Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑγόρατζηΒασιλική

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Ν.Καλλικράτεια

ΑγόρατζηΒασιλική's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εχω εκδώσει (2009) άδεια με τίτλο : α)ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΠΥΛΩΤΗΣ, ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ β)ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ 3,7,8,9 ΚΑΙ 10 ΣΤΟΝ 1ο,2ο ΚΙΑ 3ο ΟΡΟΦΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ 1978. Τώρα που οι ιδιοκτήτες θέλουν να πάρουν χελώνα για τα καταστήματα η εφορία τους ζητά τιμολόγια και ΚΚΟ. Η πολεοδομία δεν μου το ζήτησε κατά την έκδοση και τώρα που το έκανε θέμα η εφορία μου τα «μασάει». Παραθέτω το απόσπασμα από την εγκύκλιο. "Η υποχρέωση υποβολής των εντύπων αυτών υπάρχει για άδειες οικοδομών με ημερομηνία έκδοσης μετά από την 31.12.1994 και αφορούν νέες οικοδομές ή προσθήκες οικοδομών, οι οποίες δημιουργούν κλειστούς χώρους. Συνοπτικές οδηγίες για τις σχετικές υποχρεώσεις και τις διαδικασίες περιλαμβάνονται στα έντυπα των Αδειών οικοδομών." Στην οικ.άδεια από την αλλαγή χρήσης στην πυλωτή προέκυψε κλειστός χώρος, επειδή όμως δεν θεωρείτε πολεοδομικά προσθήκη αλλά διαρρύθμιση οι αμοιβές (στον συμβατικό προϋπολογισμό της νέας χρήσης) που ζήτησε η πολεοδομία ήταν με την προσαύξηση 50% των διαρρυθμίσεων και όχι 30% της προσθήκης. Ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω για να με βγάλει από το αδιέξοδο, για να αντιμετωπίσω, ιδιοκτήτες, εφορία και πολεοδομία?
  2. Εχω εκδώσει (Ιούλιο 2009) άδεια με τίτλο : α)ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΠΥΛΩΤΗΣ, ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ β)ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ 3,7,8,9 ΚΑΙ 10 ΣΤΟΝ 1ο,2ο ΚΙΑ 3ο ΟΡΟΦΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ 1978. Τώρα που οι ιδιοκτήτες θέλουν να πάρουν χελώνα για τα καταστήματα η εφορία τους ζητά τιμολόγια και ΚΚΟ. Η πολεοδομία δεν μου το ζήτησε κατά την έκδοση και τώρα που το έκανε θέμα η εφορία μου τα «μασάει». Παραθέτω το απόσπασμα από την εγκύκλιο. Η υποχρέωση υποβολής των εντύπων αυτών υπάρχει για άδειες οικοδομών με ημερομηνία έκδοσης μετά από την 31.12.1994 και αφορούν νέες οικοδομές ή προσθήκες οικοδομών, οι οποίες δημιουργούν κλειστούς χώρους. Συνοπτικές οδηγίες για τις σχετικές υποχρεώσεις και τις διαδικασίες περιλαμβάνονται στα έντυπα των Αδειών οικοδομών. Στην οικ.άδεια από την αλλαγή χρήσης στην πυλωτή προέκυψε κλειστός χώρος, επειδή όμως δεν θεωρείτε πολεοδομικά προσθήκη αλλά διαρρύθμιση οι αμοιβές (στον συμβατικό προϋπολογισμό της νέας χρήσης) που ζήτησε η πολεοδομία ήταν με την προσαύξηση 50% των διαρρυθμίσεων και όχι 30% της προσθήκης. Ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω για να με βγάλει από το αδιέξοδο, για να αντιμετωπίσω, ιδιοκτήτες, εφορία και πολεοδομία?
  3. Σας παρακαλώ απαντήστε μου τα εξής: 1 Τι αναφέρει το ΠΔ29/8/96 ΦΕΚ 1032/Δ/11-9-96 σχετικά με τις λυόμενες κατοικίες? Αν μπορείτε να μου το στείλετε! 2 Που συγκεκριμένα να απευθυνθώ στο ΠΕΧΩΔΕ για αίτηση-υποβολή φακέλου για έγκριση τύπου λυόμενης κατοικίας? 3 Η ξύλινη κατοικία θεωρείται λυόμενη? 4 Η έγκριση τύπου ισχύει για την κάθε κάτοψη του κατασκευαστή πλέον ή για κάθε κάτοψη θα γίνεται η διαδικασία έγκρισης τύπου? 5 Στην 5219/3-2-04 απόφ. ΠΕΧΩΔΕ παρ.η1 (έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας) προβλέπει την τοποθέτηση προκατασκευασμένων κατοικιών για αυτοστέγαση παλιννοστούντων, εάν υπάρχει έγκριση για τον τύπο της προκ. Κατοικίας. Αυτό γίνεται με την διαδικασία του παραπάνω ΠΔ « έγκριση τύπου…»?
  4. δημοτική οδός εκτός σχεδίου ποτέ ισχύουν οι παρεκκλίσεις? έχω σοβαρό πρόβλημα, αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου, εντός ζοε που επιτρέπει την ισχύ των παρεκκλίσεων του άρθρου 1 του φεκ 270, έχει πρόσωπο 56,8μ σε ασφαλτοστρωμένη δημοτική οδό πλάτους 7μ που προήλθε από απαλλοτρίωση (ανεξακρίβωτη πληροφορία), που ενώνει δύο οικισμούς του αυτού δήμου, έχει εμβαδόν κατά τίτλο 1937τμ από διανομή του 1932 για αποκατάσταση προσφύγων και μετρηθέν 2010τμ η πολεοδομία ν.μουδανιών δεν το θεωρεί άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση διότι ο δρόμος αυτός παρότι δημοτικός κατά τον δήμο δεν έχει απόφαση νομάρχη και σχοπ. ο δήμος πρότεινε τον χαρακτηρισμό της ως πρωτεύουσας, αλλά το σχοπ δεν την περιέλαβε στο λεκτικό της απόφασης του, που χαρακτήριζε άλλες που δεν με αφορούν, ως μοναδικές δημοτικές οδούς, παρά στον χάρτη που την συνοδεύει επισημαίνεται ως δημοτική απλά. Γιατί αυτό δεν είναι αρκετό για την ισχύ των παρεκκλίσεων? ναι ζω και γω στην ελλάδα και φωνάζω βοήθεια... έχω πληρωθεί από τον πελάτη για τοπογραφικό και οικ. άδεια έχω πάρει εγκρίσεις δασαρχείου, αρχαιολογίας, έχω κατάθεση φάκελο για έκδοση αδείας στην πολεοδομία, κόλλησα στον έλεγχο του τοπογραφικού όπως καταλάβατε.. έχετε κάτι να μου προτείνετε?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.