα. Είναι αρκετά κατατοπιστικό το δκ που ανάρτησαν ως υπόδειγμα καθώς είναι για διώροφη μονοκατοικία. Σας το παραθέτω. Καλή συνέχεια! ΔΚ ΔΕΙΓΜΑ.pdf
  6. Καλησπέρα σας! Παρακαλώ πολύ τιμή ζώνης για χ: 575118,983 και Υ: 4553904,53 ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  7. Καλησπέρα! Έχω περίπτωση διώροφης διπλοκατοικιας και ο ιδιοκτήτης του ισογείου θέλει να χωρίσει το διαμέρισμά του σε 2 ανεξάρτητα διαμερίσματα. Οι δυο υφιστάμενες ιδιοκτησίες έχουν ανεξάρτητες εισόδους. Τι γίνεται αν είναι μαλωμενοι ο πελάτης μου με τον ιδιοκτήτη του πάνω ορόφου και δεν υπογράφει υδ για διάνοιξη της εισόδου του ενός από τα δυο διαμερίσματα που θα δημιουργηθουν? Δεν μπορεί να βγάλει άδεια? Έχει άδεια του 1978 και προφανώς δεν υπάρχει κανονισμός. Ήταν μια ιδιοκτησία όταν βγήκε η άδεια και μετά ο μπαμπάς έδωσε από έναν όροφο στα δυο αδέρφια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  8. Υπάρχει αλλαγή στην επιφάνεια του διαμερίσματος? Αν όχι, γιατί ο συμβολαιογράφος ζητάει ακύρωση του τότε συμβολαίου?
  9. Καλημέρα! Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει τί γίνεται μετά το πέρας των εργασιών της ΕΕΔΜΚ? Ελεγκτής δόμησης απαιτείται? Έχω περίπτωση διαχωρισμού ιδιοκτησιών (ένα διαμέρισμα χωρίζεται σε δύο). Με τις παροχές νερού ρεύματος τί υποβάλλουμε στις αντίστοιχες υπηρεσίες? Αν δεν απαιτείται ελεγκτής δόμησης, πώς παίρνω την εγγυητική ΣΔΑ? Ή δεν χρειάζεται να την υποβάλλω στην οικεία ΥΔΟΜ του έργου εξ αρχής? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  10. Καλησπέρα. Έχω περίπτωση ισόγειας κατοικίας παλιάς στη οποία βγήκε άδεια επέκτασης το 1974 για 36,00μ2, χτίστηκαν 67,80μ2 οπότε έχουμε έχουμε υπέρβαση δόμησης κάλυψης και μια αποθήκη ανεξάρτητη αυθαίρετη 16,49μ2. Υπάρχει μόνο το στέλεχος της οικοδομικής αδείας της επέκτασης και τίποτα άλλο, όπου βγάζεις άκρη από το σκαρίφημα περί νομιμότητας του περιγράμματος. Σκέφτομαι να κάνω ρύθμιση με 4495 κατηγορία 1 λόγω παλαιότητας, όπου θα ανεβάσω κάτοψη- τομή- διάγραμμα κάλυψης αποτύπωσης και νέο τοπογραφικό, βεβαίωση από ΥΔΟΜ απώλειας φακέλου και να προχωρήσω με αυτά για ηλεκτρονική ταυτότητα. Θα ήθελα τη γνώμη σας παρακαλώ.
  11. Μήπως ήταν η περίπτωση που έδινε ο 4014 κάποιες ανοχές για έκδοση βεβαίωσης.Αν θυμάμαι έλεγε ποσοστό 2% και μέγιστο 20εκ.και επιφάνεια 2% και μέγιστο 8,00μ2 στο εμβαδόν . Ισχύει?
  12. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!! Παρακαλώ πολύ Τ.Ζ. των συντεταγμένων χ= 572142,779 Υ=4551087,671 εντός στο οικισμό Εύμοιρο στην Ξάνθη. Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!!!
  13. Καλημέρα! Παρακαλώ Τ.Ζ. για Χ: 573724.428 , Υ: 4554463.662 Οδός Μεσολογγίου Ξάνθη. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.