Μετάβαση στο περιεχόμενο

anchelos

Core Members
  • Περιεχόμενα

    286
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by anchelos

  1. Όχι μάλλον δεν το εξήγησα εγώ σωστά. Είναι Γραφείο Κτηματογραφησης, δεν υπάρχει Κτηματολόγιο εδώ. Ξεκίνησε λοιπόν να λειτουργεί το 2016 και να δέχεται τα πρώτα δικαιώματα. 2 Χρονια μετά (2018) έγιναν οι πρώτες εγγραφες, και εδωσε απατήσεις (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ), σε όσους κατέθεσαν μέσα στα πρώτα αυτά 2 χρόνια. όσοι λοιπόν πήραν αυτές τις απαντήσεις, είχαν το δικαίωμα να καταθέσουν αντίρρηση αν δεν συμφωνούσαν με το ορια που τους κατοχύρωσαν, αλλά επίσης μπορούσαν να δέχονται και νέα δικαιώματα για οσους δεν πρόλαβαν καν να δηλώσουν την ιδιοκτησία τους για να μην την χάσουν (είχαν πάρα μα πάρα πολλά ΑΓΩΝΣΤΑ). Αυτό μέχρι και τους τελευταίους μήνες. Κάπου περίπου προς το Περσινό Καλοκαίρι σταματησάν να δέχονται το οποιοδήποτε δικαιώμα και αντίρρηση, και δέχονται μόνο νεα δικαιώματα που προέρχονται από κληρονομιές που δεν δηλώθηκαν, και μεταγράφουν νεα συμβολάια. Αγοροπωλησίες και πάντως τύπου Συμβολαιογραφικές πράξεις περνάνε από εκεί πριν πανε στο Υποθηκοφυλακείο για Μεταγραφή. Όποτε τωρα δεν εχεις το δικαιωμα να πας με και να πεις μου φαγε μια μαντρα ο ενας γείτονας και ενα διάδρομο ο άλλος γείτονας. Η απάντηση του Γραφειου είναι οτι έχουμε εντολή να γίνουν οι οριστικές εγγραφές στο 2023 και έπειτα βλέπουμε με ποια διαδικασία θα διεκδικείς ορια και μαλλον θα γίνεται με Γεωμετρικές Μεταβολές. Αυτο ακριβως δηλαδή μου είπαν. Δηλαδή αν γίνει συμβόλαιο Τροποίησης Σύστασης το δέχονται να το μεταγράψουν στο Υποθηκοφυλακείο, άλλα δεν το λαμβάνουν υπόψιν για τροποποίηση ορίων του Ιδιοκτησιακού. Αυτό συνεπάγεται πως ναι μεν, μπορείς με τη νέα σύσταση και τοπογράφικο να βγάλεις την Άδεια με τα νέα μέτρα αλλά δεν σε κατοχυρώνεσαι Ιδιοκτησιακά για τα νέα κομμάτια, σε περίπτωση που στο μέλλον αρχίσουν φασαρίες με τους Γείτονες, του τύπου δεν σου ανήκει αυτο το κομμάτι, δεν στο χει δώσει το κτηματολόγιο και τα γνώστα. Όποτε με βάση όλα αυτά τη λύση θα μπορούσατε να δώσετε?
  2. Καλημερα θα χρειαστω μια γνωμη για ενα ζητημα που αντιμετωπιζω. Αφορα περιπτωση σε επαρχεια οπου το κτηματολογιο εχει αναρτησει τις πρωτες εγγραφες το 2018 και δεν δεχεται νεα δικαιωματα και αντιρρησεις. Αγοραστηκε ιδιοκτησια το 21 η οποια αφορουσα 1 τμημα απο τα 2 μιας Συστασης καθετου εντος σχεδιου πολεως. Προσφατως διαπιστωθηκες, πως καποια απο τα ορια ητανε λαθος, καθως στο πλαι ειχε φαει 10 τετραγωνικα ενας γειτονας μεσω μιας μαντρας και στο πισω οριο εχει δηλωσει εναν διαδρομο ο απο πισω ως δικο του. Το σκεπτικο αρχικα ειναι ο ιδιοκτητης να κανει Τροποποιηση υπαρχουσας Συστασης καταθετωντας νεο τοπογραφικο Διαγραμμα και συνταξη Συμβολαιου, βαζοντας να υπογραψει ολους τους συμβαλλομενους, τον συνιδιοκτητη του Αλλου τμηματος κια λοιπους μεπλεκομενους, γειτονα πλαινο και γειτονα απο πισω. Το ερωτημα τιθεται το πως αυτα τα νεα ορια μπορουν πλεον να ενημερωθουν στην Βαση του κτηματολογιου με δεδομενο οτι δεν δεχεται αντιρρησεις η οποιαδηποτε αλλη μορφη περα απο να μεταγραφει πραξεις συμβολαιων και να ενημερωνει το αρχειο, χωρις ομως να επεμβαινει στα νεα τετραγωνικα. Το οικειο αρμοδιο γραφειο, με ενημερωσε οτι μεχρι τελος του Ετους (2023) αναμενεται να ολοκληρωθει η διαδικασια και να γινουν οι οριστικες αναρτησεις, και εκ τοτε να μπορουν να ξεκινησουνε οι οποιες διαδικασιες, ενδεομενως μεσω γεωμετρικων μεταβολων. Διαβασα και καποια σχολια που εχουν γινει εδω μεσα να εχω και μια γενικη εικονα για τα των Γεωμετρικων Μεταβολων. -Συγνωμη αν κουρασα με τις λεπτομερειες, το πρακτικο ερωτημα ειναι, τι μπορει να γινει εφοσον Συνταχθει νεο Τοπογραφικο με τα σωστα ορια πλαινα και πισω, και γινει η Τροποποιηση της καθετου εχοντας ολοι υπογραψει, πως θα ενημερωθει το κτηματολογιο για τα νεα μετρα και την κατοχυρωσει του ιδιοκτησιακου στα νεα τμηματα που θα προκυψουν? Ο ιδιοκτητης σαφως θα μπει σε σεβαστα εξοδα για ολα αυτα, οποτε θελει εκ τον προτερων να γνωριζει το μελλοντικο διαδικαστικο. -Επισης σε περιπτωση αδειοδοτησης, ασχετως κτηματολογικου δικαιωματος, τα μετρα που θα ισχυσουν θα ειναι αυτα που θα φανουν στο νεο τοπογρφικο και συμβολαιο? Δηλαδη σαν πιο απλο ερωτηματα θετω, οτι εστω πχ οτι αυριο ειχε στα χερια του το νεο τοπογραφικο και συμβολαιο, θα μπορουσε να καταθεση σε αδεια με τα νεα μετρα και το νεο σχημα οτι και αν αυτο συνεπεαγεται (πλευρικες αποστασεις κτλ) στην Πολεοδομια, ενοσο ακομα τρεχει το θεμα με το Ιδιοκτησιακο στο κτηματολογιο μεχρι να φτασει σε Κατασταση Οριστικης Αναρτησης? Χρησιμοποιείστε σωστή ορθογραφία και τόνους, τόσο στους τίτλους των θεμάτων όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, ntanos
  3. Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση. Συγνώμη αν δε το ξεκαθάρισα αλλά εννουσα απο πλευρας Ιδιώτη τα ερώτηματα. Δε θέλω να πάρω δουλειά σαν Μηχανικος από ΤΕΕ, αλλά να ζητησω το ΤΕΕ να στείλει Πραγματογνώμονα σε Οικοδομή που δεν γίναν σωστά οι Διαδικασίες.. Δηλαδή πως επικοινωνώ μαζί τους, τι θα χρεώσουν (μου ανεφερε πως 1000ε είναι ένα σύνηθες ποσό) και πόσο σύντομα διεκπεραιώνεται η όλο διαδικασία?
  4. Συνάδελφοι καλημερα, εχουν γινει καποιες κακοτεχνιες σε νεα οικοδομη, και θα ηθελα να μαθω λεπτομερειες για το πως κινειται η Διαδικασια Πραγματογνωμοσυνης μεσα απο το ΤΕΕ, ωστε να επισημανθουν ολες οι αστοχιες και να παρθουν αποφασεις για την συνεχεια. Ποσο μπορει να κοστισει Κατι Τέτοιο και ποσο συντομα γινεται, ωστε σε περιπτωση μη συμμορφωσεως των εργολαβων να ληφθουν τα απαραιτητα μετρα και ενεργειες. Παιρνω στα τηλεφωνα του ΤΕΕ και δε μπορω να πιασω γραμμη, ουτε μπορω να βρω πληροφοριες για το αρμοδια τμημα που Λειτουργει για περιοχες της Αθηνας.
  5. Συναδελφοι καλησπερα, δεν ξερω αν πρεπει να ανοιξω νεο θεμα η να απευθυνθω στο παρον, αλλα αντιμετωπιζω και γω παρομοια περιπτωση καθως θελω να εξυπηρετησω συγγενη που δεν προλαβε την προθεσμια αντιρρησεων, αλλα απο οτι μιλησα με συναδελφους σε Μελετητικα Γραφεια γινονται ακομα δεκτες περιπτωσεις αναμορφωση δασικου χαρτη λογω υπαρξης διοικητικης πραξης (Αδεια). Λοιπον για το συγκεκριμενο υπαρχει Αδεια Λυομενου 100 τμ που εκδοθηκε το 77, μαζι και με χαρτι Εγκρισης δασαρχειου ιδιας χρονιας, που δεχεται ολη την εκταση των 2 στρεμματων ως μη δασικη (ενω στους χαρτες φαινονται 300 μετρα ως ΔΑ και 150 ως ΔΔ) προς το τελος των οριων του οικοπεδου. Οποτε στο τοπογραφικο που θα προσκομισω στο Δασαρχειο, τι πρεπει να αναφερω ως Απολυτως Αναγκαια Επιφανεια??
  6. Σε πρώτη φάση να ρωτήσω αν πρέπει όντως πλεον να προμηθευτούμε αποκλειστικά στικακι. Μιας και απο το πρωτο κόλας βημα καταλαβαίνω πως ζηταει συσκευή. Καθώς στη προηγουμενη διαδικασία που ισχύε αρχικά, εγω ειχα το πιστοποιητικό σε ψηφιακή μορφη, χωρις να εχω χρησιμοποιήσεο στικακι η το οποιοδηποτε hardware..
  7. Αγαπητοί Συνάδελφοι Καλημέρα, θα μπορούσαμε μήπως να φρεσκάρουμε την διαδικασία συνοπτικά και επιγραμματικά καθώς είχα κανει ολη την βαβούρα πριν 2,5 χρονια χωρίς να αγοράσω κατι απο εταιρίες και τώρα που θέλω να το επικαιροποιησω θα ηθελα να γίνει οσο το δυνατόν ανώδυνο. Θυμάμαι πως είχα στειλει αίτημα απο ΕΡΜΗΣ, πηγα ΚΕΠ υπέγραψα, και μετα κατέβασα τα πιστοποιητικά, τα ανέβασα στο ΤΕΕ, και τα περασα στα windows μεσα απο certificate manager, Και μπορούσα μετα να υπογράφω τα PDF. Τωρα πως ακριβώς πρέπει να ξαναγίνει?
  8. Ναι οκ απλά προσπαθώ να καταλάβω τι είναι τελικά το αγροτεμάχιο.. Το γήπεδο, είναι το εκτός σχεδίου κομμάτι γης. Αγροτεμαχίο όμως?
  9. Πέρα από την πλάκα και εγώ δεν μπόω να καταλάβω την διαφορά εξ'ορισμού Γήπεδo Το Γήπεδο είνα συνεχόμενη έκταση γης που αποτελεί αυτοτελές και ενιαίο ακίνητο και ανήκει σε έναν ή σε περισσότερους κυρίους. Αγροτεμάχιο Αγροτεμάχιο θεωρείται κάθε γεωτεμάχιο, το οποίο βρίσκεται εκτός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως ενός Δήμου.
  10. Μισό λεπτό, για την ανανέωση Πιστοποιητικού λέτε πως θέλει εκ νέου από την αρχή να ξαναπάς στα ΚΕΠ και όλα όπως γιναν τότε στις αρχές, και αυτό πλέον να γίνεται κάθε χρόνο?
  11. Αντιμετωπίζω μια ιδιαίτερη περίπτωση με αμφισβήτηση ορίων σε Ιδιοκτησία Αγροτεμαχίου. Είχει γίνει τοπογραφίκο από Προηγούμενο Μηχανικό το 2004 το οποίο το περιέγραφε τη συνολική έκταση σαν 1401 μ2, και εκ τοτε το Κτηματολόγιο δικαιώσε την περιουσία στα 1159 μ2. Η διαφορά των μέτρων ήταν μια ανταλλαγή κομματιών έμπροσθεν και όπισθεν του γηπέδου. Απο την μεν πίσω πλευρα "έχασε 490 μ2" στα οποία εμφάνισε κάποιος χαρτιά και του κατοχυρώθηκε η ιδιοκτησία (δίχως περαιτέρω αμφισβητήσεις απο τους ιδιοκτήσια του υπό μελέτη αγροτεμαχίου) το οποίο κομμάτι το περιέφραξε, και έπειτα απο μπροστά του δικαιώθηκε περίπου 200 μ2 κομμάτι που δεν έιχε αποτυπωθεί στο προηγούμενο τοπογραφικό, μέσα στο οποίο όμως περιλαμβάνεται ένα μονοπατάκι που καταλήγει σε εσωτερική ιδιοκτησία (προφανώς ανοίχτηκε παράνομα) και μετα το δρομάκι ένα περιμαντρωμένο κομμάτι μιας ιδιοκτησίας. Ο ιδιοκτήτης ζήτησε νεο ενημερωμένο τοπογραφικό ενταγμένο και με τις όποιες ιδιοκτηισακές αλλαγές. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, Από την στιγμή που δικαίωσε το κτηματολόγιο το νέο μπροστινό κομμάτι, θα πρέπει να αποτυπωθεί και να φανεί σαν νέο όριο ιδιοκτησίας ασχέτως αν στο ύπαιθρο υπάρχει αυτό το διαμορφωμένο μονοπάτι και η μάντρα?
  12. Συνάδελφοι καλημέρα, σε ποιο νόμο θα μπορέσω να βρω την προ 7.7.93 παρέκκλιση που αναφέρετε εδώ μέσα ώστε να μελετήσω δια τα περαιτέρω. Μελετώ περίπτωση με αγροτεμάχιο άνω των 4 στρεμμάτων, και επειδή καθυστερεί ο οικείος δήμος να δώσει απάντηση για το χαρακτηρισμό του δρόμου έμπροσθεν, και επειδή είναι και μακρόστενο γεωμετρικά και θέλω να ξεκαθαρίσω με ζητήματα του απαιτούμενου βάθους, θέλω να δω την περίπτωση προ 7.7.93. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ποιο ευνοϊκή από αυτή του 2003 που επίσης έχει αναφερθεί, πάντως σίγουρα υπάρχει συμβόλαιο αγοραπωλησίας του 1999, και αν προτρέξω πίσω θα βρεθεί σίγουρα και σαν προ του 1993. Ευχαριστώ.
  13. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά. Να ρωτήσω παρακαλώ και εγώ με την σειρά μου για μια δουλειά που αφορά υπόθεση με Ρέμμα. Αφορά Ένα κομμάτι Γης το οποίο χωρίζεται από ένα Ρεμματάκι σε Οικισμό Προ 23 Επαρχίας Αττικής. Δεν μιλάμε για κάτι το ιδιαίτερο μην φανταστείτε. Αφορά 1-1.5 μέτρο πλάτος από την κάθε Πλευρά που τα χωρίζει και να εκτείνεται σε μήκος 40 έως 50 μέτρα. Για την Έκδοση Οικοδομικής Αδείας ζητήθηκε Οριοθέτηση του Ρέμματος. Μπορεί κάποιος να μας περιγράψει την διαδικασία που ακολουθείτε. Προσπάθησα να απευθυνθώ σε κάποιες εταιρείες Υδραυλικών Μελετών και οι περισσότερες είτε δεν ασχολούνται με αυτό το κομμάτι, είτε ως Μεγάλες Εταιρείες αναλαμβάνουν δουλείες μεγαλύτερες κλίμακας. Επίσης με ενημέρωσαν πως είμαι μια χρόνια διαδικασία που Περνάει από ΥΠΕΧΩΔΕ, επιτροπές, ΣΤΕ και διάφορα γνωμοδοτικά όργανα μέχρι να τελεσιδικήσει. Τα φώτα σας παρακαλώ συνάδελφοι.
  14. Συνάδελφοι μήπως κάποιος από εσάς γνωρίζει που μπορούμε να βρούμε την Εγκύκλιο 124/82 στην οποία με παρέπεμψαν μέσα από την Πολεοδομία. Με αναζήτηση στο διαδίκτυο δεν κατάφερα να βρω κάτι. Η ίδια απόφαση γίνεται αναφορά και σε ένα αντίστοιχο παρελθοντικό θέμα που βρήκα, αλλά ούτε εκεί την είχε παραθέσει κάποιος δυστυχώς.
  15. Γιατί δεν απαιτεί αμοιβές συνάδελφε? Έμενα ένας συνεργάτης μου, απάντησε πως δε χρειάζεται να κατατεθούν σε πρώτη φάση, καθώς μπορεί η διαδικασία να φτάσει έως το σημείο της απάντησης, και άμα σου πούνε ότι είναι εκτός, τότε δεν έχει νόημα να κατατεθούν οι αμοιβές εφόσον δε θα βγει το επιθυμητό χαρτί. Τώρα λόγω το γιορτινών των ημερών δε μπορώ να πιάσω γραμμή, θα ήθελα να συγκεντρώσω από εδώ μέσα όσο περισσότερες πληροφορίες μπορώ μέχρι να καταφέρω να ξανάρθω σε επαφή μαζί τους. Το χαρτί που ζητάνε από Δήμο ποιο είναι? Μήπως είναι αντίστοιχο με αυτό που δίνουν και οι όροι Δόμησης? Επειδή είχα πάρει κάποτε χαρτί και από Δήμο ότι ένα άλλο ακίνητο βρισκόταν εντός κάποιου οικισμού και ισχύει ο εκάστοτε ΦΕΚ. Αλλά αυτό το βγάζει και η ίδια υπηρεσία τους και το προωθεί στο τοπογραφικό τμήμα, αν είναι αυτό το χαρτί γιατί να το θέλουν από Δήμο.
  16. Θέλω να μελετήσω περίπτωση οπού ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή Οικισμού προ του 23 όπου στερείται εγκεκριμένα όρια και διενεργείται Αυτοψία από το αρμόδιο τμήμα για να δοθεί απάντηση βρίσκεται εντός ορίων. Έκανα προσπάθεια να επισκεπτω το τμήμα που ανήκει, με παρέπεμψαν να μιλήσω τηλεφωνικά με υπάλληλο και οι οδηγίες δεν έγιναν πλήρως κατανοητές. -Το πρώτο μου ερώτημα είναι πως υποβάλλω ηλεκτρονικά το αίτημα για αυτοψία? -Μου είπαν πέραν της αίτησης και κάποιων εγγράφων που απαιτούνται (τοπογραφικά, αμοιβές) ότι χρειάζεται βεβαίωση Δήμου. Τι θα πρέπει να λέει το χαρτί της Βεβαίωσης που πρέπει να ζητηθεί από τον τοπικό Δήμο Επειδή προφανώς είναι μαι διαδικασία που καθυστερεί και θα πάρει κάποιους μήνες θέλω από τώρα να υποβληθεί η απαραίτητη Αίτηση και να μπρος η διαδικασία.
  17. Πολυ σωστα και ορθα ολα αυτα που λετε συναδελφοι, και ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα. Θα πρεπει να γινεται πληρης και εκτενης καταγραφη για καθε πιθανη λεπτομερεια του ακινητου. Βεβαια εν προκειμενω προκειται για μια αποδοχη κληρονομιας που ο ιδιοκτητης γνωριζει καλα τη γη του και απλα βαση παραλειψης (συν οτι επιπροσθετως δεν το οριζει ο νομος δεν αναγραφηκε το εξτρα κειμενακι για κατι που δεν υπαρχει) οποτε ειναι ενας μικρος αλλα απαραιτητος κοπος, να προστεθει και να ξαναυποβληθει στο Κτηματολογιο, γιατι πανω απο ολα πρεπει να ειμαστε σωστοι. Ισχυει αυτο, ειδικα καποιοι απο εξωτερικο αγοραζουν κομματια γης σαν να ειναι "ρουχα" φερ'ειπειν και οταν μετα απο χρονια ερχονται Ελλαδα να αντικρυσουν αυτο που αγορασαν αντιλαμβανονται ολους τους πραγματικους κινδυνους.
  18. Εγω αναφερθηκα στην περιπτωση που δε διατρεχονται τετοια θεματα και προκειται για ενα απλο συμβολαιο μεταβιβασης. Γιατι να γραψεις οτι Δεν διερχεται πυλωνας και δεν διερχεται ρεμα
  19. Τα κείμενά οτι δε διέρχεται ρεμμα ομβριων και πυλώνες υψηλης τασης μεσα απο οικόπεδα, απο οσο γνωρίζω απαιτούνται μονο στα τοπογραφικά αδειας σωστα? Ακούγω κατα καιρους περιπτώσεις που συμβολαιογραφοι τα ζητανε για απλες συμβολαιογραφικες πραξης μεταβίβασης. Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  20. Καλησπερα υπεβαλα αρχες του μηνα ενα τοπογραφικο στο οποιο μεσα αναφεροταν ενας δρομος ως ιδιωτικος (συμβουλευτηκα το συμβολαιο και τον χαρτη της περιοχης) υστερα ομως ενημερωθηκα απο το δημο πως ειναι κοινοχρηστος Δημοτικος. Το σχεδιο εχει ηδη παρει ΚΗΔ, μπορω στο υπαρχων να ανεβασω το ενημερωμενο αρχειο με τον σωστο χαρακτηρισμο της οδου η πρεπει να κανω εκ νεου υποβολη με νεο ΚΗΔ για αυτη τη μικρη λεπτομερεια;
  21. Σε ευχαριστω για την απαντηση. Καταρχας εκανα ενα λαθος πριν, ειπα οτι δεν εχει καμερα ενω εχει. Δεν την χρησιμοποιω και ξεχαστηκα. Το βασικο ομως ειναι το bluetooth. Κατακορυφα επισης γιατι δε μετραει δε μπορω να καταλαβω, ενω πλεον το κανουν και τα πιο απλα μετρακια. Το οργανο με τα 750 που λες περι τινος προκειται?
  22. Πριν 10 χρονιά όταν ανελαβα δράση ειχα πάρει το D5, θυμάμαι ειχα δώσει πολλά (γυρω στα 400?), ακόμα και τώρα βλέπω παίζει σε τρελη τιμή, ισως να ναι κανα ξεχασμένο κομματι https://www.skroutz.gr/s/15538744/Metrica-Leica-Laser-Disto-D5.html Δε ξερω τι εχει παραπάνω και ξεφευγει τοσο, αλλα σίγουρα δεν εχει τις σημερινές ευκολιες που προσφέρουν πολλα, οπως καμερα, bluetooth, live σχεδίαση, και το χειρότερο απο ολα δε περνει κατακόρυφες μετρησεις. Δε μπορώ να μετρήσω ύψος, αν το γύρω 90 μοιρες Δε ξερω που πηγαν τα λεφτα η αν προχώρησε τοσο γρήγορα η τεχνολογία, αλλα πλεον βλεπω δε μου κανει., Τι να το κανω τώρα αυτο ,και τι αξιολογω μπορω να αγορασω σημερα κοντα στο κατοστάρικο το πολυ και να χει ολα τα παραπανω
  23. Συνάδελφοι S.O.S., λήγει μεθαύριο 4/10 η προσθεσμια Σπετσών (και δεν γνωρίζω αν θα πάρει άλλη παράταση) για την πρώτη φάση υποβολής στο Κτηματολόγιο και λείπει το πιστοποιητικο μεταγραφής συμβολαίου σε ένα δικαίωμα που θέλω να καταθέσω μέσα από e-Kthmatologio. Η συμβολαιογράφος δε σηκώνει τηλέφωνα, και απομακρυσμένα δε βλέπω να κατορθώνω κάτι με το υποθηκοφυλάκειο του νησιού σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. -Υπαρχει η δυνατότητα να στειλω το δικαιώμα για να είμαι εμπρόθεσμος, και να κανω τροποίησει να το προσθέσω στην πορεία (σε 10 μέρες πχ) η δε το δέχεται το σύστημα? Τοπικα όταν παω σε κτηματολογικα γραφεία μου χει τύχει να κανω κατάθεση για να πάρω ημερομηνία και να εχω προσθέσει εντος εβδομαδας τυχον έγγραφα που έλειπαν και έιχαν εκκρεμότητα. Τώρα μέσα απο ekthmatologio τι ισχύει? Το πιστοποιητικό μεταγραφής ειναι διαφορετικο αρχείο ή συμπεριλαμβάνεται στο pdf του συμβολαίου, και τι γινέται οταν αυτο λείπει?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.