Μετάβαση στο περιεχόμενο

salaxi

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

1 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. @Arche: Μάλιστα. Έτσι είναι, το 60 είναι παράδειγμα. Όπως και να χει, αυτό είναι το σενάριο. Ίδια τετραγωνικά, διαφορετικό περίγραμμα στον κοινό τοίχο. Και το όλο σενάριο είναι καρμπόν και στους 3 ορόφους απο ανεγέρσεως. Δεν επηρεάζονται ούτε κοινόχρηστοι, ούτε χιλιοστά επι οικοπέδου, ούτε κάτι άλλο. Φανταστείτε (χονδρικά) μία τέτοια διαφορά:
  2. Οταν λέω ντουλάπες, φανταστείτε στην κάτοψη ένα Π που εισέρχεται απο το κάθε διαμέρισμα στο άλλο, ακολουθώντας το περίγραμμα. Θα μπορούσε να θεωρείται και κενός χώρος, δηλαδή, να μην υπάρχει κάποια ντουλάπα εκεί, απλά έτσι έγινε η ελμετάλλευση. Επίσης, το οτι συμβαίνει και στους τρείς ορόφους το ανέφερα στο αρχικό μου ποστ:
  3. Με απλά λόγια, εισέρχεται χωνευτή ντουλάπα του διπλανού στο δικό μου διαμέρισμα σε ένα σημείο, και χωνευτή ντουλάπα (ιδίας έκτασης) του δικού μου στο διπλανό διαμέρισμα σε άλλο σημείο. Τα τετραγωνικά, και τα ποσοστά μας παραμένουν σε όλους τα ίδια και στην άδεια, και στην σύσταση. Το περίγραμμα των δύο διαμερισμάτων αλλάζει (και στους 3 ορόφους)
  4. Αυτό είναι που με παραξενεύει, με λίγα λόγια, τι διόρθωση θα μπορούσε να αναφερθεί;
  5. Σας ευχαριστώ όλους για τα φώτα σας! Η σύσταση έγινε απο ανεγέρσεως και ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα παρεμπιπτόντως. Η διαφορά στις ημερομηνίες των σχεδίων της ΟΑ και της ΣΟΙ είναι δύο (2) μήνες.
  6. Αυτό ακριβώς σκέπτομαι κι εγώ. Ναι, είναι της συστάσεως. Ουσιαστικά, δεν αλλάζει κάτι στο περιεχόμενο..
  7. Και πάλι ευχαριστώ! Αναρωτιέμαι, αφου η τακτοποίηση γίνεται στην πολεοδομία για το θέμα του περιγράμματος, (βλ. διαμερισμάτωση), παραμένει και πάλι σαν εκκρεμότητα; Ελπίζω να μην σας κουράζω.
  8. @dimitris GMΣας ευχαριστώ για την απάντηση! Η λεπτομέρεια είναι πως (προφανως λάθος) ο μηχανικός βασίστηκε στην κάτοψη της συστάσεως - κατα τα λεγόμενά του. Επίσης, ο συμβολαιογράφος έχει αποβιώσει, αν και όπως το καταλαβαίνω, θα μπορούσε να αναλάβει οποιοσδήποτε συμβολαιογράφος. Αυτό που με παραξενεύει, είναι πως απ την στιγμή που προβαίνω στην τακτοποίηση, και τα τ.μ. παραμένουν ίδια, οπότε και ο ΕΝΦΙΑ και το Ε9 παραμένουν ίδια, προς τί η νέα συμβολαιογραφική πράξη;
  9. Ευχαριστώ, δυστυχώς, η γονική έγινε το 2015. Τι παίζει σε αυτη την περίπτωση;
  10. @Κανείς Με λίγα λόγια, είμαι πλέον καλυμμένος μετά την τακτοποίηση στην πολεοδομία; Θεωρείτε πως θα μπορώ αργότερα να προχωρήσω σε μεταβίβαση/πώληση αν το αποφασίσω; Ευχαριστώ και πάλι!
  11. Μάλιστα, η κάτοψη της συστάσεως, και η πραγματικότητα, ταυτίζονται.
  12. Καλημέρα σας, Αντιμετωπίζω ένα παρόμοιο πρόβλημα σε διαμέρισμα που έχω. Ανακάλυψα πως τα σχέδια της ΟΑ έχουν διαφορές απο τα σχέδια της ΣΟΙ. Χωρίς να μεταβάλλονται τα τετραγωνικά (το ένα μπαίνει στο άλλο διαμέρισμα, και αντίστοιχα, με ίδια έκταση). Εννοώ, υπάρχει διαφορά στο περίγραμμα, οπότε υφίσταται διαμερισμάτωση προφανώς. Τώρα προβαίνω σε τακτοποίηση, αλλά με συμβουλεύουν να κάνω είτε τροποποίηση γονικής παροχής, ή τροποποίηση συστάσεως οριζοντίου ιδιοκτησίας. Να αναφέρω πως η λεπτομέρεια αυτή ισχύει απο ανεγέρσεως, και είναι ίδια κ στους 3 ορόφους. Δεν επηρεάζονται κοινόχρηστοι χώροι. Πιστεύετε πως πρέπει να προβώ σε επιπλέον έξοδα (συμβολαιογραφικά κλπ); Ευχαριστώ.
  13. Καλησπέρα σας, Εχω αποκτήσει απο γονική παροχή ένα διαμέρισμα, το οποίο όπως ανακάλυψα προσφάτως, έχει διαφορά στα σχέδια της άδειας, απο τα σχέδια της Σ.Ο.Ι. Η πραγματικότητα αποτυπώνεται στα σχέδια της Συστάσεως, και συμφωνεί με το υπάρχων ακίνητο. Υπάρχει διαμερισμάτωση, η οποία δεν επιρεάζει τα τετραγωνικά, ούτε καταπατά κοινόχρηστους χώρους. Δυστυχώς, για κάποιο λόγο, ο τότε βεβαιών μηχανικός συμβουλεύτηκε τα σχέδια της συστάσεως, και έδωσε την βεβαίωση πως όλα είναι οκ. Τώρα, βρίσκομαι σε φάση τακτοποίησης, για να ενημερωθεί ο φάκελος της πολεοδομίας, και με συμβουλεύουν πως πρέπει να βγάλω νέα διορθωτική γονική παροχή. Πιστεύετε πως η διορθωτική συμβολαιογραφική πράξη είναι απαραίτητη; Εναλλακτικά, υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται διορθωτική σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας; Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.