Jump to content

eleni_civil

Core Members
 • Content Count

  306
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Ουδέτερη

7 Followers

About eleni_civil

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Κρήτη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ΥΔ με χρονολογια το έτος που έγιναν οι παρεμβασεις? πχ 60τμ απο 2004-2011? Γιατί έτσι μιλάμε για τεράστια διαφορά προστίμου. Αν θεωρήσουμε ότι η πλάκα οροφής δεν έχει αντικατασταθεί, τότε θα το αντιμετώπιζες με αναλυτικό? Και τί κατηγορία θα το βαζες?
 2. Καλησπερα συνάδελφοι. Δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί νωρίτερα, απλά δεν έχω χρόνο να το ψάξω πολύ. Σε κτίσμα προ του 55, έχουν γίνει διάφορες εργασίες ανακαίνισης, ενίσχυσης κτλ. Ο αναλυτικός στον οποίο θα τις συμπεριλάβω, θα είναι κατηγορία 4 η 5 ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 3. Δημήτρη συμφωνώ απόλυτα με αυτά που αναφέρεις και σευχαριστώ για την υπερπλήρη ανάλυσή σου.. Πραγματικά, δεν ξέρω τι να κάνω γιατί είναι καλός πελάτης και δεν μπορώ να "στρίβειν"! Η συμβολαιογράφος συνεχίζει τα δικά της λέγοντας ότι δε θα ναι απλό μισθωτήριο αλλά επίσημο κτλ κτλ.. Και έστω ότι προχωράμε στις τακτοποιήσεις και κάνουμε και λειτουργική συνένωση, το επόμενο πρόβλημα που θα συναντησουμε είναι στην άδεια που θέλει να βγάλει για κάποιες επεμβασεις.. Τί συμβόλαια θα προσκομίσει?! 😓😫
 4. Καλημέρα! Η λύση που προτείνει η συμβολαιογράφος είναι μια μακροχρόνια μίσθωση του διπλανού ακινήτου (που έχει καταπατηθεί) και προτείνει να συνεχίσουμε κανονικά την τακτοποίηση καθώς το έχει κάνει λέει κι άλλες φορές σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
 5. Καλημέρα Παύλο, σωστά δεν είμαι σε τέτοια περίπτωση. Το ενδεχόμενο να γίνουν 2 δηλώσεις? Και στην τεχνική έκθεση να αναφερθεί ότι είναι ένα κτίριο λειτουργικά ενιαίο? Γιατί φαντάζομαι ότι θα υπάρχει πρόβλημα και με την δικαστική διαδικασία καθώς θα χρειαστουν βεβαιώσεις νομιμότητας.
 6. Καλησπέρα κι απο μένα.. Εντός οικισμού έχει κατασκευαστεί κτίριο με οικ.άδεια και αργότερα έγινε αυθαίρετη επέκταση, τμήμα της οποίας είναι σε γειτονικό ακίνητο συγγενικού προσώπου. Τώρα πρόκειται να γίνει ρύθμιση και έκδοση άδειας ανακατασκευής στέγης του αυθαιρέτου. Πώς πρέπει να χειριστώ την κατάσταση? 2 δηλώσεις 4495-->συμβολαιογράφος-->"τακτοποίηση ιδιοκτησιακού"(είτε με παραχωρηση τμήματος είτε με διόρθωση ορίων κτλ)-->έκδοση άδειας. Συμφωνείτε? **Το αυθαίρετο κτίσμα είναι λειτουργικά ενιαίο, έχει χρήση ΚΥΕ και κόβεται στη μέση από το όριο των οικοπέδων.
 7. Καλησπέρα σας, σε οικόπεδο εντός οικισμού έχει εκδοθεί άδεια το 2000 για ισόγεια κατοικία. Λόγω της κλίσης του εδάφους,(η οποία δεν περιγραφόταν στην άδεια) "προέκυψε" υπόγεια(?) στάθμη, η οποία είναι από τις 3 πλευρές μπαζωμένη. Θα εφαρμόζατε τον ΜΣ σ'αυτή την περίπτωση?
 8. Καλησπέρα σας! Για ακίνητο εντός οικισμού έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια, στην οποία φαίνεται ότι το κτίσμα ακουμπάει στο όριο. Στην πραγματικότητα, η οικοδομή έχει τοποθετηθεί σωστά, όμως το όριο του οικοπέδου σε αυτή την πλευρά έχει διαφοροποιηθεί, (μεγαλώνοντας το οικόπεδο), με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι έχουμε υπέρβ.πλαγίων αποστάσεων. Πώς θα το αντιμετωπίζατε? Σημειωσεις: Συμβόλαιο δεν υπάρχει. Γενικότερα το οικόπεδο έχει μεγαλώσει, όπως βλέπετε στο σκαρίφημα. diaforetiko oikopedo.pdf
 9. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.. Σε παρόμοια περίπτωση, κτίσμα προ του 1975, υπάρχει συμβόλαιο το 2010 ότι είναι αποθήκη και ένα μικρό τμήμα του είναι κατοικία (μάλλον για να γλιτώσουν φόρο). Σήμερα στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται σαν κατοικία. Πώς το δηλώνω? **Αυτό που με προβληματίζει γενικότερα με την κατ.1 είναι : ποιές περιπτώσεις μπορούν να ενταχτουν? Αυτές που η επικρατούσα χρήση από τότε έως σήμερα ανελλιπώς είναι κατοικία? Ή πάμε βάσει της σημερινής χρήσης και με το έτος κατασκευής του τότε, εφόσον δεν υπάρχουν αποδεικτικά χρήσης?
 10. Καλησπέρα συνάδελφοι, μια γρήγορη ερώτηση γιατί δεν προλαβαίνω να ψάξω στο φόρουμ αν έχει απαντηθεί ξανά. Κτίσμα προ του 1975 με σημερινή χρήση κατοικίας, χρήζει τακτοποίησης. Δεν έχω αποδείξεις ότι τότε ήταν κατοικία. Πώς προχωράω? *Ο ιδιοκτήτης στο Ε9 το δήλωνε αποθήκη (το διόρθωσε).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.