Μετάβαση στο περιεχόμενο

ixarisis

Members
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

3 Ακόλουθοι

Contact Methods

  • Website
    http://www.jxarisis.gr
  • Skype
    jxarisis

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΛΑΜΙΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.394 profile views

ixarisis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η έκπτωση 50% εφαρμόζεται μόνο στο πρωην ΕΤΑΑ και όχι στον ΟΑΕΕ.
  2. Καλημέρα Γνωρίζει κάποιος αν η διαγραφή από το τσμεδε (σε συνθήκες εννιαίου ταμείου εφκα) απαιτεί την διαγραφή από το ΤΕΕ? Αν ναι, με βάση ποια διάταξη γίνεται αυτό, αφού η ιδιότητα του επαγγέλματος προκύπτει από το ΤΕΕ. Εξάλλου τόσοι συνάδελφοι τεχνολόγοι μηχανικοί έχουν δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος μηχανικού με μια απλή εγγραφή στο ΤΕΕ χωρίς να σχετίζονται με το τσμεδε. Πως προκύπτει δλδ ότι ένας τεχνολόγος μηχανικός, έχει α.μ. ΤΕΕ (έχει δλδ ιδιότητα μηχανικού) και δεν είναι ασφαλισμένος στο τσμεδε αλλά είναι ασφαλισμένος στο οαεε? Μήπως και ένας μηχανικός Π.Ε. , αν έχει κάποιους φορολογικούς ΚΑΔ που δικαιολογουν την εγγραφή στο οαεε - πχ παροχή οικονομικών υπηρεσιών, θα μπορούσε να διατηρεί α.μ. ΤΕΕ και να είναι ασφαλισμένος στον οαεε? Ευχαριστώ
  3. καλημέρα Έστω μηχανικός με εισόδημα 7.000€ και μηχανικός με εισόδημα 12.000€. Τι θα πληρώσει ο καθένας σε ασφαλιστικές εισφορές τελικά? Η έκπτωση του 50% αφορά μόνο τον κλάδο της κύριας σύνταξης ή αφορά και τους κλάδους υγείας, επικουρικό, εφάπαξ? Τελικά οι εισφορές μας υπολογίζονται στο 26,95% ή στο 37,9% ?
  4. Συνεπώς, επειδή πληρούνται οι όροι που προαναφέρθηκαν λόγω υψομετρικής κλίσης, θα πρέπει να ελεγχθεί βάσει ποιων διατάξεων εκδόθηκε η οικοδομική άδεια. Άλλα η απορία μου παραμένει: ακόμη και αν υπήρχαν ευεργετικές διατάξεις για τα ημιυπογεια, για ποιο λόγο δεν χαρακτήριζαν στην εγκεκριμένη κάτοψη εξαρχης το χώρο ως κατοικία του ημιυπόγειου. (Μου έχει τύχει σε εγκεκριμένη κάτοψη του ημιυπογειου να δω κατοικια.)
  5. Αν υποθέσουμε ότι εφαρμόστηκε η συγκεκριμένη διάταξη, Είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται στην εγκεκριμένη κάτοψη ως ημιυπογειος χώρος και να μπορεί να υφίσταται ως κατοικία?
  6. Επίσης ο χαρακτηρισμός στην εγκεκριμένη κάτοψη ειναι σαφής: ημιυπόγειος χωρος. Είναι δυνατόν ο ημιυπογειος χώρος να είναι πολεοδομικά χώρος κυρίας χρήσης?
  7. Διάγραμμα κάλυψης, με την έννοια που το έχουμε γνωρίσει οι νέοι μηχανικοί Δεν υπάρχει. Μου έχει δοθεί τοπογραφικό και σχέδιο όπου αναπαράγεται η εφαρμογή της οικοδομικής γραμμής και των όρων δόμησης. Υπάρχει μόνο έλεγχος ως προς την πραγματοποιούμενη κάλυψη, δεν υπάρχει έλεγχος σ.δ παρά μόνο εφαρμογή κάλυψης επί πέντε ορόφους. Το εξεταζόμενο ακίνητο Δεν ανήκει στην ανωδομη των πέντε ορόφων αλλά στον ημιυπόγειο όροφο. Ακομη και αν πρόκειται για χώρο εκτος δόμησης, μπορεί να του αποδοθεί κύρια χρήση?
  8. Καλημερα. Σε πολυκατοικία που εχει ανεγερθεί με οικ. Άδεια του 1973, αναπτυσσεται διαμέρισμα σε χωρο που στην εγκεκριμενη κάτοψη δηλωνεται ως ημιυπογειος χωρος. Συνορεύει με τον πισω ακάλυπτο χωρο προς τον οποίο αποτελεί ισογειο οροφο. Γνωρίζει καποιος/α αν ο συγκεκριμενος χώρος αποτελεί χώρο κύριας χρησης με βασει τις τότε ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις? Ισχυει το ενδεχομενο ο γοκ 73 να επέτρεπε τη μετατροπη αυτων των χώρων σε κατοικίες?
  9. συναδελφοι καλημερα κατ'αρχας, ηθελα να ρωτησω αν εχουν εγκριθει οι ππδ για βιοτεχνικη εγκατασταση τυπου σαλιγκαροτροφειου. αν οχι, μηπως καποιος απο εσας εχει εκπονησει μελετη περιβαλλοντικων επιπτωσεων που να αφορα σαλιγκαροτροφειο? αν ναι, θα μπορουσε να μου δοσει ενα υποδειγμα?
  10. ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ ΑΚΡΗ ΣΤΟ GOOGLE ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΦΕΚ355Β/2004
  11. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙΣ ΚΥΑ5888.03.02.2004 & ΚΥΑ281273/27.08.2004 ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.