Jump to content

sarcs

Core Members
 • Content Count

  1,018
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by sarcs

 1. ΝΑ ξυπνήσω το θέμα μετά από καιρό? ένα μηχάνημα κοπής CNC laser cat : το κατατάσσουμε στην θερμική σωστα? (~30 kva)
 2. Εγώ δεν έχω σχέση με το ΤΕΕ, ούτε πολιτικά έχω καμία δουλειά να δικαιολογήσω τον υπουργό που πάει κόντρα όλο τον κλάδο, αλλά : να κοιταχτούμε λίγο στον καθρέπτη ; Ποτε λέτε βρε συνάδελφοι να κλείσουν αυτοί οι Φάκελοι δλδ; Ποτε ; Η διαδικασία ρύθμισης έχει και αυτή την υποχρέωση. Κανείς δε μπορεί να λέει ότι δεν το ήξερε πλέον. Και οποίος δε μπορεί να το κάνει / βαριέται τη β φάση / ξεχνάει / έχει πολυ φόρτο κλπ κλπ ας το αφήσει στους άλλους που μπορούν αντί να χτυπάει δηλώσεις με 500€ και να καταστρέφει και τους υπόλοιπους . δε μιλάω φυσικά για ειδικές περιπτώσεις κλπ κλπ.
 3. Kαλημέρα, για ανανέωση πιστοποιητικού σε μικρό φροντιστήριο (άδεια 1980), το οποίο είχε εκδοθεί ακριβώς πριν την ισχύ της 16/2015 με έκθεση επιθεώρησης, θα ανανεωθεί το πιστοποιητικό με υπ. δηλώσεις με βάση ότι κατατέθηκε τότε ή θα πρέπει να γίνουν αλλαγές με βάση την 16/2015?
 4. άρα από τη στιγμή που ο άλλος έχει αφήσει πλάγια απόσταση και έχει χτίσει μετά το 1985 (και το σχέδιο είναι μετά το 85), αναγκαστικά πάμε και εμείς σε πλάγια απόσταση.
 5. Καλημέρα, σχετικά με την πρόβλεψη του άρθρου 14 παρ. ε : "Όταν το οικόπεδο βρίσκεται σε περιοχές που προβλεπόταν λόγω πρώην συστημάτων δόμησης η τοποθέτηση του κτιρίου σε επαφή με πλάγιο κοινό όριο, το κτίσμα μπορεί να τοποθετείται σε επαφή με το πλάγιο κοινό όριο ανεξάρτητα θέσης και χρόνου κατασκευής του κτίσματος του όμορου οικοπέδου". Στην περίπτωση περιοχής επέκτασης με φεκ πολεοδόμησης μεταγενέστερο το 1985, όπου δεν γίνεται προφανώς αναφορά σε συστήματα δόμησης, αυτόματα η ύπαρξη απόστασης στο όμορο πλάγιο μας υποχρεώνει στο να αφήσουμε δ και εμείς χωρίς εξαίρεση, σωστά ? ή υπερβάλ
 6. Καλημέρα, μια πιο γενική ερώτηση περί Ε3 : επιχείρηση με υπηρεσίες μηχανικού, αλλά και εκτέλεση ιδιωτικών έργων τιμολογημένων ως τεχνικών. Η πρώτη δραστηριότητα θεωρείται παροχή, όμως η δεύτερη θεωρείται εμπορική σωστά?? άρα τόσο στους πίνακες Ζ, Δ όσο και στους αρχικούς κωδικούς 023 κλπ πρέπει να γίνει η αντίστοιχη κατανομή εσόδων και εξόδων. Σωστά?
 7. ευχαριστώ πολύ! Το ξέρω ότι παρατάθηκε αλλά ψάχνω τρόπους να γεμίσω τις ώρες στο γραφείο!!!
 8. Καλημέρα συνάδελφοι, σε ότι αφορά τις ΜΥΦ 2019, υπήρξε τελικά κάποια απλοποίηση για υποβολή ετήσιας κατάστασης ? ή πάμε κλασσικά ανα τρίμηνο?
 9. Γενικώς θα συμφωνήσω απόλυτα Παύλε με την τελευταία φράση σου! έχω πολύ παρόμοιο σκεπτικό στη αντιμετώπιση δηλώσεων.Αλλά στην παρούσα το ακίνητο που συζητάω για να κάνω μια προκαταρκτική εκτίμηση από τα χαρτιά είναι πολύ μεγαλύτερο από 1000 ! και έτσι πρέπει να ψάξω κατά το δυνατόν ελαφρύνσεις. Και με την αναφορά της εγκυκλίου για μη προσμέτρηση τοίχων περιμετρικών που ΔΕΝ άλλαξαν θέση σε υπόγεια σοφίτες κλπ δε συμφωνώ, αλλά υπάρχει. Βέβαια δεν είναι ακριβώς η ίδια παράβαση θα μου πεις, δε διαφωνώ. Παντως τουλάχιστον για τους πυρήνες κλιμακοστασίων που είναι και σαν ξεχωριστοί στο σ
 10. Kαλημέρα. καταρχάς συμφωνώ απόλυτα με την προηγούμενη απάντηση. Εάν πάμε με λογική "ντόμινο", τότε αυτό πρέπει να ισχύει και σε αποστάσεις μεταξύ κτιρίων και σε όλα => και δεν υπάρχει περίπτωση να βγεί άκρη στον υπολογισμό προστίμου. Επανέρχομαι στο δικό μου : στα 1000τμ όπως είπε ο Παύλος, που από βιοτεχνικό έγιναν γραφεία. Χρεώνω 400 με Αλλαγή χρήσης (όχι κάλυψη δόμηση) και 600 αναλυτικο. Θα μπορούσα να αφαιρέσω και τους περιμετρικούς τοίχους , ή και τους χώρους εσωτερικών κλιμακοστασίων, ασανσέρ κλπ ? με το σκεπτικό ότι αυτά παρέμειναν ως είχαν?
 11. ευχαριστω πολυ συνάδελφε. Για το δεύτερο ερώτημα περί περιμετρικών τοιχοποιιών, κλιμακοστασίων (εάν τη γλυτώνουν) έχετε καμία άποψη ? η πραγματική επιφάνεια είναι μεγαλύτερη από του παραδείγματος οπότε σκέφτομαι τι μπορώ να γλυτώσω.
 12. Καλησπέρα συνάδελφοι, επανέρχομαι στο θέμα της αλλαγής χρήσης για να ρωτήσω το εξής : με βάση τις -διαρκώς ανεπαρκείς στο θέμα- διευκρινίσεις για το θέμα της αλλαγής χρήσης (πχ 1000τμ βιοτεχνικό σε γραφεία με επιτρεπόμενα γραφεία 600), θεωρείτε ότι για τα πέραν των 600τμ, θα επιβληθούν οι συνελεστές 1,4, παλαιότητας, εντός εκτός, είδος χρήσης, ή και οι συντελεστές υπέρβασης δόμησης κάλυψης ύψους? Γιατί στο Νόμο γράφει : "Για αυθαίρετες αλλαγές χρήσης από κύρια χρήση σε κύρια, εντός νομίμου περιγράμματος κτιρίου, στις περιπτώσεις όπου επέρχεται αύξηση του συντελεστή δόμησ
 13. πιο ανακριβές ρεπορτάζ πεθαινεις. 8/10 κάθονται τελείως και δε δικαιούνται και κάτι.
 14. καλησπέρα συνάδελφοι : κτίριο ισογείου (για την ακρίβεια υπόσκαφου) ανεξάρτητου γκαράζ, όλο μπετό, εξωτερικά στιβαρή κατασκευή, αλλά με εμβαδό <25τμ (45), θα το εξαιρούσατε από στατική μελέτη με αιτιολογία την κατηγορία σπουδαιότητας Σ1?
 15. Καλημέρα, για άδεια διαρρυθμίσεων και για υπολογισμό κρατήσεων ιδιοκτήτη, ο αναλυτικός υπολογίζεται ως είχε παλιά ή με το παράρτημα Β του Ν4495/17? οι απόψεις διίστανται.΄!
 16. Συνάδελφε σε πρώτη φάση ...μάλλον τις μαστοράτζες θα βοηθήσει γιατί εμείς που φοβόμαστε θα γίνουμε πιο ακριβοί σαν πακέτο. Τα πράγματα λύνονται απλά -> έλεγχος. Αυτοί αντί να κάνουν αυτό μπερδεύουν με μεγαλύτερη ακόμα γραφειοκρατία. Εγώ απλά θα το πω έπρεπε το οικοδομικό να ήταν κάτι σα το εργόσημο, να μπαίνεις ηλεκτρονικά αυθημερόν και να αντιστοιχείς κωδικούς ενσήμου σε κάθε αφμ και τέλος. όχι από την προηγούμενη ή στις 7.00 το πρωί!!!! Εγώ σήμερα εκτός από τα δημόσια έργα και τους υπεργολάβους με 40 άτομα δε βλέπω πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτη η απόφαση πραγματικά σε μια ανακ
 17. Kαλημέρα μετά από καιρό στο φόρουμ. Έχει κάποιος υπ όψη, σήμερα για την Κασσάνδρα Χαλκιδικής, ισχύουν τα 10 στρέμματα ως κατώτατο όριο αρτιότητας ή τα 20 στρέμματα?
 18. Βρε παιδιά 480€ το χρόνο πολλά ; Μήπως υπερβάλλουμε λίγο ; Σκέφτεστε τι περιλαμβάνει αυτή ηυπηρεσία; Για πόσες εργατοώρες μιλάμε; Και μεις δε θελουμε να πληρωνόμαστε σοβαρά τις εργατοώρες μας; Μετά είναι λογικό να γίνονται λάθη λογιστών. Εκτός αν μιλάμε για 10 έσοδα και έξοδα τη σεζόν. Ειναι σα τους συναδέλφους που κοστολογούν 60€ το Πεα. Ε όλοι ξέρουμε ότι δεν κάνουν ακριβως πεα. Το ίδιο και με τις τακτοποιήσεις των 300-400 ευρώ. Λοιπον αντιστοιχα και με 300/ Χρόνο μη περιμένετε πραγματικές υπηρεσίες λογιστή.
 19. Το ράδιο αρβύλα λέει ότι θα δοθεί μια ..τελευταία 3-6 μηνεσ. Ομωσ η μόνη λύση αν θελουμε να σταματήσουμε να βλέπουμε αυθαίρετα με 400€ και κανένα αρχείο στο σύστημα η σχέδιο στον πελάτη, είναι να δοθεί μια μικρή τελευταία παράταση με αυστηρή ειδοποίηση απο το Επιμελητήριο προς ολους μας και μετά τέλος! Δε γίνεται να διαιωνίζεται αυτό το πανηγύρι με την υποβολή σχεδίων, μια απόφαση είναι ας καθίσουν όλοι να τα συμμαζέψουν.
 20. Συνάδελφοι υπάρχει κατά τύχη κάποιος θεσσαλονικη που ολοκλήρωσε έγκριση από αρχαιολογία ΚΑΙ Νεωτέρων ? (νομίζω η Νεωτέρων θα είναι η πιο αυστηρή) να μας πει συγκεκριμένα τι του ζήτησαν και πόσο χρόνο του πήρε? και τί κάνει η Νεωτέρων μετά το ΤΣΜ (Τοπικό) τα στέλνει στο ΥΠΠΟ ή τα υπογράφει? Το ότι τα συζητάμε μόλις 17 μήνες μετά την έναρξη ισχύος του 4495 ενώ ταυτόχρονα γίνεται πλήθος τακτοποιήσεων συμβολαίων μεταβίβασης κλπ ασχολίαστο.
 21. όχι του ΙΚΑ δεν συμψηφίζονται κατά την άποψη μου. δημητρη για πιο πάνω σχόλιο: αφορά στην περίπτωση που δε θέλει κανείς να μπει στο 4495 θαρρω.
 22. Βασικά έπεσα σε λούμπα από υπηρεσία δόμησης. Η οποία βασίστηκε μόνο στο άρθρο 88 περ. 2 για να το πει αυτό. Όμως και εγώ όλο το απόγευμα το ξαναδιάβαζα, στο άρθρο 104 που περιγράφεται ο συμψηφισμός δεν διαχωρίζονται περαιωμένα και μη. Στο άρθρο 88 πάλι, αυτοί κόλλησαν στην περίπτωση 2, όπου δηλαδή στα μη περαιωμένα δίνει τη δυνατότητα επαανυποβολής με συμψηφισμό κλπ. και αυτομάτως θεωρούν ότι απαγορεύεται στην περ. 1. Το οποίο τώρα ξανακαταλήγω ότι είναι αυθαίρετο, το να υποθέτουν δηλαδή ότι απαγορεύεται. Απλά στην περίπτωση 2 επειδή πρόκειται για μη περαιωμένα με οφειλές, γίνεται
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.