Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παναγιώτης Γκιόκας

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Παναγιώτης Γκιόκας

  1. Ευχαριστώ πολυ!!! δηλαδή με την τωρινή κατάσταση που βρίσκομαι δεν μπορώ να υπογράφω δικα μου ΠΕΑ κλπ?
  2. Καλησπέρα, είμαι νέος μηχανικός στο χώρο και θα ήθελα μια βοήθεια αν γνωρίζει κάποιος. Δουλεύω ως μισθωτός σε μια εταιρεία ( χωρίς μπλοκάκι) αλλά ασφαλίζομαι ως μηχανικός στον ΕΦΚΑ ( δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό στην ερώτηση μου) . Κάποιοι γνωστοί και κάποιο συγγενείς μου θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εξοικονομώ και μυ ζήτησαν αν γίνεται να το αναλάβω εγώ . Η ερώτηση είναι η εξής, Μπορώ να εκδόσω ΠΕΑ και να εντάξω πελάτη στο πρόγραμμα χωρίς να έχω μπλοκάκι?
  3. Εγώ παρατηρώ οτι δεν υπάρχει πάνω οπλισμος στον εν λόγω πρόβολο, αλλα αν είναι έτσι δεν θα είχε καταρεύσει πολύ νωρίτερα? ίσως να υπάχει άνω οπλισμός και να μην φαίνεται απο τις φωτογραφίες, οπότε σε περίπτωση που ισχύει ο λόγος περί διάβρωσης του οπλισμού τότε πολύ πιθανό να μην υπήρχε η σωστή επικάλυψη βάση μελέτης, αλλά λιγότερη οπότε δικαιολογείται από που προήλθε η διάβρωση.
  4. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!! Και για τα βιβλία που μου είπατε θα τα κοιτάξω γιατί έψαχνα να βρω στοχευμένα.
  5. Καλησπέρα,είμαι νέος μηχανικός και δουλεύω ως μισθωτός σε μια βιομηχανια 6 μήνες τώρα.στην πρώτη σύμβαση με είχαν δηλωμένο ως υπάλληλο γραφείου καθώς δεν ήμουν μέλος στο τεε και στην επόμενη δηλώθηκα ως μηχανικός. Πρόκειται να κάνουμε ένα μεγάλο έργο και από την εταιρεία μου ζήτησαν να βγάλω σφραγίδα για να υπογραψω η μελέτη και την επίβλεψη του συγκεκριμένου έργου. Είμαι μέλος του τεε από αρχές Ιουλίου, χρειάζεται να ΄κανω κάποια περεταίρω ενέργεια για να υπογράψω. Θα υπάρξει κάποια συνέπεια φορολογικά η και γενικά αν υπογράψω ενώ δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με μπλοκάκι?
  6. Καλησπέρα, συγνώμη που απαντώ στο θέμα μετά από τόσο καιρό αλλά είμαι νέος μηχανικός και έχω μια απορία. Δουλεύω σε βιομηχανία, και ο προυστάμενος μου μου είπε ότι στα έργα που αναλαμβάνουμε δεν κάνουμε στατική μελέτη με πρόγραμμα κλπ και τη δίνουμε σε εξωτερικό συνεργάτη. Αυτό που κάνουμε εδώ ειναι να τσεκάρουμε αν η διατομή που θα έχουμε αντέχει με βάση τη ροπή αντίστασης W τελείως χονδρικά και για ακρίβεια και λεπτομέρεια τα δίνουμε μετά σε εξωτερικό συνεργάτη για τη στατική μελέτη. Από ότι κατάλαβα θα συγκρίνω τη ροπή κάμψης που δέχεται η διατομή που ελέγχω με την Mrd=fy*W/γ? Σας ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.